Συνταγές

Υaki Meshi Rice

Κατερίνα Χανιώτη
(Chef στο Wokshop)

To Yaki Meshi είναι ένα Ιαπωνέζικο τηγανητό ρύζι με αυγό και λαχανικά. Μία εύκολη και γρήγορη συνταγή με βάση το ρύζι χωρίς πολλά καρυκεύματα και μυστικές σάλτσες. Ένα ασιατικό μαμαδίστικο πιάτο με υλικά που όλοι έχουμε στο ψυγείο μας!

Chicken with Plum Sauce & Cashews

Το κοτόπουλο με plum sauce & κάσιους είναι ένα από τα πιο γνωστά πιάτα της κινέζικης κουζίνας. Η σάλτσα δαμάσκηνου δένει υπέροχα με τα ζουμερά κομμάτια κοτόπουλου δίνοντας μία πικάντικη, γλυκιά & φρουτώδη γεύση, ενώ τα τραγανά κάσιους προσθέτουν μία crunchy, εξωτική πινελιά στο πιάτο!

Veggie Korean Ramen bowl

Βασίλης Σπόρος
Chef & Owner PO'BOYS BBQ

Αντιμετωπίζουμε το κρύο με τον πιο γευστικό τρόπο! Ένα μπολ με αχνιστά ramen noodles μας  ζεσταίνει απολαυστικά. Κι επειδή όλοι έχουμε δικαίωμα στο comfort food oι χορτοφάγοι της παρέας θα χαρούν λίγο παραπάνω με την ακόλουθη συνταγή!

Πανακότα με κρέμα καρύδας

Ένα από τα πιο κλασικά και αγαπημένα ιταλικά γλυκά  μπορεί να φτιαχτεί με τον πιο φυσικό τρόπο! Αντί της κλασικής ζωικής ζελατίνης και του γάλακτος χρησιμοποιούμε το φυσικό συστατικό αγάρ αγάρ και κρέμα καρύδας και το αποτέλεσμα είναι απολαυστικό, νηστίσιμο και veggie!

Spicy Noodles

Κατερίνα Χανιώτη
(Chef στο Wokshop)

Tα noodles έχουν την τιμητική τους στο τραπέζι της Κινέζικης Πρωτοχρονιάς γιατί συμβολίζουν την ευτυχία και τη μακροζωία. Η μόνη διαφορά τους είναι ότι στα παραδοσιακά μενού, συνήθως το μήκος τους είναι πολύ μεγαλύτερο από τα κλασικά noodles και σερβίρονται είτε τηγανητά σε πιάτο είτε βραστά με το ζωμό τους σε μπολ.

Dumplings

  Dumplings αποτελούν ένα από τα παραδοσιακά φαγητά που δεν λείπουν από τα εορταστικά τραπέζια της Κινέζικης Πρωτοχρονιάς. Τόσο το σχήμα όσο και η γέμισή τους έχουν συμβολικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσδοκίες για μία καλύτερη και πλούσια ζωή. Το σχήμα τους μοιάζει με το νόμισμα που χρησιμοποιούσαν οι Κινέζοι στο παρελθόν και για αυτό το λόγο πιστεύουν ότι τα dumplings φέρνουν καλή τύχη στα οικονομικά.

Carrot Soup

Άρης Ρούσσος
(Chef στο Baratin)

Μια βελούδινη καροτόσουπα μας ανακουφίζει τις κρύες μέρες και αποτελεί το τέλειο πρώτο πιάτο για ένα χειμωνιάτικο δείπνο παρέα με τραγανό ψωμί. Η καυτερή σάλτσα από την Ταϊλάνδη προσθέτει σπιρτόζικη αψάδα στη λεπτή γεύση από γλυκά καρότα σε μία εύκολη και γρήγορη συνταγή.

Madras Beef

Mία αυθεντική πικάντικη ινδική συνταγή με πρωταγωνιστή το κάρυ madras. Η καυτερή πάστα κάρυ που συνδυάζει κύμινο και τσίλι “δένει” αρωματικά με το γάλα καρύδας και την πάστα σκόρδου για ένα extra spicy μοσχαράκι με συνοδεία ρυζιού!

Snowballs Mochi

Κατερίνα Χανιώτη
(Chef στο Wokshop)

Παραδοσιακό γλυκό της Ιαπωνίας με λαστιχωτή υφή που θυμίζει το δικό μας λουκούμι. Πλάθουμε “χιονισμένες” γεμιστές μπαλίτσες με τροπική γεύση μπανάνας και δοκιμάζουμε κάτι διαφορετικό!

Banh Mi

Το street food αποκτάει γκουρμέ χαρακτήρα με το πιο yummy tower sandwich. Το δημοφιλές βιετναμέζικο sandwich, είναι ένα “πάντρεμα” συστατικών από τη Γαλλική και βιετναμέζικη κουζίνα. Η ετοιμασία του είναι σίγουρα πιο περίπλοκη από ένα κλασικό σάντουιτς αλλά το αποτέλεσμα δικαιώνει την προσπάθεια! Για να φτιάξουμε ένα κλασικό banh mi χρειαζόμαστε 5 βασικά υλικά. Dressing, πατέ, χοιρινό σε ίνες, πίκλες και φρέσκο κόλιανδρο.

Goto Top