Συνταγή

PAN FRIED TOFU WITH UNAGI SAUCE

Αγαπάμε το tofu για τον τρόπο που μεταμορφώνεται στα πιάτα, ανάλογα με τα υλικά που θα το συνδυάσεις. Εδώ, το δημοφιλές ασιατικό υποκατάστατο της ζωικής πρωτεΐνης που θυμίζει σε υφή το τυρί, πρωταγωνιστεί σε μια εύκολη συνταγή, δένοντας τέλεια με την ιαπωνική unagi sauce, πάνω από ρύζι στον ατμό. Προσθέσαμε στο τέλος topping από furikake, καβουρδισμένο σουσάμι και αρωματικό μείγμα ιαπωνικού πιπεριού nanami για extra γεύση. Δοκίμασε το!

Τα προϊόντα μας

  • Tofu Extra Firm
  • Unagi Sauce
  • Wok Oil
  • Nanami Togarashi
  • Furikake
  • Sesame Seeds Roasted
  • Rice
Όλα τα προϊόντα μας θα τα βρείτε στο Wok Shop ή κάνοντας κλικ στο προϊόν που επιθυμείτε

Υλικά

  • 200gr Tofu Extra Firm
  • 130gr Unagi Sauce
  • 2 κ.σ. Wok Oil
  • ½ κ.γλ. Nanami Togarashi
  • 1 κ.σ. Furikake
  • 1 κ.σ. σουσάμι καβουρδισμένο (Sesame Seeds Roasted)
  • Λίγο σχοινόπρασσο ψιλοκομμένο
  • Ρύζι ατμού για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  • Τοποθετήστε το tofu σε χαρτί κουζίνας και στεγνώστε το πολύ καλά.
  • Κόψτε το tofu σε μικρά τετράγωνα κομμάτια, συνολικά 20.
  • Σε ένα σκεύος ζεστάνετε το λάδι και τοποθετήστε το tofu.
  • Ψήστε και τις 2 πλευρές μέχρι να πάρουν χρώμα.
  • Προσθέστε την Unagi Sauce και ανακατέψτε μέχρι να καλύψετε το tofu.
  • Σερβίρετε το ρύζι σε 2 πιάτα ή μπoλ και έπειτα μοιράστε το tofu καλύπτοντας την μισή επιφάνεια του ρυζιού.
  • Γαρνίρετε το ρύζι με furikake και το tofu με nanami, σουσάμι και σχοινόπρασσο.
Goto Top