Συνταγή

Ramen Noodle Soup

Mε τα πρώτα κρύα οι σούπες έρχονται να μας ζεστάνουν μιας και δικαίως έχουν χαρακτηριστεί το απόλυτο comfort food! H ramen είναι μια παραδοσιακή ιαπωνική σούπα που έχει σαν βάση το ζωμό κρέατος η οποία σερβίρεται με νουντλς και διάφορες γαρνιτούρες όπως αυγά, λαχανικά, πίκλες και κρέας. Υπάρχουν διάφορες παραλλαγές της σούπας ανάλογα με την περιοχή της Ιαπωνίας.

Όλα τα προϊόντα μας θα τα βρείτε στο Wok Shop ή κάνοντας κλικ στο προϊόν που επιθυμείτε

Υλικά

  • 270gr ramen noodles
  • 4 αυγά βρασμένα
  • 10gr dashi powder
  • 3 κ.σ. miso paste
  • 3 κ.σ. soy sauce lite
  • 150gr σπανάκι
  • 140gr bamboo shoot slices
  • 200gr bean sprouts
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • Λίγο chili oil
  • 1 ½ lt νερό
  • Peanut oil

Εκτέλεση

  1. Βράζουμε ταramen noodles για 4 λεπτά  σε 1 ½ lt νερό. Μόλις βράσουν τα βγάζουμε από την κατσαρόλα με μια τσιμπίδα και τα βάζουμε σε ένα μπόλ με λίγο peanut oil για να μην κολλήσουν.
  2. Στο νερό που βράσαμε τα ramen noodles ζεματάμε το σπανάκι.
  3. Σε μια πιατέλα τοποθετούμε το σπανάκι και τα βρασμένα αυγά (κομμένα στη μέση).
  4. Βράζουμε για λίγο το bamboo shoot slices και τα bean sprouts και τα βάζουμε στην πιατέλα με τα υπόλοιπα υλικά.
  5. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τη dashi powder και τη soy sauce lite και αφήνουμε να πάρει βράση. Σε ένα μπόλ ρίχνουμε λίγο από το ζωμό και το miso paste και ανακατεύουμε έως ότου δυαλυθεί. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα και αφήνουμε να πάρει βράση.
  6. Σε τέσσερα μπόλ μοιράζουμε τα ramen noodles.
  7. Βάζουμε πάνω από τα ramen noodles τα λαχανικά το ένα δίπλα στο άλλο και δύο μισά από τα αυγά.
  8. Προσθέτουμε ζωμό και πασπαλίζουμε με φρέσκο κρεμμυδάκι και όσοchili oil  θέλουμε.
Goto Top