Συνταγή

Vietnamese Chicken Noodle Bar

Ένα δροσερό, ελαφρύ και υγιεινό γεύμα με μαριναρισμένο κοτόπουλο στην κορυφή, φρέσκα λαχανικά και βότανα ελαφρώς ραντισμένα με αρωματικό dressing. Για τους φίλους της veggie διατροφής μπορούμε να αντικαταστήσουμε το κοτόπουλο με tofu. Τη συνταγή για τη μαρινάδα μπορούμε να τη χρησιμοποιήσουμε τόσο σε θαλασσινά όσο και σε χοιρινό ή μοσχάρι. Καλή απόλαυση!

Τα προϊόντα μας

  • Fish Sauce
  • Soy Sauce (Product of EU)
  • Peanut Oil
  • Bean Vermicelli
  • Bean Sprouts
Όλα τα προϊόντα μας θα τα βρείτε στο Wok Shop ή κάνοντας κλικ στο προϊόν που επιθυμείτε

Υλικά

  • 250gr κοτόπουλο φιλέτο στήθος

Μαρινάδα για το κοτόπουλο

  • 1 κ.γλ. κομμένο σκόρδo
  • 1 κ.σ. χυμό λαιμ
  • 1,5 κ.σ. σάλτσα ψαριού
  • 1 κ.σ. σάλτσα σόγιας
  • 1 κ.σ. καφέ ζάχαρη
  • 1/2 κ.σ. φυστικέλαιο
  • 1 κλωναράκι lemongrass, το άσπρο μέρος

Σάλτσα για τη σαλάτα

  • 1,5 κ.σ. σάλτσα ψαριού
  • 2 κ.σ. ριζόξυδο
  • 1 κ.σ. άσπρη ζάχαρη
  • ¼ κούπα νερό κρύο
  • 1 κ.γλ. κομμένο σκόρδο
  • 1 κόκκινη τσίλι πιπεριά
  • 2 κ.σ. χυμό λαιμ

Υλικά για τη σαλάτα

  • 100gr bean noodles
  • 1 καρότο κομμένο σε λωρίδες
  • 1 αγγούρι κομμένο σε λωρίδες
  • 5-6 φύλλα μαρουλιού κομμένα
  • 1 κούπα φύτρες φασολιών
  • 2 κ.σ. φύλλα μέντας
  • 2 κ.σ. κόλιανδρο ψιλοκομμένο

Για συνοδευτικό

  • 1 lime κομμένο στα 4
  • 2 κόκκινες τσίλι πιπεριές

Εκτέλεση

  1. Μαρινάρουμε το κοτόπουλο για μισή ώρα.
  2. Έπειτα το ψήνουμε στο Βράζουμε τα bean noodles, τα στραγγίζουμε, τα κρυώνουμε και τα κόβουμε με ένα ψαλίδι.
  3. Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε όλα τα υλικά γιατη σάλτσα.
  4. Σε ένα άλλο μπωλ τοποθετούμε τα υλικά της σαλάτας.
  5. Προσθέτουμε τη σάλτσα και ανακατεύουμε.
  6. Κόβουμε το κοτόπουλο σε λεπτές φέτες και το τοποθετούμε πάνω στη σαλάτα.
  7. Γαρνίρουμε με το λάιμ και τις πιπεριές τσίλι.
Goto Top