Tips

DIP ME ΣΑΛΤΣΑ HOISIN & ΜΕΛΙ ΓΙΑ SPRING ROLLS

Κάτι που δεν λείπει ποτέ από το Πρωτοχρονιάτικο Κινέζικο τραπέζι είναι τα spring rolls που έχουν άλλωστε πάρει και το όνομά τους από από το «Φεστιβάλ της Άνοιξης», δηλαδή τους εορτασμούς για την αλλαγή του χρόνου. Το χρυσό τους χρώμα συμβολίζει τον πλούτο. Για τη γέμιση υπάρχουν αμέτρητες συνταγές και φυσικά πάντα τα συνοδεύεις με μια μοναδική dipping sauce. Αυτήν την εβδομάδα δοκιμάσαμε το αγαπημένο μας Ασιατικό ορεκτικό με το πιο νόστιμο dip που μπορείς να φτιάξεις και μόνος σου μέσα σε 2 λεπτά. Πως; Αναμειγνύοντας 1 κ.σ. Hoisin Sauce με 2 κ.σ. Cardinal Spring Roll Sauce και μια κ.σ. μέλι. Πραγματικά απίθανο. Ψήσε μερικά spring rolls και συνόδεψε τα με αυτή τη γλυκιά σάλτσα για να γιορτάσεις και εσύ το 2019 για δεύτερη φορά, μαζί με τους Κινέζους.

3 ΤΕΛΕΙΟΙ ΤΡΟΠΟΙ ΝΑ ΦΑΣ ΤΑ EDAMAME

Τα edamame είναι γεμάτα πρωτεΐνη, super healthy και πεντανόστιμα. Αυτήν την εβδομάδα σου προτείνουμε 3 υπέροχους τρόπους να τα ετοιμάσεις, εάν θες να τα δοκιμάσεις και με κάτι άλλο, πέραν από το χοντρό αλάτι που τους ταιριάζει απίστευτα. Βράσε μια ποσότητα από Edamame Kernels (χωρίς περίβλημα) σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Σούρωσε τα και άστα να κρυώσουν. Στη συνέχεια ψήσε τα φασόλια στους 180 βαθμούς για περίπου 10 λεπτά επιλέγοντας ένα από τα παρακάτω toppings:

  • Panko, βούτυρο και χοντρό αλάτι, για τον απόλυτο εθισμό.
  • Σουμάκ και σιρόπι ρόδι για γλυκόξινη γεύση.
  • Wasabi paste, ρυζόξιδο, σουσάμι λευκό και μαύρο κύμινο για πιο spicy αποτέλεσμα.

Και οι τρεις εκδοχές είναι super yummy και μπορούν να γίνουν τέλειο snack για τον καναπέ.

 

ΣΟΥΠΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΠΑΣΤΑ ΚΟΚΚΙΝΟΥ ΦΑΣΟΛΙΟΥ

Τη γλυκιά πάστα από κόκκινο φασόλι οι Ιάπωνες την αποκαλούν Anko και τη χρησιμοποιούν σε συνταγές για γλυκά με τη συχνότητα που εμείς χρησιμοποιούμε τη σοκολάτα. Θρεπτική, νόστιμη με απαλή υφή, μπορείς να τη χρησιμοποιήσεις ως γέμιση σε cakes και pancakes, ως άλειμμα ή όπως κάναμε εμείς αυτήν την εβδομάδα, μέσα σε μια γλυκιά κρύα σούπα για ένα διαφορετικό επιδόρπιο. Συνδύασε σοκολάτα και πάστα κόκκινου φασολιού και πρόσθεσε μικρές μαρέγκες ή κρουτόν από κρουασάν ή mochi. Το αποτέλεσμα είναι super yummy!

 

 

CHUTNEY ΜΕ MANGO

Μας αρέσουν τόσο πολύ τα chutney, είτε όταν συνοδεύουν πλατώ τυριών, είτε μέσα σε sandwiches ή και μέσα σε κλασικές συνταγές για ινδικό και επειδή το Mango είναι το αγαπημένο μας τροπικό φρούτο σας προτείνουμε ένα #TIP που να τα συνδυάζει μαζί. Ψιλοκόψτε το Cardinal Mango in Syrup και συνδυάστε το μαζί με διάφορα μπαχαρικά και μυρωδικά μέσα σε συνταγές για χειροποίητο chutney. Διατηρήστε στο ψυγείο και κάθε φορά που θέλετε ένα νόστιμο dip που δεν θα απογοητεύσει κανέναν σερβίρετε το!

 

TLT SANDWICH

Ξέχνα το BLT και δοκίμασε το TLT. Το φτιάξαμε και σου προτείνουμε ανεπιφύλακτα την vegan και γεμάτη με πρωτεΐνη εκδοχή του κλασικού BLT sandwich που γίνεται TLT εάν αλλάξεις το πρώτο γράμμα και αντικαταστήσεις το bacon με tofu. Το μαρούλι (lettuce) και η ντομάτα (tomato), παραμένουν σταθερά. Εάν σκεφτείς κιόλας πόσοι τρόποι υπάρχουν για να μαρινάρεις και να ψήσεις το tofu οι γευστικές παραλλαγές που σηκώνει το #TIP της εβδομάδας πλησιάζουν το αμέτρητο των επιλογών.

ΔΙΠΛΕΣ ΜΕ ΙΑΠΩΝΙΚΗ ΖΑΧΑΡΗ KUROZATO

Οι γιορτές σημαίνουν στολισμένο σπίτι, χριστουγεννιάτικα λαμπάκια και πολλά γλυκά που γεμίζουν το χώρο με τις καλύτερες μυρωδιές. Τι καλύτερο από το να δοκιμάζεις λοιπόν αγαπημένες κλασικές συνταγές με νέα υλικά, δίνοντας αυτό που λέμε γευστικό twist. Χρησιμοποιήσαμε την ιαπωνική 100% μαύρη ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο που ακούει στο όνομα Kurozato για να φτιάξουμε το σιρόπι στις δίπλες, αντικαθιστώντας την κλασική κρυσταλλική ζάχαρη. Το αποτέλεσμα μαγικό. Δοκίμασε το!

ΓΕΜΙΣΗ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑΣ ΜΕ ΝΕΡΟΚΑΣΤΑΝΑ

Κάνε τη διαφορά! Φέτος τα Χριστούγεννα πρόσθεσε στη γέμιση γαλοπούλας και νεροκάστανα, δίνοντας έτσι μια ασιατική νότα στο αγαπημένο ψητό των γιορτών. Τα νεροκάστανα έχουν χαρακτηριστική ήπια και γλυκιά γεύση και παραμένουν τραγανά ακόμη και όταν ψηθούν. Δοκίμασε το και θα μας θυμηθείς.

ΓΕΜΙΣΤΟ ΨΑΡΟΝΕΦΡΙ ΜΕ LYCHEE

Δώσε εξωτικό άρωμα στο γιορτινό τραπέζι. Φτιάξε το κλασικό γεμιστό ψαρονέφρι και στη γέμιση χρησιμοποίησε τα τροπικά μικροσκοπικά Lychee της Cardinal σε συνδυασμό με δαμάσκηνα. Το ψητό σου θα πάρει μια γλυκιά τροπή που δεν την περιμένει κανένας. Δοκίμασε το!

Sweet Jackfruit Balls

Το jackfruit είναι το εθνικό φρούτο της Ινδίας και αυτήν την εβδομάδα μαθαίνουμε να φτιάχνουμε μαζί του ένα πεντανόστιμο γλυκό με εξωτική γεύση και πανεύκολη προετοιμασία. Μικρές μπουκιές με μέλι, jackfruit και άρωμα κανέλας. Στην Ινδία τις λατρεύουν. Σέρβιρε τις μετά από το dinner και δεν θα μείνει ούτε μια. Θα χρειαστείς λίγα μόνο λεπτά για να τις φτιάξεις στην κουζίνα σου.

 

Εκτέλεση:

  • Σουρώνουμε 250gr jackfuit από το σιρόπι.
  • Τα τοποθετούμε μαζί με 2 κ.σ. μέλι, 2 κ.γλ. αλάτι, 1/2 κ.σ. ελαιόλαδο και 1/4 κ.γλ. κανέλα στο μπλέντερ και τα πολτοποιούμε μέχρι να γίνουν πουρές.
  • Βάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ μαζί με 50gr αλεύρι και το πλάθουμε να γίνει σα ζύμη.
  • Πλάθουμε μικρά μπαλάκια και τα τηγανίζουμε από όλες τις μεριές σε δυνατή φωτιά σε ηλιέλαιο.
    Εάν θέλουμε, μπορούμε να σερβίρουμε με μέλι από πάνω. Enjoy!

GARLIC-WASABI YOGHURT

Φτιάξε ένα δροσερό και spicy ταυτόχρονα dip με wasabi. Ανακάτεψε μέσα σε ένα μπολ 200gr γιαούρτι, 1 κ.γλ. Wasabi Powder, 2 κ.σ. χυμό λεμόνι και 1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο. Τέλειο για να συνοδέψεις ψητό ψάρι ή κρέας. Δοκίμασε το!

 

Nori Salt

Ενίσχυσε τη γεύση umami σε διάφορες συνταγές ετοιμάζοντας ένα μείγμα από χοντρό αλάτι και τριμμένο Nori για να καρυκεύεις τελευταία στιγμή διάφορα πιάτα όπως σαλάτες, ρύζι ατμού, ψάρι ή κρέας. Άλεσε σε ένα μύλο μπαχαρικών μικρά κομμάτια nori και έπειτα ανακάτεψε τα καλά μαζί με αλάτι σε ένα μικρό σκεύος. Κράτησε το μείγμα σε ένα βάζο και χρησιμοποίησε το κάθε φορά που θες να δώσεις ξεχωριστό τελείωμα στα πιάτα σου.

Goto Top