Tips

PIZZA SAUCE WITH KEWPIE MAYONAISE

Σου αρέσει να φτιάχνεις τη δική σου pizza και να πειραματίζεσαι με διαφορετικά υλικά αλλά και σάλτσες για τη βάση; Αυτήν την εβδομάδα σου έχουμε το #TIP που θα δώσει άλλη γεύση στο αγαπημένο σου ιταλικό πιάτο που ταιριάζει σε κάθε στιγμή της ημέρας και σε κάθε περίσταση. Φτιάξε την τέλεια βάση με αυθεντική ιαπωνική μαγιονέζα Kewpie. Σε ένα μπολ πρόσθεσε 1/2 κούπα ketchup, 2 κ.σ. πάστα ντομάτας, 2 κ.σ. Hot Mango Chutney , λίγο Chili Powder και 1/2 κούπα μαγιονέζα Kewpie. Πρόσθεσε στη συνέχεια τα υλικά που επιθυμείς και ψήσε στο φούρνο. Το δοκιμάσαμε και δεν έμεινε ούτε μισό κομμάτι.

 

Ponzu Roasted Kale

Ένα από τα πιο υγιεινά λαχανικά, το Kale, γεμάτο με βιταμίνη A και C, γίνεται τραγανό topping στη σαλάτα σου ή σε πιάτα με noodles. Δώσε extra νοστιμιά και άρωμα από εσπεριδοειδή φρούτα ψήνοντάς το μαζί με σάλτσα Poznu της Kikkoman. Έχει το εφέ των chips αλλά όχι τις θερμίδες τους.

 

STEPS:

  • Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 150 βαθμούς.
  • Σε ένα μπολ ανακατεύεις 400gr Kale, 1 κ.σ. Sesame Oil και 1 κ.σ. Kikkoman Ponzu.
  • Τοποθετείς σε μια λαμαρίνα αντικολλητικό χαρτί και απλώνεις το Kale. Ψήνεις στο φούρνο για 15 λεπτά και αφήνεις να κρυώσει.

Εμάς μας αρέσει να το τρώμε και σκέτο, σαν snack. Δοκίμασε το!

Five Spice Grilled Meat

To 5 Spice Powder είναι το παραδοσιακό κινέζικο μείγμα εκλεκτών μπαχαρικών – κανέλας, γαρύφαλου, μάραθου, γλυκάνισου και ginger, που δίνει άρωμα και γεύση σε μαρινάδες, stir fries, spring rolls, σιρόπια και dressings. Αυτή τη φορά δοκιμάσαμε τις επιδόσεις του στο grill και το αποτέλεσμα μας συνεπήρε. Αλάτισε κοτόπουλο, μοσχαρίσιο steak ή και ψάρι και μετά πούδραρε με 5 Spice Powder και ψήσε στο grill, δημιουργώντας μία πραγματικά ιδιαίτερη γευστική κρούστα. Άψογη γεύση!

Dip it! With Sweet Chili

Είναι η σάλτσα που πάει πραγματικά δίπλα σε όλα και μέσα σε όλα. Το τέλειο dip ακούει στο όνομα Sweet Chili και έχει γεύση γλυκιά και ολίγον καυτερή. Με κομματάκια κόκκινης πιπεριάς και σκόρδο γίνεται η νέα σου αγαπημένη συνήθεια για κάθε πιάτο. Συνόδεψε τηγανιτές πατάτες, κροκέτες αλλά και κεφτεδάκια για γεύση στο φουλ. Δοκίμασε την ακόμη μέσα σε burgers, hot dogs, pizza, noodles αλλά και με ό,τι άλλο μπορείς να φανταστείς. Delightful with everything!

 

Plum Dessert Sauce

Πανεύκολο #TIP με Plum sauce για να κάνεις τα γλυκά σου ακόμη πιο γλυκά. Η σάλτσα δαμάσκηνου της Lee Kum Kee έχει υπέροχη φρουτένια γεύση και συνοδεύει τέλεια τα spring rolls, τα κρεατικά αλλά και τις σαλάτες. Είναι ιδανική για vegans και χορτοφάγους. Δοκίμασε να προσθέσεις επιπλέον ζάχαρη και να τη σιγοβράσεις για λίγο, φτιάχνοντας μία επιδόρπια σάλτσα για Panna Cotta, παγωτά, browines σοκολάτας κτλ. Θα τη λατρέψεις!

Sriracha Butter

Πρόσθεσε το πάνω από κρέας ψημένο στη σχάρα ή σε ψάρι και δεν θα πιστεύεις πόσο τέλειο είναι αυτό το #TIP. Φτιάξε spicy βούτυρο από Sriracha με 3 απλά βήματα. Ανακάτεψε πολύ καλά μέσα σε ένα μπολ 1/2 κούπα μαλακό βούτυρο, 3 κ.σ. Cardinal Sriracha Sauce, 2 κ.γλ. Ponzu Kikkoman Sauce και 1 κ.γλ. Rice Vinegar. Σε μια λαδόκολλα τοποθέτησε το μείγμα σου και τύλιξε σφιχτά, δημιουργώντας ένα μικρό ρολό. Τοποθέτησε στο ψυγείο και κόψε σε ροδέλες κάθε φορά που θέλεις να συνοδέψεις τα ψητά σου. Είναι super tasty!

Coconut Cream Ice Cream

Δύο υλικά, ένα παγωτό. Απίθανη γεύση καρύδας που μπαίνει στην κατάψυξη για να σου θυμίζει ότι το καλοκαίρι δεν τελειώνει τόσο απλά. Θα ξετρελαθείς με την ευκολία και τη νοστιμιά αυτού του TIP! Σε ένα μπολ πρόσθεσε 400gr κρέμα καρύδας της Cardinal και 400gr ζαχαρούχο γάλα. Ανακάτεψε καλά και μοίρασε το μείγμα σου σε φόρμες για ξυλάκια παγωτού. Τοποθέτησε στην κατάψυξη για 10 ώρες και είναι έτοιμο! Αν θες να το πας και ένα βήμα πιο πέρα, λιώσε λίγη κουβερτούρα και αφού ξεφορμάρεις τα ξυλάκια σου, βύθισε τα μέσα στη σοκολάτα και πάναρε στη συνέχεια με τρήματα από κράκερς ρυζιού, διάφορους ξηρούς καρπούς, πολύχρωμη τρούφα ή μπισκότο. Enjoy!

Virgin Island Ice Tea

Φτιάξε ένα super δροσιστικό και διαφορετικό Virgin Island Ice Tea με Light Soy Sauce! Αρχικά βράσε 200ml νερό. Έπειτα, σε μία τσαγιέρα πρόσθεσε 1 κ.γλ. τσάι Earl Grey, 1 μικρό κομμάτι ginger (2-3cm) και φλούδες από 1 λεμόνι. Πρόσθεσε το νερό που έβρασες, 1 κ.σ. μέλι και 1 κ.γλ. Soy Sauce Kikkoman Less Salt. Ανακάτεψε καλά και μετά από 5 λεπτά, τοποθέτησε το τσάι στο ψυγείο να παγώσει καλά. Σέρβιρε σε ποτήρι με άφθονο πάγο, ροδέλες λεμονιού, λίγο χυμό λεμονιού και 125 ml ginger beer. Cheers!

Nori Cones

Γεύση umami στο full. Το Nori είναι ψημένο φύκι σε φύλλα και είναι ο σύμμαχος σου κάθε φορά που θες να φτιάξεις μόνος σου sushi. Πέραν όμως από sushi μπορείς να φτιάξεις και τέλεια cones τυλίγοντας διαφορετικά υλικά της επιλογής σου σε χωνάκι. Κόψε το φύλλο στη μέση, πρόσθεσε γέμιση από λαχανικά, avocando, αλλαντικά μέχρι και guacamole με salsa fresca για μία διαφορετική μεξικάνικη παραλλαγή. Ταιριάζει τέλεια με μία παγωμένη μπύρα ή με cocktails. Enjoy!

Peanut Butter Vegan Smoothie

Είναι ο πιο δροσερός και θρεπτικός τρόπος για να πάρεις την πρωτεΐνη σου. Φτιάξε πανεύκολα ένα super υγιεινό και vegan smoothie με πραγματικά απίθανη γεύση. Ανακάτεψε σε δυνατή ταχύτητα στο blender 100gr κόκκινα φρούτα (π.χ. φράουλες και rasberries), 1 μεγάλη μπανάνα, 50gr peanut butter και 250ml γάλα αμυγδάλου ή γάλα καρύδας. Δοκίμασε το αντί για καφέ το πρωί. Enjoy!

DUMPLINGS DIPPING SAUCE WITH SRIRACHA

Όποιος αγαπάει τα dumplings σίγουρα θα αγαπήσει και αυτό το TIP για dipping sauce από spicy αρωματική Sriracha. Φτιάξτε το χρησιμοποιώντας τρία μόνο υλικά. Ανακατέψτε καλά μέσα σε ένα μπολ: 1/4 κούπας Soy Sauce Less Sodium Kikkoman, 1/4 κούπας Rice Vinegar και 2 κ.γλ. Sriracha Cardinal. Έτοιμο!

Goto Top