Tips

KIMCHEE MAYO

Μαγιονέζα με βάση για Κορεάτικο τουρσί Kimchee σημαίνει ξεκάθαρα Mayo with a Twist! Το Kimchee Base δίνει χαρακτηριστική έντονη και φλογερή γεύση σε stir fries, μαρινάδες, toppings ακόμη και cocktails. Εδώ, το δοκιμάσαμε για να κάνουμε ένα τέλειο dip. Προσθέστε απλά σε ένα μπολ 80gr Kewpie Mayo, 15gr Kimchee Base και 5 ml λεμόνι και ανακατέψτε καλά χρησιμοποιώντας ένα φουέ. Απλώστε την Kimchee Mayo σε φρυγανισμένο ψωμί και προσθέστε φέτες avocado. Εναλλακτικά, δοκιμάστε το tip όπου αλλού ταιριάζει και η μαγιονέζα. Είναι yummy!

BANANA FRITTERS

Τα Spring Roll Wrappers της Spring Home είναι κάτι παραπάνω από απλά φύλλα για Spring Rolls. Στο tip αυτής της εβδομάδας φτιάχνουμε το πιο crispy dessert τηγανιτής μπανάνας που έχετε δοκιμάσει, με τρία μόλις υλικά. Τοποθετήστε σε μια επιφάνεια κοπής 2 φύλλα Spring Roll Wrappers 250mm, ρολάρετε και κόψτε κατά μήκος σε πολύ λεπτές φέτες πάχους 3 εκατοστών, όπως θα δείτε στο video. Περάστε μια μια τις μπανάνες από χτυπημένο αυγό και στη συνέχεια τυλίξτε γύρω τους τις λωρίδες από το κομμένο φύλλο για Spring Rolls. Τηγανίστε για 4’ στους 185οC. Voila! Μόλις φτιάξατε την πιο νόστιμη τηγανιτή μπανάνα. Σερβίρετε με κρέμα παγωτό και σιρόπι της επιλογής σας!

ΠΕΤΑΛΑ ΚΡΕΜΜΥΔΙΟΥ ΜΕ ΓΕΜΙΣΗ ΑΠΟ TOBIKO YUZU

Finger food, γαρνιτούρα πλάι σε ψητό κρέας και ψάρι ή τέλειο συνοδευτικό για sushi. Όπου και να αποφασίσετε να προσθέσετε αυτά τα πέταλα κρεμμυδιού με γέμιση από Tobiko Yuzu θα σας συνεπάρουν γευστικά. Κόψτε ένα άσπρο ξερό κρεμμύδι στη μέση, αφαιρέστε τη φύτρα και ξεχωρίστε ένα ένα τα πέταλά του. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι που έχετε πρώτα ζεστάνει καλά, τοποθετήστε τα πέταλα του κρεμμυδιού με τα χείλη να εφάπτονται στην επιφάνεια του σκεύους και το κυρτό μέρος να κοιτάει προς τα εσάς. Ψήστε τα μέχρι να πάρουν χρώμα και στη συνέχεια απομακρύνετέ τα από τη φωτιά. Τοποθετήστε σε ένα πιάτο και γεμίστε κάθε πέταλο με Tobiko Yuzu.

ROTI PARATHA CRISPS

Που πάει το μυαλό μας όταν λέμε Crisps; Το δικό μας πάει στα πιο νόστιμα και τραγανά που έχουμε δοκιμάσει ποτέ και φτιάχνονται από πίτες Roti Paratha και φουντούκι, μπισκότο Oreo ή Nori! Σε ένα μικρό πλατώ ψησίματος και σε μέτρια φωτιά, τοποθετείστε το Roti και σιγά σιγά, χρησιμοποιώντας δύο σπάτουλες απλώστε το, όπως βλέπετε και στο video. Προσθέστε για κάθε Roti ένα από τα τρία υλικά που θα επιλέξετε, διπλώστε και συνεχίστε το ψήσιμο μέχρι να γίνει κριτσανιστό και να ροδίσει. Σπάστε το στην πορεία σε μικρά κομμάτια και σερβίρετε κατευθείαν. Όποιον και από τους τρεις τρόπους και να διαλέξετε, τα Crisps σας θα βγουν απίθανα νόστιμα και τραγανά!

KIMCHI SCRAMBLED EGGS

Ένα τέλειο κόλπο για να κάνετε τα αγαπημένα σας Scrambled Eggs ακόμη πιο νόστιμα είναι να προσθέσετε σάλτσα για Kimchi. Για όσους δεν το γνωρίζουν, το Kimchi είναι το διάσημο Κορεάτικο τουρσί που αφήνει έντονη Chili επίγευση και χρησιμοποιείται σε πληθώρα Ασιατικών συνταγών. Σε μια μικρή κατσαρόλα και σε χαμηλή φωτιά, λιώνουμε 20gr βούτυρο, προσθέτουμε 3 large αυγά και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα μέχρι να ψηθούν σιγά σιγά. Μόλις αρχίσουν να δένουν, προσθέτουμε 20gr Kimchee Base, 3gr αλάτι και 10ml κρέμα γάλακτος, ανακατεύοντας για 1 λεπτό ακόμη. Σερβίρουμε πάνω σε φρυγανισμένο ψωμί.

ROTI SOUP BOWL

Σούπα με Roti Paratha. Ένα νόστιμο και εύκολο tip που όλοι θα λατρέψουν και ένας διαφορετικός τρόπος για να σερβίρετε στο γιορτινό τραπέζι την αγαπημένη σας ζεστή σούπα. Γεμίστε τα ¾ από ένα βαθύ πήλινο πιάτο με τη σούπα της αρεσκείας σας, και τοποθετήστε από πάνω μια πίτα Roti Paratha της Spring Home. Σφραγίστε περιμετρικά με το Roti Paratha το πιάτο, αλείψτε την επιφάνεια της πίτας με λίγο κρόκο αυγού και γαρνίρετε με μαϊντανό για extra άρωμα. Ψήστε για 15 λεπτά στους 190oC και σερβίρετε κατευθείαν στο τραπέζι.

ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ ΜΕ ΑΡΩΜΑ ΚΑΡΥΔΑΣ

Θυμάστε πόσα είναι τα περισσότερα μελομακάρονα που έχετε φάει ποτέ στη σειρά; Κάτι το μικρό μέγεθος κάτι η πρόφαση των γιορτών, τα μελομακάρονα γίνονται το απόλυτο sold out ανεξαρτήτως ποσότητας. Δοκιμάσαμε να δώσουμε ένα διαφορετικό άρωμα στην πιο κλασική Χριστουγεννιάτικη συνταγή και το αποτέλεσμα μας συνεπήρε διπλά. Προσθέστε λίγο Coconut Powder στη ζύμη και δώστε μια ιδιαίτερη πινελιά από άρωμα καρύδας που θα σας μείνει αξέχαστη.

ROTI PARATHA SHRIMP WRAPS

Τα Χριστούγεννα φέρνουν κόσμο στο σπίτι. Ο κόσμος φέρνει μαζί του την όρεξη για φαγητό και η όρεξη φέρνει την ανάγκη για νέες γεύσεις στο τραπέζι! Μπερδευτήκατε; Αυτό το tip για finger food με γαρίδες είναι εδώ για να σας ξεμπερδέψει! Κόψτε τις πίτες Roti Paratha σε λωρίδες των 3cm και τυλίξτε τις γύρω – γύρω από τις καθαρισμένες γαρίδες, αφήνοντας την ουρά απέξω, όπως ακριβώς θα δείτε στο video από κάτω. Τηγανίστε στους 185οC για 6 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα. Voila! Με δύο μόνο υλικά, έχετε το τέλειο συνοδευτικό για κάθε τραπέζι…

PALM SUGAR & LEMONGRASS SYRUP

Φτιάχνουμε ένα διαφορετικό σιρόπι για παγωτά και γλυκά, χρησιμοποιώντας Palm Sugar και Lemongrass. Ανακατέψτε 150gr Palm Sugar, 150ml νερό, 120ml χυμό από lime και 2 κλωνάρια Lemongrass σε μια μικρή κατσαρόλα, σιγοβράζοντας για περίπου 8 λεπτά. Σουρώστε και αφήστε το σιρόπι να κρυώσει. Χρησιμοποιήστε το σιρόπι απευθείας ως topping πάνω από τις αγαπημένες σας γλυκιές γεύσεις.

ROTI PARATHA TWISTS

Στριφογυριστά νόστιμα… Φτιάξτε τα πιο εύκολα Twists με τέσσερα μόνο υλικά που πάντα υπάρχουν στο ντουλάπι. Roti Paratha, αυγό, ζάχαρη και κανέλα! Κόψτε τα Roti σε λεπτές λωρίδες και δημιουργήστε πλεξίδες, όπως στο video. Τοποθετήστε ένα κομμάτι χαρτί ψησίματος πάνω σε ένα ταψί και αλείψτε κάθε twist με χτυπημένο αυγό. Πασπαλίστε με καστανή ζάχαρη και κανέλα και ψήστε στον αέρα στους 190οC για 6 λεπτά. Έτοιμα!

EDAMAME AVOCADO HUMMUS

Το Hummus είναι το αγαπημένο spread / dip, που φτιάχνεται παραδοσιακά από ρεβίθι, λεμόνι, ταχίνι και ελαιόλαδο και καταναλώνεται με μανία κυρίως στη Μέση Ανατολή, αλλά και στον υπόλοιπο κόσμο. Εμείς δοκιμάσαμε και φτιάξαμε ένα διαφορετικό Hummus χρησιμοποιώντας ως πρώτη ύλη τα super υγιεινά φασόλια σόγιας Edamame και βγήκε πραγματικά άψογο! Βράστε 200gr Edamame σε νερό που τα καλύπτει οριακά, μέχρι να αυτά αρχίσουν να λιώνουν. Απλώστε σε ένα ταψί και αφήστε τα να κρυώσουν. Σε ένα blender προσθέστε πρώτα τα Edamame, αλέστε τα και μετά προσθέστε σιγά – σιγά 30gr ταχίνι, 20ml χυμό λεμόνι, 8gr αλάτι, 50ml νερό και μισό avocado καθαρισμένο ή με τη φλούδα, συνεχίζοντας να αλέθετε σε χαμηλή ταχύτητα. Θέλουμε να βγει ένας ομοιόμορφος πουρές. Αφήστε 4 ώρες να παγώσει στο ψυγείο και σερβίρετε γαρνίροντας με ελαιόλαδο. Δώστε περισσότερη γεύση προσθέτοντας πάπρικα και κύμινο.

Goto Top