Tips

Αυγά Scrambled με Shio-koji

Το Shio Koji είναι ένα παραδοσιακό Ιαπωνικό καρύκευμα από ρύζι που έχει υποστεί ζύμωση με koji, νερό και αλάτι. Χαρίζει όπου και αν το χρησιμοποιήσεις μοναδική γεύση και η εταιρία Hanamaruki είναι η μοναδική που το διαθέτει στην αγορά σε υγρή μορφή. Δοκίμασε το σε μαρινάδες, σε stir fries αλλά και στο brunch! Φτιάξε αυγά scrambled με ένα γευστικό twist που θα εκτιμηθεί πολύ. Είναι απλό, αρκεί να ακολουθήσεις τα παρακάτω βήματα.

Υλικά: 

(1 μερίδα)

  • 100gr Αυγό
  • 10gr Πλήρες γάλα
  • 1οgr Liquid Shio-Koji
  • Βούτυρο

Εκτέλεση:

  • Ανακάτεψε τα αυγά, το γάλα και το υγρό Shio-Koji.
  • Άφησε το μείγμα στην άκρη για 15 λεπτά.
  • Φτιάξε τα αυγά scrabled ακολουθώντας μια κλασική συνταγή της επιλογής σου.

 

OGURA TOAST

Το anko, γνωστό και ως γλυκιά πάστα κόκκινου φασολιού (red bean paste), είναι ίσως το πιο κλασικό υλικό της Ιαπωνικής ζαχαροπλαστικής. Δοκίμασε να φτιάξεις την ιαπωνική εκδοχή του δικού μας αγαπημένου πρωινού με ψωμί, βούτυρο και μαρμελάδα, αντικαθιστώντας τη μαρμελάδα με τη διάσημη γλυκιά πάστα. Η συνταγή είναι απλή. Θα χρειαστείς ένα απαλό βούτυρο ως spread, φρυγανισμένο ψωμί του toast, μια γενναιόδωρη δόση anko και αν θες να το δοκιμάσεις κυριολεκτικά σαν Ιάπωνας, πρόσθεσε στο τέλος λίγη σαντιγί. Ταιριάζει τέλεια δίπλα στον πρωινό καφέ.

 

HUMMUS ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΠΙΠΕΡΙΕΣ

Φτιάξε νόστιμο hummus με κόκκινες πιπεριές, πικάντικη Sriracha, ρεβίθια και ταχίνι. Τέλειο για να συνοδεύεις ψητά ή ωμά λαχανικά, ψάρι ή ως spread για sandwich και Roti Paratha Onion.

Θα χρειαστείς: 

  • 2 μεγάλες κόκκινες πιπεριές
  • 300gr βρασμένα ρεβίθια
  • 2 κ.γλ. ταχίνι
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • 6 κ.σ. εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. Cardinal Sriracha Sauce

Εκτέλεση: 

  • Καθάρισε τις πιπεριές από τους σπόρους και ψήσε τις στο grill για 10 λεπτά αφού πρώτα τις έχεις κόψει στη μέση. Όταν ψηθούν, αφαίρεσε τη φλούδα τους.
  • Σε ένα blender ρίξε όλα τα υλικά και πολτοποίησε τα καλά.
  • Σέρβιρε σε μπολ και προαιρετικά πρόσθεσε ψιλοκομμένο κόλιανδρο ή μαϊντανό ως γαρνιτούρα.

MISO DIPS

Ξέρουμε ότι αγαπάς το Miso για τη βαθιά και γεμάτη umami γεύση που χαρίζει απλόχερα όπου και να το δοκιμάσεις, από κλασικές ασιατικές συνταγές έως και αγαπημένα δυτικά πιάτα που σηκώνουν πειραματισμό. Αυτά τα dips με miso είναι απλά και πεντανόστιμα. Τρεις υπέροχες παρασκευές που έχουν ως βάση τη διάσημη ιαπωνική πάστα από φασόλια σόγιας. Φτιάξ’ τα στο λεπτό και συνόδεψε τέλεια κομμένα λαχανικά, crackers, chips ή χρησιμοποίησε τα ως spread σε διάφορα sandwich.

 

 

1. Sweet Miso Dip

  • 3 κ.σ. miso
  • 1 κ.σ. μέλι ή maple syrup
  • 3 κ.σ. φυσικοβούτυρο

2. Tofu Miso Dip

  • 3 κ.σ.  miso
  • ½ συσκευασία soft tofu
  • Μια πρέζα από garlic powder ή φρέσκο τριμμένο σκόρδο  
  • Μια πρέζα από ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμύδι

3. Creamy Miso Dip

  • 3 κ.σ. miso
  • 3 κ.σ. mayonnaise
  • 1 κ.σ. μέλι ή maple syrup
  • 2 κ.σ. chili pepper powder

Εκτέλεση

  • Για κάθε DIP ανακατεύουμε όλα τα υλικά μέσα σε ένα μπολ μέχρι να αποκτήσουν απαλή και κρεμώδη υφή.
  • Μεταφέρουμε στη συνέχεια στο σκεύος σερβιρίσματος και συνοδεύουμε ωμά ή ψητά λαχανικά.

PONZU DIP

Φτιάξε ένα δροσερό και νόστιμο dip με βάση την Kikkoman Ponzu, τη διάσημη σάλτσα σόγιας με αρωματικά εσπεριδοειδή φρούτα. Γεύση από σκόρδο, σόγια, πικάντικη Sriracha και ginger γίνονται ένα τέλειο mix που συνοδεύει άψογα καλαμάκια κοτόπουλου αλλά και finger foods όπως spring rolls, samosa και τηγανιτές γαρίδες. Εναλλακτικά, αναβάθμισε τη γεύση στη σαλάτα σου, χρησιμοποιώντας το dip ως dressing.

Υλικά: 

  • 1/2 κ.γλ. Minced Garlic
  • 1/2 κρεμμύδι ξερό κόκκινο
  • 1 1/2 κ.σ. ξύδι balsamico
  • 2 1/2 κ.σ. καστανή ζάχαρη
  • 1 κ.γλ. minced ginger
  • 2 κ.σ. Kikkoman Ponzu Soy Sauce
  • 1/2 κ.γλ. Sriracha Cardinal
  • 110ml εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο

Εκτέλεση: 

Τοποθέτησε όλα τα υλικά εκτός από το ελαιόλαδο σε ένα blender και ανάμειξε τα καλά. Στη συνέχεια πρόσθεσε σιγά σιγά το ελαιόλαδο. Τοποθέτησε τη sauce στο ψυγείο σε ένα δοχείο προκειμένου να συντηρηθεί.

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΜΑΡΙΝΑΡΙΣΜΕΝΑ SHIITAKE

Θες ένα πανεύκολο #TIP για αρωματικές, φουλ δροσερές σαλάτες τώρα που είμαστε για τα καλά πια μέσα στην καρδιά του καλοκαιριού; Τα Ασιατικά μανιτάρια Shiitake ως γνωστόν κάνουν θαύματα στις κουζίνες όλου του κόσμου. Γεμάτα άρωμα και γεύση, μπορούν να απογειώσουν δεκάδες συνταγές, ακόμη και την πιο απλή πράσινη σαλάτα. Δοκίμασε να τα μαρινάρεις και να τα σερβίρεις ως εξής:

 

για την μαρινάδα:

  • 250gr μανιτάρια shiitake αποξηραμένα
  • 80gr τζίντζερ
  • 50ml ρυζόξυδο
  • 110ml soy sauce
  • 60ml ηλιέλαιο
  • 10ml χυμός λεμόνι

εκτέλεση:

  • Βύθισε τα μανιτάρια σε νερό και βράσε τα για 10-15 λεπτά.
  • Σούρωσε τα και στύψε τα απαλά.
  • Κόψε σε λωρίδες.
  • Ανάμειξε τα υλικά της μαρινάδας με φουέ και πρόσθεσε τα μανιτάρια.
  • Είναι έτοιμα να τα χρησιμοποιήσεις τελειώνοντας τη σαλάτα με φύλλα της αρεσκείας σου. Κινεζικό λάχανο, κόκκινο λάχανο, εσκαρόλ.

Lychee Ice Tea

Τα τροπικά Lychee ξαναχτυπούν. Αυτή τη φορά μέσα στο πιο δροσερό τροπικό τσάι για το καλοκαίρι. Αρχικά ετοιμάστε 2 κούπες Jasmine Tea. Κόψτε στη συνέχεια 1 κονσέρβα Cardinal Lychee σε μικρά κομματάκια και αφήστε τα στην άκρη. Φτιάξτε ένα σιρόπι αναμειγνύοντας πολύ καλά, μέχρι να διαλυθεί, 1/4 της κούπας καστανή ζάχαρη με 1/4 της κούπας ζεστό νερό. Σε μια κανάτα ρίξτε αρκετό πάγο, το τσάι, τα κομμάτια Lychee και το σιρόπι. Ανακατέψτε καλά και σερβίρετε απευθείας. Enjoy!

ΤΟ JACKFRUIT ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ PULLED PORK

Το Jackfruit είναι το εθνικό φρούτο του Μπανγκλαντές και είναι ένα κλασικό υποκατάστατο για κρέας ή θαλασσινά, για όλους όσοι ακολουθούν vegan διατροφή. Χρησιμοποίησε το σε πληθώρα συνταγών, κλασικών (π.χ. γιουβέτσι) ή street food (sandwiches, burgers κ.ά.), αντικαθιστώντας υλικά όπως το pulled pork και δημιουργώντας τις χορτοφαγικές εκδοχές τους. Φτιάξε για παράδειγμα ένα burger και αντί για pulled pork χρησιμοποίησε μαγειρεμένο jackfruit σε συνδυασμό με avocado και λαχανικά. Τέλειο!

CHAR SIU SAUCE – ΕΝΑ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΓΛΑΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΡΕΑΣ

Θες να κάνεις ασυναγώνιστο το κρέας που ψήνεις στο φούρνο; Σου έχουμε το τέλειο brushing για το τέλειο τελείωμα. H Char Siu Sauce της Lee Kum Kee είναι η κινέζικη εκδοχή της σάλτσας BBQ. Γλυκιά και αλμυρή ταυτοχρόνως, φτιάχνεται από φασόλια σόγιας, σκόρδο και μέλι. Δοκίμασε την λοιπόν στο γλασάρισμα σε οποιοδήποτε ψητό, αλείφοντας  με ένα πινέλο μαγειρικής το κρέας με μια γενναιόδωρη ποσότητας σάλτσας. Για ακόμη καλύτερο αποτέλεσμα επανάλαβε ακόμη μια φορά πριν το βγάλεις από το φούρνο.

Λεμονάδα με Lychee

Let’s Go Tropical! Φτιάξε μια απολαυστική δροσερή λεμονάδα με Cardinal Lychee. Ταιριάζει άψογα στο καλοκαίρι. Σε ένα blender ρίξε 25 Lychee, 4 κ.σ. χυμό λεμόνι, 5 κ.σ. ζάχαρη και 4 κούπες νερό. Χτύπα πολύ καλά τα υλικά και πέρνα έπειτα το μείγμα από ένα σουρωτήρι. Σέρβιρε πάγο σε ποτήρια, ρίξε τη λεμονάδα και σέρβιρε με φρέσκα φύλλα μέντας.

ΖΩΜΟΣ DASHI

Το Dashinomoto είναι σκόνη ψαριού με έντονη θαλασσινή γεύση και παραδοσιακά χρησιμοποιείται είτε ως seasoning σε διάφορα stir fries είτε για να φτιάξεις το ζωμό Dashi και να δώσεις extra umami γεύση σε ιαπωνικές σούπες, όπως είναι για παράδειγμα η miso soup. Εναλλακτικά, μπορείς να φτιάξεις το διάσημο ιαπωνικό ζωμό και να τον χρησιμοποιήσεις για να ενισχύσεις τη θαλασσινή γεύση σε μια bisque σούπα. Μπορείς επίσης να χρησιμοποιήσεις το ζωμό dashi για να βράσεις μέσα ζυμαρικά που προορίζονται για μακαρονάδες θαλασσινών. Η παρασκευή είναι απλή. Για 700ml νερό χρησιμοποίησε 20gr Dashinomoto. Αναμειγνύεις τη σκόνη στο νερό και αφήνεις να βράσουν μαζί για 10 λεπτά. Έπειτα ο ζωμός σου είναι έτοιμος προς χρήση.

Goto Top