Tips

Roti Paratha Cheesy Sweet Potato Puff

Γεμίσαμε τις τραγανές και αφράτες πίτες Roti Paratha με γλυκοπατάτα και μοτσαρέλα και τις ψήσαμε στο φούρνο για λίγα λεπτά. Το αποτέλεσμα; Μια super νόστιμη και πανεύκολη συνταγή για brunch. Δοκίμασε το. Δες στο βίντεο αναλυτικά τα βήματα.

ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΜΕ MISO

Δώσε ένταση και umami twist στα καραμελωμένα κρεμμύδια, συμπληρώνοντας λίγη ποσότητα miso την ώρα που τα τσιγαρίζεις. Πρόσθεσε έπειτα τα κρεμμύδια μέσα σε burgers, hot dogs ή πάνω από ψητό κοτόπουλο. Καλή απόλαυση!

Spring Home Roll Wrappers Nacho Chips

Τα έτοιμα φύλλα για spring rolls της Spring Home μετατρέπονται πανεύκολα σε τραγανά nacho chips. Δες πως στο video που ακολουθεί. Ταιριάζουν τέλεια με bacon, τυρί, sour cream και φρέσκο κρεμμύδι.

Fish Sauce Mayo

Δώσε ένα γρήγορο umami twist στο dip μαγιονέζας, προσθέτοντας λίγη fish sauce και συνόδευσε αγαπημένα ορεκτικά και finger foods στο τραπέζι. Αναλογίες: Για 500gr μαγιονέζας, ανακάτεψε 1 κ.σ. fish sauce.

RICE BOWL ΜΕ LEFTOVERS ΓΑΛΟΠΟΥΛΑΣ

Περίσσεψε γαλοπούλα από το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι; Φτιάξε ένα yummy comfort rice bowl με το κρέας που έμεινε, σοτάροντας το σε unagi sauce. Σέρβιρε πάνω από ατμιστό ρύζι και πρόσθεσε topping λευκό σουσάμι.

Sriracha Butter

Αυτήν την εβδομάδα δοκιμάζουμε ένα νόστιμο spicy βούτυρο με βαθιά umami γεύση ιδανικό για να συνοδεύσετε τέλεια ένα καλοψημένο hanger steak. Με ένα πιρούνι πολτοποιήστε 1 stick ανάλατου μαλακού βούτυρου, 2 μικρά φιλέτα αντσούγιας από κονσέρβα που έχετε κόψει πρώτα σε πολύ μικρά κομματάκια, 1 κ.σ. Cardinal Sriracha sauce, 1 σκελίδα πολτοποιημένου σκόρδου και  1/2 κ.γλ. αλάτι. Αφού ανακατέψετε καλά όλα τα υλικά μέχρι να αποκτήσουν ενιαία υφή, απλώστε το βούτυρο πάνω από το κρέας και σερβίρετε. Διατηρείται στο ψυγείο για έως και 1 εβδομάδα.

 

 

Roti Paratha Croissant

Φτιάξε τα πιο αφράτα και τραγανά croissants χρησιμοποιώντας τις πίτες Roti Paratha της Spring Home. Θα χρειαστείς μόνο ένα αυγό και λίγο σουσάμι. Συνόδευσε τα με πραλίνα φουντουκιού, μέλι ή μαρμελάδα για ένα απολαυστικό πρωινό. Δες πως στο VIDEO.

Hon-Gaeshi Japanese Sauce

Το Hon-Gaeshi είναι το ιαπωνικό διάσημο γλυκό και αλμυρό seasoning που χρησιμοποιείται κατά κόρον από τους chef σε πολλές κλασικές συνταγές όπως yakitori, ψάρι στον ατμό και λαχανικά. Για να το παρασκευάσεις και εσύ στην κουζίνα σου, θα χρειαστεί απλά να αναμείξεις σε μια μικρή κατσαρόλα και σε δυνατή φωτιά, σάλτσα σόγιας, mirin και λίγη ζάχαρη, αφήνοντας τα υλικά να πάρουν βράση για 2 με 3 λεπτά, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Αν σε αυτό το μείγμα προσθέσεις και λίγο ζωμό dashi, τότε έχεις έτοιμο το ζωμό για να φτιάξεις την πιο αυθεντική και νόστιμη udon noodle soup ή soba noodle soup, ανάλογα με το ποια noodles που προτιμάς.

Αναλογίες: για 1 κούπα Soy Sauce, προσθέτουμε 2 1/2 κ.σ. Mirin & 2 1/2 κ.σ. ζάχαρη.

SAMBAL OELEK SOUR CREAM

Δώσε spicy twist σε μια κλασική ξινόκρεμα (sour cream), προσθέτοντας απλά λίγη ποσότητα από Sambal Oelek και λίγο αλάτι. Η διάσημη Ινδονησιακή σάλτσα από καυτερές πιπεριές chili σε πίκλα, δένει υπέροχα και δίνει άρωμα στο κρεμώδες dip της sour cream. Μια δοκιμή θα σε πείσει. Απόλαυσε την πλάι σε burgers, french fries, hot dogs, dumplings ή πιάτα με κρέας.

 

 

 

 

Spicy Sriracha Hummus

Sriracha + Hummus = Heaven. Δώσε spicy twist στο hummus προσθέτοντας λίγη Sriracha! Σε μια κλασική συνταγή με ρεβίθια, ταχίνι, σκόρδο, λεμόνι και κύμινο, απλά πρόσθεσε στο blender λίγη από την καυτερή ταϊλανδέζικη sauce και δώσε στην αγαπημένη κρεμώδη σαλάτα της Μέσης Ανατολής πικάντικη επίγευση.

Αναλογίες για 6 μερίδες: 2 κούπες ρεβίθια, 1 1/2 κ.σ. ταχίνι, 1/2 κ.γλ. Garlic Powder, 1/2 λεμόνι στημένο, 1 κ.σ. Cardinal Sriracha Sauce, 1/2 κ.γλ. κύμινο.

Japanese Sauce for Noodles

Αυτήν την εβδομάδα σου προτείνουμε μια απλή ιαπωνική σάλτσα για κρύα πιάτα με noodles. Μέσα σε ένα μπολ, ρίξε όλα τα υλικά που ακολουθούν και ανακάτεψε καλά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη καρύδας. Ανακάτεψε: 2 κ.γλ. Minced Ginger, 2 1/2 κ.σ. Less Salt Soy Sauce Kikkoman, 2 κ.γλ. Dark Soy Sauce Lee Kum Kee, 1 κ.γλ. Oyster Sauce Lee Kum Kee, 5 κ.γλ. ζάχαρη καρύδας, 1/3 κούπας νερό και 1 κ.γλ. ηλιέλαιο. Προαιρετικά, μπορείς να προσθέσεις και ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι. Εναλλακτικά μπορείς να χρησιμοποιήσεις τη σάλτσα και ως dip για dim sum ή ως dressing σε σαλάτες.

 

 

Goto Top