Tips

ΦΤΙΑΞΕ ΓΛΥΚΑ ΜΕ ΤΑΜΑΡΙΝΔΟ

O ταμάρινδος είναι o καρπός του δέντρου Tamarindus indica. Στα Αραβικά η λέξη μεταφράζεται ως  “Ινδικός χουρμάς”. Χρησιμοποιείται κυρίως ως συστατικό μαγειρικής στην Ασιατική κουζίνα. Είναι απαραίτητο υλικό για να φτιάξεις Pad Thai. Έχει ξινή και υπόγλυκη, ιδιαίτερη δικιά του γεύση. Για να χρησιμοποιήσεις την πάστα πρέπει να τη μουλιάσεις πρώτα σε ζεστό νερό και έπειτα να τη σουρώσεις. Εκτός από μαγειρική μπορείς να τον χρησιμοποιήσεις στην παρασκευή γλυκών. Πειραματίσου σε συνταγές για τάρτες, cakes, brownies και μπισκότα. Είναι αυτό που λέμε healthy υλικό και διαθέτει πολλές θεραπευτικές ιδιότητες για τον οργανισμό. Στην Ινδία συνηθίζουν να το βάζουν σε chutney.

CHICKEN NUGGETS ΜΕ PANKO

Θες να φτιάξεις τα πιο τραγανά chicken nuggets που έχεις δοκιμάσει ποτέ; Δοκίμασε να τα πανάρεις με Panko. Για 15 περίπου nuggets θα χρειαστείς 1kg κοτόπουλο φιλέτο στήθος, 250gr Cardinal Panko, 3 αβγά large, 10gr αλάτι ψιλό και 250ml ξινόγαλο. Κόψε αρχικά το κοτόπουλο σε nuggets. Ανακάτεψε τα αβγά με το ξινόγαλο και μαρινάρισε μέσα το κοτόπουλο για 6 ώρες. Πέρασε ένα ένα τα nuggets από το Cardinal Panko και το μείγμα ξινόγαλο – αβγό, 2 φορές. Άφησε για 1 ώρα στο ψυγείο. Τηγάνισε deep fry στους 180οC μέχρι να πάρουν ξανθό χρώμα. Αλάτισε όσο είναι ακόμα ζεστά και σέρβιρε. Την ίδια ακριβώς διαδικασία μπορείς να ακολουθήσεις για το χοιρινό schnitzel.

ΝΗΣΤΙΣΙΜΗ ΜΠΟΥΓΑΤΣΑ

Να και ένα νηστίσιμο TIP λόγω ημερών. Αυτήν την εβδομάδα μπορεί μεν να απέχεις από ζωικά παράγωγα και το κρέας αλλά σίγουρα η ανάγκη να φας και κάτι γλυκό ποτέ δεν σταματάει, οπότε εμείς σου βρήκαμε μια εύκολη λύση με extra τροπικό άρωμα. Επίλεξε μια κλασική συνταγή για μπουγάτσα και στη θέση του αγελαδινού γάλατος χρησιμοποίησε γάλα καρύδας. Η μπουγάτσα σου θα γίνει νηστίσιμη και το πρωινό σου τέλειο!

 

ΤΡΙΧΡΩΜΗ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΦΑΣΟΛΙΑ EDAMAME

Όπου να ‘ναι θα φτάσει το καλοκαίρι και θα το γυρίσουμε στις σαλάτες και στα δροσερά εύκολα γεύματα που είναι μεν χορταστικά αλλά δεν είναι γεμάτα κακές θερμίδες. Σου προτείνουμε λοιπόν ένα εύκολο #TIP για τρίχρωμη σαλάτα με 3 ειδών φασόλια. Ετοίμασε ίδια ποσότητα από φασόλια σόγιας edamame, μαυρομάτικα και κόκκινα φασόλια. Συνδύασε τα μαζί με καλαμπόκι, πιπεριές κόκκινες, φρέσκο κρεμμύδι και dressing της επιλογής σου. Εμείς προτιμάμε συνήθως ένα dressing με ξύδι. Μέσα σε λίγη ώρα φτιάχνεις μια τέλεια σαλάτα γεμάτη χρώμα και ενέργεια. Enjoy!

 

 

ΣΟΥΒΛΑΚΙ ΜΕ ΠΙΤΑ ROTI PARATHA

Οι πίτες Roti Paratha είναι πράγματι από τα αγαπημένα μας υλικά στην κουζίνα γιατί είναι πάντα τραγανές, νόστιμες και έτοιμες να αγκαλιάσουν οποιαδήποτε γέμιση σκεφτούμε. Δοκίμασε να αντικαταστήσεις την κλασική πίτα για σουβλάκι με πίτα Roti ψημένη στο τηγάνι. Για τη γέμιση ακολούθησε είτε τις παραδοσιακές συνταγές με γύρο, καλαμάκι, πατάτες, τζατζίκι και λαχανικά είτε δοκίμασε να φτιάξεις κάποια εναλλακτική, όπως γέμιση με pulled pork, γαρίδα κτλ. Όποια εκδοχή και αν επιλέξεις για το δικό σου Roti Souvlaki ένα είναι σίγουρο. To wrap του θα συζητηθεί!

HOT DOG ΜΕ FURIKAKE NORI FUMI

Το Furikake είναι μείγμα από σπόρους σησαμιού, φύκι, αλάτι και ζάχαρη. Παραδοσιακά χρησιμοποιείται στο sushi rice ή σε ρολά sushi για έξτρα χρώμα και γεύση. Δοκίμασε να προσθέσεις το διάσημο ιαπωνικό topping πάνω από hot dogs. Θα εκπλαγείς με το αποτέλεσμα. Πραγματικό umami twist με μια μόνο κίνηση. Εναλλακτικά μπορείς να το δοκιμάσεις και ως topping σε burgers ή τηγανιτές πατάτες. Κάν’το  και θα μας θυμηθείς!

 

 

 

ΤΡΑΓΑΝΕΣ ΣΠΑΝΑΚΟΠΙΤΕΣ ΜΕ ROTI PARATHA ΣΤΟ ΤΗΓΑΝΙ

Που να ανοίγεις φύλλο για πίτα τώρα… Ειδικά αν στην κατάψυξη υπάρχουν οι πίτες Roti Paratha που επιδέχονται δεκάδες παραλλαγές με γλυκιά ή αλμυρή γέμιση και είναι έτοιμες μέσα σε λίγα λεπτά. Μέχρι και τέλειο wrap για σουβλάκι έχουμε φτιάξει με αυτές. Αυτήν τη φορά όμως σου προτείνουμε μια πιο παραδοσιακή χρήση. Ετοίμασε μια γέμιση για σπανακόπιτα, ανάλογα με την προτίμησή σου. Τον ίδιο τρόπο μπορείς να ακολουθήσεις και για τυρόπιτα, ζαμπονοτυρόπιτα ή μπουγάτσα. Άφησε τη γέμιση να κρυώσει. Σε ένα Paratha τοποθέτησε τη γέμιση στο κέντρο, κλείσε να γίνει ημικύκλιο, πάτησε την άκρη να σφραγίσει καλά με το δάχτυλό σου και ψήσε σε προθερμασμένο αντικολλητικό τηγάνι και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσει καλά. Το αποτέλεσμα έτσι είναι πολύ καλύτερο και από φούρνο και από φριτέζα. Δοκίμασε το!

ΒΟΥΤΥΡΟ ΜΕ ΠΑΣΤΑ MISO

Θες να μάθεις ένα #TIP που έχει πραγματική γεύση Umami, φυλάσσεται στο ψυγείο σου και αναβαθμίζει το κρέας και το ψάρι ανά πάσα στιγμή; Πάρε χαρτί και γράψε. Ανακάτεψε 4 κ.σ. βούτυρο που βρίσκεται σε θερμοκρασία δωματίου με 2 κ.σ. Shiro Miso, λίγο πιπέρι Sansho και ξύσμα από ένα lime. Τύλιξε σφιχτά με μεμβράνη το βούτυρο ώστε να δημιουργήσεις ένα ρόλο. Τοποθέτησε έπειτα στο ψυγείο και κάθε φορά που ψήνεις ψάρι ή κρέας, κόψε μια λεπτή ροδέλα βούτυρο και σέρβιρε την πάνω στο ζεστό κομμάτι κρέας ή ψαριού ώστε να λιώσει. Enjoy!

STICKS ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ TERIYAKI

Αυτήν την εβδομάδα σου έχουμε ένα TIP που ταιριάζει τέλεια με sticks λαχανικών. Χρησιμοποιήσαμε την απόλυτη ιαπωνική BBQ σάλτσα  Τeriyaki της Kikkoman, εμπλουτισμένη με μέλι, για να κάνουμε ένα DIP με μαγιονέζα και το αποτέλεσμα ήταν πραγματικά απίθανο. Καθάρισε και κόψε σε sticks: 100gr σέλερι, 100gr αγγούρι, 100gr καρότα, 100gr ρέβα και 100gr κόκκινη πιπεριά. Σε ένα μπολ ανακάτεψε καλά 150ml Kikkkoman Teriyaki Sauce με 150gr μαγιονέζα. Σέρβιρε τα λαχανικά σου μαζί με το dip σε μια πιατέλα. Enjoy! Ταιριάζει τέλεια δίπλα από cocktails.

CHILI MAYO DIP

Φτιάξε τέλειο #DIP με 4 μόνο υλικά για να συνοδεύεις κρέας, finger foods, ψητά λαχανικά και τηγανιτές πατάτες. Μέσα σε ένα μπολ αναμειγνύεις 200gr μαγιονέζα της επιλογής σου, 4 κ.σ. Cardinal Sriracha, 3 κ.σ. Cardinal Sweet Chili Sauce και λίγο σχοινόπρασο που έχεις πρώτα ψιλοκόψει καλά. Εξισορροπεί τέλεια την πικάντικη αρωματική γεύση της Sriracha με τη γλυκιά και σκορδάτη γεύση της Sweet Chili. Δοκίμασε το!

 

TOFU ΜΑΡΙΝΑΡΙΣΜΕΝΟ ΣΕ ΣΑΛΤΣΑ ΣΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΡΙΖΟΞΥΔΟ

Μας αρέσει τόσο πολύ το tofu. Θες γιατί είναι γεμάτο πρωτεΐνη και αποτελεί μια super healthy επιλογή για κάθε γεύμα; Θες γιατί έχει απαλή ιδιαίτερη υφή; Μήπως επειδή έχει την ιδιότητα να απορροφάει τέλεια τις μαρινάδες, παίρνοντας κάθε φορά τη γεύση τους; Μάλλον όλα αυτά μας οδηγούν να το δοκιμάζουμε συνέχεια μέσα σε συνταγές. Φτιάξε μια απλή μαρινάδα με σάλτσα σόγιας και ρυζόξιδο και τοποθέτησε τα κυβάκια tofu μέσα. Κατόπιν μπορείς είτε να τα ψήσεις στο φούρνο είτε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και να τα προσθέσεις μέσα σε σαλάτες, vegan curry πιάτα, ρύζι, noodles και όπου αλλού μπορείς να φανταστείς. Επειδή το tofu έχει πολλή υγρασία, εάν πρόκειται να το χρησιμοποιήσεις σε παρασκευές που δεν θες να διαλυθεί, μπορείς να το πιέσεις απαλά ανάμεσα σε δύο πιάτα που έχεις καλύψει με απορροφητικό χαρτί υγείας, αφαιρώντας την επιπλέον υγρασία. Φυσικά οι μαρινάδες και οι πειραματισμοί δεν έχουν τέλος. Είναι να μην κάνεις την αρχή.

Goto Top