Tips

Sticky Rice Dumplings

Δοκίμασε να φτιάξεις μια διαφορετική εκδοχή dumplings, προσθέτοντας sticky rice και υλικά της αρεσκείας σου στη γέμιση. Χρησιμοποιήσε φύλλο από σιτάλευρο και σχημάτισε μικρά γεμιστά πουγκιά, αφήνοντας ανοιχτή την πάνω πλευρά. Άτμισε στη συνέχεια τα dumplings σε bamboo steamer. Στην Ασία τα ονομάζουν Shanghai shao mai και μπορείς πολύ εύκολα να φτιάξεις και μια vegan εκδοχή τους, μόνο με λαχανικά και ρύζι.

Sushi Rice with Yuzu Juice

Γνώριζες ότι μπορείς να φτιάξεις ένα διαφορετικό seasoning για sushi, αντικαθιστώντας το ρυζόξιδο με χυμό yuzu; Στο κλασικό μείγμα με mirin, ζάχαρη και αλάτι, δοκίμασε να αντικαταστήσεις το rice vinegar με το χυμό του ιαπωνικού εσπεριδοειδούς. Θα δώσεις έτσι περισσότερο άρωμα και πιο λεμονάτη γεύση στο ρύζι σου και στα ρολά σου.

Wasabi Pickled Cucumber

Φτιάξτε τραγανές πίκλες αγγουριού με πάστα wasabi. Πλύνετε και στεγνώστε καλά τα αγγούρια και κόψτε στο σχήμα που θέλετε ή χρησιμοποιώντας το πίλερ, σχηματίστε λωρίδες. Τοποθετήστε όλα τα υλικά σε ένα σκεύος ή για καλύτερο αποτέλεσμα σε μία σακούλα τροφίμων. Ανακατέψτε καλά, αφαιρώντας όσο το δυνατόν περισσότερο αέρα από τη σακούλα και αποθηκεύστε για μία ημέρα. Σερβίρετε την επόμενη. Χρησιμοποιήστε τις πίκλες σε burger, sandwiches ή σαλάτες.

Αναλογίες: 10gr Wasabi Paste Aizakku | 2 pcs Αγγούρια | 1,5 tbsp Ζάχαρη | 1 tbsp Αλάτι

 

Wasabi and Soy Sauce Tofu

Αγαπάμε τον τρόπο που το tofu μεταμορφώνεται ανάλογα με τα υλικά που θα το μαρινάρεις και θα το μαγειρέψεις και αυτήν την εβδομάδα σας προτείνουμε ένα εύκολο TIP με σάλτσα σόγιας, wasabi και sesame oil. Στεγνώστε το tofu με χαρτί κουζίνας και κόψτε το σε 2 φέτες. Αλευρώστε το και αφήστε το στη άκρη. Σε ένα μπολ, ανακατέψτε τη σάλτσα σόγιας, το mirin, το sake, το sesame oil και τη ζάχαρη. Προσθέστε λίγο ηλιέλαιο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και τηγανίστε το tofu μέχρι να πάρει χρυσαφένιο χρώμα και από τις δύο πλευρές. Ρίξτε τη σάλτσα που προετοιμάσατε και όταν γλασαριστεί, προσθέστε πάστα wasabi (ποσότητα ανάλογα με την ένταση που θέλετε) και σερβίρετε. Γαρνίρετε με φρέσκο κρεμμυδάκι και sesame seeds για extra γεύση.

Αναλογίες: 200 gr Organic Tofu Bioasia | 60 ml Soy Sauce Aizakku | 60 ml Sake | 40 ml Mirin | 2 tbsp Sesame Oil Yeos | Wasabi Paste Aizakku | 2 tbsp Ζάχαρη | 40 gr Aλεύρι |10 ml Ηλιέλαιο

Cream Cheese with Wasabi

Δώστε πικάντικη επίγευση και αφράτη υφή στο cream cheese προσθέτοντας wasabi paste και ιαπωνική μαγιονέζα. Σε ένα μπολ ανακάτεψε πολύ καλά 1/2 tsp Wasabi Paste, 1 tbsp Kewpie Japanese Mayo και 1 tbsp Cream Cheese. Χρησιμοποίησε το ως dip για οποιοδήποτε finger food, ως sauce σε burgers & hot dogs ή ως dressing σε λαχανικά και σαλάτες.

 

Avocado with Wasabi Dressing

Δοκιμάστε ένα ελαφρώς πικάντικο dressing με wasabi που ταιριάζει με όλα. Τα βήματα είναι απλά: Κόψτε το avocado σε φέτες και σερβίρετε σε ένα πιάτο. Ψιλοκόψτε την ντομάτα σε μικρά κομμάτια και ανακατέψετε μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά σε ένα μπολ. Στη συνέχεια σερβίρετε πάνω από το avocado. Χρησιμοποιήστε ως dressing για σαλάτες ή ως dip για dim sum.

Αναλογίες: 1 tsp Wasabi Paste Aizakku | 1 tbsp Less Salt Soy Sauce Aizakku | 1 pcs Avocado | 1 pcs Tomato | 0.5 tbsp Grapseed Oil | 0.5 tbsp Rice Vinegar Mizkan

Πως να φτιάξετε τραγανή tempura

Μάθετε στο νέο μας TIP όλα τα μυστικά για σωστή, τραγανή και ζουμερή tempura. Τα βήματα είναι απλά:

  • Σε ένα μπολ ανακατέψτε καλά με chopsticks, Obento Tempura Batter με παγωμένο νερό, σύμφωνα με τις αναλογίες στις οδηγίες της συσκευασίας. Για πιο τραγανό αποτέλεσμα, χρησιμοποιήστε και λίγο τριμμένο πάγο.
  • Κόψτε τα λαχανικά ή τα θαλασσινά σας, σε μικρά κομμάτια και περάστε τα από το άλευρο της tempura. Τινάξτε τα και αφήστε στην άκρη.
  • Σε βαθύ σκεύος για τηγάνισμα ρίξτε άφθονο ηλιέλαιο και ζεστάνετε καλά στους 160 – 180 βαθμούς.
  • Πάρτε μερική ποσότητα από το χυλό tempura που φτιάξατε και πασπαλίστε πάνω από το καυτό ηλιέλαιο, μέχρι να καλυφθεί η επιφάνεια με το χυλό.
  • Περάστε τα παναρισμένα κομμάτια λαχανικών ή θαλασσινών, μέσα από το χυλό της tempura.
  • Βυθίστε μερικά κομμάτια μέσα στο σκεύος με το καυτό λάδι και πασπαλίστε εκ νέου λίγο ακόμη χυλό πάνω από τα κομμάτια.
  • Χρησιμοποιώντας μια τρυπητή κουτάλα, ανακάτεψε τα κομμάτια ελαφρώς και μόλις αποκτήσουν χρυσαφί χρώμα, αποσύρετε από τη φωτιά.
  • Τοποθετήστε για λίγο σε απορροφητικό χαρτί και έπειτα σερβίρετε.

 

 

 

 

Stir-Fried Korean Rice Cakes

Δοκίμασε τα κορεάτικα rice cakes σε μια κλασική stir-fry συνταγή. Ξεχωρίζουν για τη μαστιχωτή υφή τους αλλά και για το πόσο καλά απορροφούν τις γεύσεις και τα αρώματα στο μαγείρεμα. Απλά προετοίμασε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία και στη συνέχεια κρύωσε τα κάτω από τρεχούμενο νερό. Μόλις στραγγίξουν, πρόσθεσε λίγο ηλιέλαιο και ετοίμασε μια γρήγορη σάλτσα με: σάλτσα σόγιας, mirin, sesame oil, μέλι και νερό. Σόταρε μερικά λαχανικά στο wok σε δυνατή φωτιά, πρόσθεσε τα rice cakes μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα και σβήσε με τη σάλτσα που μόλις έφτιαξες. Enjoy!

Αναλογίες για μια συσκευασία Rice Cakes: 2 κ.σ. Soy Sauce | 2 κ.σ. Mirin | 2 κ.σ. Sesame Oil | 2 κ.σ. μέλι | 5gr νερό | μερικά λαχανικά της επιλογής σας.

Siu Haau Sauce

Να σου συστήσουμε την Siu Haau, μια από τις πιο διάσημες BBQ sauces της Κίνας και συγκεκριμένα της Καντονέζικης κουζίνας. Ελαφρώς πικάντικη, παχύρρευστη σε υφή και ιδιαίτερα νόστιμη, είναι το τέλειο brushing για γλασάρισμα σε κρέας, κατά τη διάρκεια του ψησίματος. Πως να την ετοιμάσεις; Μέσα σε μια μικρή κατσαρόλα, πρόσθεσε σάλτσα σόγιας, σάλτσα στρειδιού, hoisin sauce, κρασί shao shing, καστανή ζάχαρη, πολτοποιημένο σκόρδο, αλάτι, μέλι καρύδας, five spices και πιπέρι. Ανακάτεψε και βράσε σε χαμηλή θερμοκρασία για 5-7 λεπτά, έως ότου διαλυθεί η ζάχαρη και η σάλτσα σου αρχίζει να πυκνώνει. Απομάκρυνε από τη φωτιά και άφησε την σάλτσα να κρυώσει. Χρησιμοποίησε την κατά τη διάρκεια του BBQ, αλείφοντας το κρέας με ένα πινέλο.

Αναλογίες: 23gr Soy Sauce Aizakku | 19gr Oyster Sauce LKK | 25gr Hoisin Sauce LKK | 10gr Shao Shing | 40 gr καστανή ζάχαρη | 10gr Minced Garlic Thai | 2gr αλάτι | 70gr Coconut Honey | 0,4gr Five Spices | 1gr πιπέρι

 

 

 

Dressing Σαλάτας με Miso & Tahini

Δοκίμασε ένα απολαυστικό dressing για σαλάτες με miso και ταχίνι. Σε ένα μπολ απλά ανακάτεψε πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν: tahini sesame paste, miso, σάλτα σόγιας, σησαμέλαιο, mirin, ηλιέλαιο, ελαιόλαδο και νερό. Το dressing είναι έτοιμο! Ταιριάζει ιδανικά μέσα σε μια κρύα σαλάτα με rice vermicelli noodles, λαχανικά και κοτόπουλο. Ιδανικά προτίμησε το συγκεκριμένο ταχίνι. Είναι πιο ρευστό σε σχέση με άλλα.

Αναλογίες: 160gr Tahini Sesame Paste Sesali | 40gr Organic Miso Paste Hikari | 20gr Soy Sauce Traditional Aizakku | 8gr Sesame Oil | 40gr Mirin Seasoning Mizkan | 20gr ηλιέλαιο | 20gr ελαιόλαδο | 15gr νερό

 

 

 

Vegan Béchamel Sauce

Φτιάξαμε vegan béchamel με γάλα καρύδας και άμυλο ταπιόκας. Η διαδικασία είναι πολύ απλή! Σε χαμηλή προς μεσαία φωτιά ζεσταίνετε ελαιόλαδο και αμέσως μετά προσθέτετε potato starch. Ανακατεύετε για μισό λεπτό με το σύρμα μαγειρικής. Χαμηλώνετε τη φωτιά στο ελάχιστο. Αφού έχετε ζεστάνει πρώτα το γάλα καρύδας σε άλλο σκεύος, αρχίζετε να  το προσθέτετε σταδιακά ανακατεύοντας συνεχώς με το σύρμα στο μείγμα με την tapioca. Μετά από λίγα λεπτά και αφού έχετε χρησιμοποιήσει το μισό γάλα, θα παρατηρήσετε πως η μπεσαμέλ αρχίζει να μοιάζει με παχύρρευστη σάλτσα. Συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι να ενσωματωθεί όλη η ποσότητα. Αν η σάλτσα σας είναι αρκετά ρευστή αυξήστε λίγο την θερμοκρασία. Όταν η σάλτσα σας είναι τόσο παχύρρευστη ώστε να πέφτει σχετικά αργά από το σύρμα, κλείνετε την φωτιά. Ο συνολικός χρόνος προετοιμασίας δεν θα πρέπει να ξεπερνά τα 8 με 10 λεπτά. Προσθέστε πιπέρι, αλάτι και μοσχοκάρυδο. Αφήστε το μείγμα λίγο να κρυώσει και προσθέτετε σε όποια συνταγή επιθυμείτε.

Αναλογίες: 100gr ελαιόλαδο / 100gr Potato Starch / 1lt Coconut Milk Cardinal Cook. Form / Φρεσκοτριμμένο πιπέρι / 2 κ.γλ. μοσχοκάρυδο / Αλάτι
Goto Top