Συνταγές

Σαλάτα με udon noodles, tofu μπρόκολο & αχλάδι

Τα Udon Noodles σερβίρονται σε κρύες και σε ζεστές παρασκευές και είναι από τα αγαπημένα ζυμαρικά του ανατολικού κόσμου.
Δοκιμάσαμε μια vegan udon salad με τα Organic Noodles της Hakubaku.

Wingko

Leonie de Jong
Food Blogger

Η food blogger Leonie de Jong μοιράζεται μαζί μας ένα παραδοσιακό Ινδονησιακό γλυκό, τη γεύση των παιδικών της χρόνων.
Το Wingko ή wiwingka ή wingko babat, είναι το τοπικό παραδοσιακό μαστιχωτό ινδονησιακό «κέικ».

BULGOGI

Το Bulgogi, κυριολεκτικά «κρέας της φωτιάς», είναι από τα πιο διάσημα κορεατικά πιάτα.
Πρόκειται για μαριναρισμένες φέτες από μοσχάρι ή χοιρινό κρέας που ψήνονται στη σχάρα (BBQ ή φούρνου) αλλά και στο wok.
Διαθέτει τέλειο άρωμα και γεύση χάρη στην πλούσια μαρινάδα του.
Παρακάτω η συνταγή μας για να το δοκιμάσεις στην κουζίνα σου.

Pad See Ew

To pad see ew είναι ένα από τα πιο διάσημα street food πιάτα της Ταϊλάνδης.  To ‘’pad” σημαίνει τηγανητός, και το ”ew” σημαίνει σόγια, έτσι το όνομα του πιάτου κυριολεκτικά σημαίνει τηγανητή σάλτσα σόγιας. Θεωρείται εξαιρετικά δημοφιλές λόγω του ιδιαίτερου αρώματος που αποκτά από το τηγάνισμα της σάλτσας σόγιας, του σκόρδου, των αυγών και των λαχανικών. 

 

Dairy-Free Creme Caramel

Η αγαπημένη όλων γαλλική κρέμα καραμελέ φτιάχνεται συνήθως με γάλα πλήρες σε λιπαρά και λευκή κρυσταλλική ζάχαρη. Για μια πιο ελαφριά και dairy -free εκδοχή, δοκιμάσαμε να φτιάξουμε το διάσημο επιδόρπιο με γάλα και ζάχαρη καρύδας. Το πείραμα άξιζε και πέτυχε. Ακολούθησε τα βήματα και δοκίμασε το.

 

Katsu Sando

Γιώργος Παπαδιαμαντόπουλος
(Chef στα Wok Shop)

Η ιαπωνική κουζίνα που εμπνέεται από τη κουζίνα της Δύσης ονομάζεται Yōshoku και τα ιαπωνικά sando ανήκουν σίγουρα σε αυτή. Ένα διαφορετικό sandwich με παναρισμένο χοιρινό με λαχανικά ανάμεσα σε ψημένες τραγανές φέτες του τοστ.

SUEA RONG HIA (CRYING TIGER BEEF)

Το Suea Rong Hai είναι ένα κλασικό ταϊλανδέζικο πιάτο, γνωστό επίσης και ως ‘’το κλάμα της τίγρης’’. Πρόκειται για ψητές φέτες πικάντικα μαριναρισμένου flank steak με μπαχαρικά, που σερβίρεται πλάι σε κολλώδες ρύζι (sticky rice). Το πιάτο συνοδεύεται συνήθως με πικάντικη σάλτσα dipping από ταϊλανδέζικο τσίλι, σκόρδο, fish sauce, χυμό λάιμ, κόλιανδρο και ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο. Παρακάτω η συνταγή μας για να το δοκιμάσεις στην κουζίνα σου.

Goto Top