Oι Chef & οι Βloggers προτείνουν

Katsu Sando

Γιώργος Παπαδιαμαντόπουλος
(Chef στα Wok Shop)

Η ιαπωνική κουζίνα που εμπνέεται από τη κουζίνα της Δύσης ονομάζεται Yōshoku και τα ιαπωνικά sando ανήκουν σίγουρα σε αυτή. Ένα διαφορετικό sandwich με παναρισμένο χοιρινό με λαχανικά ανάμεσα σε ψημένες τραγανές φέτες του τοστ.

Sweet Chili Burger

Βασίλης Σπόρος
(Chef στην Cardinal)

Sweet Chili Tower! Ζουμερό μπιφτέκι με crunchy πίκλες και γλυκοκαυτερή σάλτσα τσίλι. Το μυστικό στο burger είναι η μείξη με  Bulgogi Sauce, μία πλούσια σε γεύση σάλτσα με σόγια, πουρέ αχλαδιού και μπαχαρικά.

SWEET & SPICY ΑΡΝΙΣΙΑ ΠΑΪΔΑΚΙΑ

Lee Richardson
(Corporate Chef στην Lee Kum Kee)

Φτιάξε τέλεια αρνίσια παϊδάκια χρησιμοποιώντας στη μαρινάδα hoisin & chili garlic sauce της Lee Kum Kee, καθώς και κρασί από ρύζι και κινέζικο μείγμα μπαχαρικών 5 spice powder, που απογειώνει τη γεύση όπου κι αν το προσθέσεις. Χρησιμοποίησε μέρος της σάλτσας για να σερβίρεις τα παϊδάκια στο τραπέζι. Δεν θέλει κόπο. Θέλει σωστή μαρινάδα!

POACHED BEEF MEATBALLS

Lee Richardson
(Corporate Chef στην Lee Kum Kee)

Πραγματικά είναι αμέτρητες οι συνταγές που μπορεί να κάνει κανείς με τις ingredient sauces της Lee Kum Kee. Η chef της εταιρίας φτιάχνει κεφτέδες χρησιμοποιώντας σάλτσα σόγιας και τους σερβίρει με 3 διαφορετικές εκδοχές dip. Hoisin Sauce, Hummus με Chilli Garlic Paste ή Hummus με Lee Kum Kee Peking Duck Sauce. Το αποτέλεσμα άψογο.

Tartare γαρίδας με chips πατάτας και yuzu mayonaise

Βασίλης Σπόρος
(Chef στην Cardinal)

Ο Βασίλης Σπόρος φτιάχνει ένα ιδιαίτερο tartare με γαρίδες, ιαπωνικό καρύκευμα yuzu kosho και μαγιονέζα Kewpie. Αν δεν γνωρίζεις ήδη το yuzu kosho, την πάστα από πιπεριές chili & yuzu που κερδίζει συνεχώς έδαφος στις κουζίνες του κόσμου, αυτή η συνταγή είναι ιδανική για να το ανακαλύψεις. Θα το λατρέψεις!

POKE BOWL

Κατερίνα Χανιώτη
(Chef στο Wokshop)

Γνωρίζεις ότι το Poke Sushi είναι η χαβανέζικη εκδοχή του ιαπωνικού sushi; Όλα τα υλικά ανοιχτά και τοποθετημένα σε ένα bowl για να τα απολαύσεις με τα chopsticks σου. Δεν θέλει τύλιγμα αλλά έχει και αυτό τα μυστικά του. Το χαβανέζικο sushi είναι τόσο δημοφιλές ανά τον κόσμο, που η Kikkoman έβγαλε μια ολοκαίνουργια sauce φτιαγμένη ειδικά για αυτό το πιάτο και η αλήθεια είναι ότι το απογειώνει με μια κίνηση.

ΠΑΤΑΤΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΠΑΣΤΑ MISO

Βασίλης Σπόρος
(Chef στην Cardinal)

Σίγουρα έχεις δοκιμάσει την πατατοσαλάτα σαν συνοδευτικό σε διάφορα πιάτα, αλλά αυτήν την πατατοσαλάτα, με miso δεν την έχεις φάει ποτέ ξανά. Η ιαπωνική πάστα από φασόλια σόγιας δίνει ένα ενδιαφέρον γευστικό twist όπου και αν μπει τελικά.

Goto Top