Tips

Oyster Sauce: Το μυστικό της τέλειας μαρινάδας

Χρησιμοποιήστε λίγη oyster sauce για να μαρινάρετε χοιρινό ή μοσχάρι πριν το ψήσιμο.
Για μια μερίδα (150gr κρέας της επιλογής σας) χρησιμοποιήστε 1κ.σ. oyster sauce, ανακατέψτε τη με λίγο λάδι και κάντε επάλειψη στο κρέας.
Τοποθετήστε στο ψυγείο για 24 ώρες πριν το ψήσιμο.

Rice Paper Noodles with Edible Flowers

Tα Rice Papers μετατρέπονται σε δημιουργικά Rice Noodles.
Eμείς ενώσαμε 2 φύλλα από rice pepper και τοποθετήσαμε ανάμεσα βρώσιμα λουλούδια.
Το αποτέλεσμα ήταν μοναδικό.

Wagyu Alternate Use

To Wagyu είναι γνωστό τόσο για τη γεύση του, όσο και για την υψηλή ποσότητα λίπους που περιέχει. Εάν δεν επιθυμούμε να φάμε το λίπος μαζί με το steak, μπορούμε να το αφαιρέσουμε και να το χρησιμοποιήσουμε σε άλλες παρασκευές. Για παράδειγμα ως αντικατάσταση στο λάδι ή κάποια άλλη λιπαρή ουσία για το σοτάρισμα υλικών (όπως λαχανικά). Ακόμη, μπορούμε να το ψιλοκόψουμε και να το προσθέσουμε σε κιμά για burger.

Red Bean Mousse with Chocolate

Μία από τις πιο διαδομένες πάστες ζαχαροπλαστική στην Ιαπωνία είναι η πάστα από κόκκινα φασόλια με την ονομασία adzuki ή anko. Παρασκευάζεται πολτοποιώντας βρασμένα φασόλια. Εμείς δοκιμάσαμε την έτοιμη πάστα Sweetened Red Bean Paste 510gr από τη Wu Chung αναμειγνύοντάς τη με σαντιγί σοκολάτας και το αποτέλεσμα κέρδισε τις εντυπώσεις.

Cod Egg Mayo

Ένα drop από την Mentaiko Mayo είναι αρκετό για τα πιο γευστικά sushi rolls. Πρόσθεσε 1κ.σ. Royal Iceland Mentaiko σε 160gr Kewpie Mayonnaise.
Μια mayo με υφή και γεύση που κλέβει τις εντυπώσεις.

Banoffee with Condensed Coconut Milk

Aν αγαπάς το μπανόφι όσο και εμείς τώρα σου προτείνουμε κάτι διαφορετικό.

Αντικατέστησε το κλασσικό ζαχαρούχο με το Coconut Milk, Sweetened and Condensed από τη Nature’s Charm για άρωμα και γεύση καρύδας.

Seaweed Tempura

Κόβετε ένα ολόκληρο nori σε 8 κομμάτια ή χρησιμοποιείτε τα nori που σας έχουν περισσέψει από το sushi. Προετοιμάστε 20gr Tempura Batter, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Προσθέστε ηλιέλαιο σε ένα σκεύος και φέρτε το σε θερμοκρασία 160-170 βαθμών. Τοποθετήστε το nori στην tempura και στη συνέχεια στο ηλιέλαιο. Αφήστε για λίγο μέχρι το χρώμα να γίνει χρυσαφένιο και αποσύρετε πάνω σε χαρτί κουζίνας. Προσθέστε αλάτι και λίγο shichimi.

*Προσοχή στο νερό που θα προσθέσετε στην tempura να είναι πάντα παγωμένο.

PEANUT BUTTER MISO COOKIES

Για να απογειώσεις τη γεύση στα κλασσικά μπισκότα φυστικοβούτυρου, δοκίμασε να προσθέσεις miso paste. To αποτέλεσμα θα σε ανταμείψει.

Salted Caramel with Miso

Αλμυρή καραμέλα με Miso Paste.
Δοκίμασε τη σε παγωτό και cookies.

Υλικά:

150gr Kρέμα Γάλακτος
80gr Βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
200gr Καστανή Ζάχαρη
1κ.σ. Νερό
Λίγες σταγόνες lime
57gr Noda Miso Paste Tsubu Row 400gr

Εκτέλεση: Σε κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά βάλτε τη ζάχαρη και το νερό και ανακατέψτε μέχρι να λιώσει. Όταν σκουρύνει λίγο, προσθέστε σιγά σιγά την κρέμα γάλακτος ανακατεύοντας με ένα σύρμα.
Στη συνέχεια αποσύρετε από τη φωτιά, περάστε το μείγμα από ένα σουρωτήρι, προσθέστε το βούτυρο σε μικρές δόσεις και το miso.
Ανακατέψετε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Mπάρες Δημητριακών with Coconut Cream

Χρησιμοποιήστε την Organic Coconut Cream σαν βάση για μπάρες δημητριακών.
Μπορείτε να προσθέσετε ακόμη στρώσεις από αποξηραμένα φρούτα, φυστικοβούτυρο, κακάο ή και μέλι καρύδας.

Goto Top