Tips

Green Chili & Seafood Sauce Spicy with Oysters

Ρίξτε μερικές σταγόνες από τη Green Chili & Seafood Sauce Spicy σε οστρακοειδή (όπως κυδώνια, στρείδια) που θα καταναλώσετε ωμά και σερβίρετε αμέσως.
H sauce από την Healthy Boy θα απογειώσει την γεύση από τα φρέσκα όστρακα.

Neri Ume Corn

Δοκίμασε να αντικαταστήσεις το αλάτι στο ψητό καλαμπόκι με spread από neri ume για μια ξεχωριστή γεύση, δημιουργώντας το απόλυτο καλοκαιρινό vegan topping.

Tomato Miso Sauce for Pizza

Miso paste σε σάλτσα ντομάτας για pizza; Και όμως ναι!
Δοκιμάσαμε το Miso Tsubu Row Noda με την ξεχωριστή του γεύση στην κλασική σάλτσα ντομάτας για πίτσα και τη λατρέψαμε.
Αναμείξαμε 1κ.σ. miso και 2/3κ.σ. mirin, 200γρ ντομάτες, 100ml νερό, λίγο ελαιόλαδο και ένα μικρό κρεμμύδι.
Πες μας τις εντυπώσεις σου.

ΠΟΥΡΕΣ ΜΕ ΠΑΣΤΑ MISO

Για μια πιο διαφορετική εκδοχή του κλασικού πουρέ λαχανικών ή πατάτας, αφαιρέστε τα κλασικά γαλακτοκομικά προϊόντα όπως το βούτυρο και το γάλα και προσθέστε miso, δίνοντας umami γεύση.

Sautéed Shiitake Mushrooms

Τα μανιτάρια shiitake είναι από μόνα τους αρκετά γευστικά και γεμάτα άρωμα. Αν ωστόσο προσθέσετε glaze teriyaki κερδίζουν extra γευστικούς πόντους και γίνονται το κάτι άλλο. Μέσα σε ένα τηγάνι, ζεστάνετε λάδι σε μέτρια φωτιά και προσθέστε τα shiitake. Μαγειρέψετε ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν, για 8-10 λεπτά. Προσθέστε 2 κ.σ. νερό και συνεχίστε, ανακατεύοντας τα μανιτάρια περιστασιακά, μέχρι να εξατμιστεί το νερό και να μαλακώσουν, περίπου για 2 λεπτά. Μεταφέρετε τα μανιτάρια σε ένα μεσαίο μπολ και περιχύστε με τη σάλτσα teriyaki.

Αναλογίες: 2 tbsp. ελαιόλαδο | 230gr μανιτάρια shiitake χωρίς μίσχο | 1/4 cup Cardinal Teriyaki Glaze

 

 

Sweet Soy Sauce – Kecap Manis, as a Glaze

H γλυκιά και αλμυρή παχύρρευστη σάλτσα σόγιας Kecap Manis, είναι η αγαπημένη όλων σε πολλά και διαφορετικά stir-fries, μπορεί ωστόσο να αποτελέσει και το τέλειο γλάσο για σουβλάκια και να χρησιμοποιηθεί ως σάλτσα bbq, κατά τη διάρκεια του ψησίμαστος, με χρήση πινέλου ή να γίνει το topping πάνω από οποιαδήποτε μαγειρεμένη πρωτεΐνη, για να της δώσει επιπλέον γεύση αλλά και γυαλιστερό φινίρισμα.

Sticky Rice Dumplings

Δοκίμασε να φτιάξεις μια διαφορετική εκδοχή dumplings, προσθέτοντας sticky rice και υλικά της αρεσκείας σου στη γέμιση. Χρησιμοποιήσε φύλλο από σιτάλευρο και σχημάτισε μικρά γεμιστά πουγκιά, αφήνοντας ανοιχτή την πάνω πλευρά. Άτμισε στη συνέχεια τα dumplings σε bamboo steamer. Στην Ασία τα ονομάζουν Shanghai shao mai και μπορείς πολύ εύκολα να φτιάξεις και μια vegan εκδοχή τους, μόνο με λαχανικά και ρύζι.

Sushi Rice with Yuzu Juice

Γνώριζες ότι μπορείς να φτιάξεις ένα διαφορετικό seasoning για sushi, αντικαθιστώντας το ρυζόξιδο με χυμό yuzu; Στο κλασικό μείγμα με mirin, ζάχαρη και αλάτι, δοκίμασε να αντικαταστήσεις το rice vinegar με το χυμό του ιαπωνικού εσπεριδοειδούς. Θα δώσεις έτσι περισσότερο άρωμα και πιο λεμονάτη γεύση στο ρύζι σου και στα ρολά σου.

Wasabi Pickled Cucumber

Φτιάξτε τραγανές πίκλες αγγουριού με πάστα wasabi. Πλύνετε και στεγνώστε καλά τα αγγούρια και κόψτε στο σχήμα που θέλετε ή χρησιμοποιώντας το πίλερ, σχηματίστε λωρίδες. Τοποθετήστε όλα τα υλικά σε ένα σκεύος ή για καλύτερο αποτέλεσμα σε μία σακούλα τροφίμων. Ανακατέψτε καλά, αφαιρώντας όσο το δυνατόν περισσότερο αέρα από τη σακούλα και αποθηκεύστε για μία ημέρα. Σερβίρετε την επόμενη. Χρησιμοποιήστε τις πίκλες σε burger, sandwiches ή σαλάτες.

Αναλογίες: 10gr Wasabi Paste Aizakku | 2 pcs Αγγούρια | 1,5 tbsp Ζάχαρη | 1 tbsp Αλάτι

 

Wasabi and Soy Sauce Tofu

Αγαπάμε τον τρόπο που το tofu μεταμορφώνεται ανάλογα με τα υλικά που θα το μαρινάρεις και θα το μαγειρέψεις και αυτήν την εβδομάδα σας προτείνουμε ένα εύκολο TIP με σάλτσα σόγιας, wasabi και sesame oil. Στεγνώστε το tofu με χαρτί κουζίνας και κόψτε το σε 2 φέτες. Αλευρώστε το και αφήστε το στη άκρη. Σε ένα μπολ, ανακατέψτε τη σάλτσα σόγιας, το mirin, το sake, το sesame oil και τη ζάχαρη. Προσθέστε λίγο ηλιέλαιο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και τηγανίστε το tofu μέχρι να πάρει χρυσαφένιο χρώμα και από τις δύο πλευρές. Ρίξτε τη σάλτσα που προετοιμάσατε και όταν γλασαριστεί, προσθέστε πάστα wasabi (ποσότητα ανάλογα με την ένταση που θέλετε) και σερβίρετε. Γαρνίρετε με φρέσκο κρεμμυδάκι και sesame seeds για extra γεύση.

Αναλογίες: 200 gr Organic Tofu Bioasia | 60 ml Soy Sauce Aizakku | 60 ml Sake | 40 ml Mirin | 2 tbsp Sesame Oil Yeos | Wasabi Paste Aizakku | 2 tbsp Ζάχαρη | 40 gr Aλεύρι |10 ml Ηλιέλαιο

Cream Cheese with Wasabi

Δώστε πικάντικη επίγευση και αφράτη υφή στο cream cheese προσθέτοντας wasabi paste και ιαπωνική μαγιονέζα. Σε ένα μπολ ανακάτεψε πολύ καλά 1/2 tsp Wasabi Paste, 1 tbsp Kewpie Japanese Mayo και 1 tbsp Cream Cheese. Χρησιμοποίησε το ως dip για οποιοδήποτε finger food, ως sauce σε burgers & hot dogs ή ως dressing σε λαχανικά και σαλάτες.

 

Goto Top