Oι Chef & οι Βloggers προτείνουν

MITARASHI DANGO

Άνταμ Κοντοβάς
(Head Chef στο Mylos Santorini)

Είναι από τα πιο παλιά και δημοφιλή γλυκά της Ιαπωνίας και κάποτε το έφτιαχναν για να το προσφέρουν στους Θεούς. Πλέον το βρίσκεις παντού. Από αυτόματους πωλητές έως και μικρά ζαχαροπλαστεία και supermarkets. Το Mitarashi Dango είναι σίγουρα κάτι που πρέπει να δοκιμάσεις, ακόμη και αν δε σχεδιάζεις άμεσα ταξίδι προς τη χώρα του ανατέλλοντος ηλίου.

Τα προϊόντα μας

  • Mochiko Flour
  • Katakuriko
  • Soy Sauce Less Salt
  • Tofu
Όλα τα προϊόντα μας θα τα βρείτε στο Wok Shop ή κάνοντας κλικ στο προϊόν που επιθυμείτε

Υλικά

  • 35gr Katakuriko – Potato Starch
  • 240gr νερό
  • 75gr Soy Sauce Less Salt
  • 100gr ζάχαρη
  • 300gr Tofu
  • 240gr Mochiko Flour

Εκτέλεση

  • Σε ένα μπολ ανακατέψτε καλά το Tofu και το Mochiko flour. Η ζύμη δεν θα πρέπει να είναι ούτε πολύ μαλακή ούτε πολύ σφιχτή.
  • Κόψτε στη συνέχεια τη ζύμη στο μέγεθος μιας κουταλιάς της σούπας και δώστε στο κομμάτι στρογγυλό σχήμα.
  • Σε ένα μεγάλο σκεύος βράστε νερό και ρίξτε μέσα ένα-ένα τα μπαλάκια της ζύμης, βράζοντας τα μέχρι να ανέβουν στην επιφάνεια.
  • Μόλις ανέβουν στην επιφάνεια, συνεχίστε το βράσιμο για 2-3 λεπτά ακόμη και μετά, χρησιμοποιώντας μια τρυπητή κουτάλα, αφαιρέστε και τοποθετήστε τα σε μια πιατέλα την οποία έχετε στρώσει με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
  • Σε ένα μικρό σκεύος ετοιμάστε τη Mitarashi Sauce. Ρίξτε τη Soy Sauce, το Katakuriko, τα 240gr νερό και τη ζάχαρη και ανακατέψτε. Βράστε τη σάλτσα και έπειτα κρατήστε τη ζεστή.
  • Περάστε 3-4 Dango σε καλαμάκια για σουβλάκια.
  • Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι το οποίο θα ζεστάνετε σε μέτρια φωτιά, τοποθετήστε τα καλαμάκια και ψήστε αργά, μέχρι να πάρουν ελαφρώς χρώμα.
  • Σερβίρετε τα Dango σε ένα πιάτο και καλύψτε τα με την Mitarashi Sauce.
Goto Top