Oι Chef & οι Βloggers προτείνουν

Pork Tonkatsu Rice Bowl

Βασίλης Σπόρος
Chef & Owner PO'BOYS BBQ

Όταν μιλάμε για παναρισμένο τηγανητό κρέας στην Ιαπωνική κουζίνα δύο υλικά δεν μπορούν να λείπουν. Τα γευστικά θρύμματα ψωμιού, γνωστά ως bread crumbs ή Panko και φυσικά η διάσημη γλυκιά σάλτσα Tonkatsu που ταιριάζει άψογα πλάι σε κοτολέτες, steaks, ψητό κοτόπουλο και σνίτσελ χοιρινού. Πανεύκολη κλασική συνταγή που θα λατρέψουν μεγάλοι και μικροί με εγγυημένο αποτέλεσμα.

 

Τα προϊόντα μας

  • Kikkoman Tonkatsu Sauce
  • Cardinal Panko
  • Sushi Rice
Όλα τα προϊόντα μας θα τα βρείτε στο Wok Shop ή κάνοντας κλικ στο προϊόν που επιθυμείτε

Υλικά

  • 500gr χοιρινό λαιμό ή πανσέτα κομμένο σε λωρίδες
  • Αλάτι, πιπέρι (κατά προτίμηση)
  • 200gr αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 μεγάλο αυγό (χτυπημένο)
  • 200gr Cardinal Panko
  • Kikkoman Tonkatsu Sauce
  • Ηλιέλαιο για τηγάνισμα
  • 400gr ρύζι ατμού (προετοιμάζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες του παρασκευαστή)
  • 200-300gr ψιλοκομμένο λευκό και κόκκινο λάχανο για το σερβίρισμα.

 

Εκτέλεση

  • Αλατοπιπερώνουμε και κόβουμε λωρίδες το καλά στεγνωμένο χοιρινό.
  • Περνάμε τα κομμάτια πρώτα από το αλεύρι, μετά από το αυγό (χτυπημένο) και έπειτα από το Panko.
  • Τηγανίζουμε στους 160 βαθμούς για λίγα λεπτά, ώσπου να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα.
  • Σερβίρουμε πάνω σε ρύζι ατμού και γαρνίρουμε με Kikkoman Tonkatsu Sauce.
  • Προαιρετικά προσθέτουμε ψιλοκομμένο λάχανο ή κάποια γαρνιτούρα της επιλογής μας.
Goto Top