Oι Chef & οι Βloggers προτείνουν

Σουβλάκι κοτόπουλο Satay

Βασίλης Σπόρος
Chef & Owner PO'BOYS BBQ

Παραδοσιακή Ινδονησιακή συνταγή που θα λατρέψουν μεγάλοι και μικροί! Μαριναρισμένο κοτόπουλο σε σάλτσα με βάση το φυστίκι. Προσθέστε μία γλυκιά νότα με Mango Chutney Sweet ή Plum Sauce και ταξιδέψτε νοερά στην Ταϊλάνδη!

Τα προϊόντα μας

 

 

Όλα τα προϊόντα μας θα τα βρείτε στο Wok Shop ή κάνοντας κλικ στο προϊόν που επιθυμείτε

Υλικά

  • 1000gr κοτόπουλο φιλέτο
  • 100ml Coconut Milk Dessert
  • 35gr Sate Powder
  • 4gr αλάτι ψιλό
  • 3gr σκόρδο φρέσκο ψιλοκομμένο
  • 20ml ηλιέλαιο
  • 20ml χυμός λεμόνι

Εκτέλεση

Κόβουμε το φιλέτο κοτόπουλο σε κυβάκια για σουβλάκι. Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε καλά το κοτόπουλο μαζί με το Coconut Milk Dessert, το Sate Powder, το αλάτι, το σκόρδο φρέσκο ψιλοκομμένο, το ηλιέλαιο και το χυμό λεμόνι. Αφήνουμε στο ψυγείο για 3 ώρες να μαριναριστούν. Περνάμε σε κάθε σουβλάκι περίπου 120gr μίγματος μαριναρισμένου κοτόπουλου. Ψήνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά στη σχάρα για περίπου 4 λεπτά από την κάθε πλευρά. Συνοδεύουμε με Mango Chutney Sweet και Plum Sauce.

Goto Top