Oι Chef & οι Βloggers προτείνουν

Tofu Noodle Salad

Βασίλης Σπόρος
Chef & Owner PO'BOYS BBQ

Άψογη για dinner. Τέλεια για lunch box την επόμενη ημέρα στη δουλειά. Φτιάξε μια super χορταστική σαλάτα με noodles, φύτρες φασολιού και tofu που έχει μαριναριστεί σε σησαμέλαιο, σάλτσα σόγιας, ginger και σκόρδο. Γιατί να παραγγείλεις πάλι απ’ έξω αν μπορείς να κάνεις ένα τόσο νόστιμο και εύκολο πιάτο με υλικά που εσύ επιλέγεις; Δοκίμασε το!

Τα προϊόντα μας

  • Soy Sauce
  • Sesame Oil
  • Minced Ginger
  • Minced Garlic
  • Bean Sprouts Cardinal
  • Tofu
  • Mendake Noodles
Όλα τα προϊόντα μας θα τα βρείτε στο Wok Shop ή κάνοντας κλικ στο προϊόν που επιθυμείτε

Υλικά

  • 100ml Soy Sauce
  • 20ml Sesame Oil
  • 30gr ginger περασμένο στον τρίφτη
  • 5gr σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 αγγούρι
  • 1 καρότο
  • 2 κλωνάρια κρεμμύδι φρέσκο
  • 50gr Bean Sprouts Cardinal
  • 1 κολοκυθάκι
  • 300gr Tofu κομμένο σε κύβους 1,5cm
  • 50ml ηλιέλαιο
  • 150gr Mendake Noodles
  • 10gr ζάχαρη κρυσταλλική
  • 3gr αλάτι ψιλό

Εκτέλεση

  • Σε ένα μπολ μαρινάρουμε τα κυβάκια tofu με τη σάλτσα σόγιας, το σησαμέλαιο, το ginger, το σκόρδο, τη ζάχαρη, το αλάτι και το ηλιέλαιο.
  • Σε μία μικρή κατσαρόλα με αλατισμένο νερό, μπλανσάρουμε τα Μendake για 1,5 λεπτό, σουρώνουμε και κρυώνουμε σε τρεχούμενο νερό αμέσως.
  • Κόβουμε το φρέσκο κρεμμύδι ζουλιέν και με ένα peeler κάνουμε λωρίδες το αγγούρι, το καρότο και το κολοκυθάκι.
  • Αφαιρούμε το tofu από τη μαρινάδα, ανακατεύουμε όλα τα λαχανικά της συνταγής με τα noodles και προσθέτουμε τη μαρινάδα συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
  • Σερβίρουμε με τους μαριναρισμένους κύβους tofu πάνω στα noodles.
Goto Top