Αsian Fish & Chips! Το παραδοσιακό street food πιάτο που συναντάμε σε κάθε γωνία της Αγγλίας με ένα Asian twist που το κάνει ακόμη πιο νόστιμο. Μπακαλιάρος μαριναρισμένος σε σάλτσα σόγιας με αρωματικά εσπεριδοειδή φρούτα Kikkoman Ponzu, τηγανίζεται deep fry αφού πρώτα περαστεί σε χυλό Tempura. Γαρνίρετε ιδανικά με ψιλοκομμένο Nori και συνοδέψτε με Sriracha Mayonnaise LKK.
Τα προϊόντα μας
- Yutaka Sesame Seeds White Roasted
- Sriracha Mayonnaise LKK
- Black Cod
- Tempura
- Kikkoman Ponzu
- Nori
Υλικά
(για 6 μερίδες)
- 1kg Black Cod (ή κάποιο άλλο λευκό ψάρι) κομμένο σε μικρά κομμάτια
- 260gr Kikkoman Ponzu
- 700gr Tempura
- Πατάτες για τηγάνισμα
- Ηλιέλαιο
- Σουσάμι καβουρδισμένο λευκό
- Nori ψιλοκομμένο
- Sriracha Mayonnaise LKK
Εκτέλεση
- Τοποθετήστε το ψάρι σε ένα μπολ και μαρινάρετε με Kikkoman Ponzu για 20 λεπτά.
- Στεγνώστε έπειτα καλά πάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
- Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε αρκετό ηλιέλαιο.
- Αναμείξτε το Tempura mix με νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία, αλλά κρατήστε μια μικρή ποσότητα προκειμένου να πανάρετε ελαφρώς το ψάρι πριν το περάσετε από το μείγμα.
- Ρίξτε λίγα κομμάτια ψάρι στο Tempura mix και έπειτα τηγανίστε τα μέχρι να αποκτήσουν χρυσαφί χρώμα. Τοποθετήστε σε απορροφητικό χαρτί και συνεχίστε με το υπόλοιπο ψάρι.
- Τηγανίστε και τις πατάτες.
- Χωρίστε σε έξι μερίδες και σερβίρετε γαρνίροντας με το καβουρδισμένο σουσάμι και το Nori που έχετε ψιλοκόψει. Συνοδεύστε με dip από Ponzu και Spicy Mayo LKK.