Συνταγή

COCONUT PANNA COTTA

Vegan πανακότα με άρωμα και μέλι καρύδας για γλυκιά απόλαυση χωρίς ενοχές.

Υλικά

• 200ml Cardinal Coconut Milk
• 40gr Ceylon Coconut Honey Gluten Free, Organic
• 2gr agar-agar
• 1 πρέζα αλάτι
• Φρούτα του δάσους για γαρνίρισμα
• Crispconut Coconut Chips, Salted Caramel

Για τη μαρμελάδα:

• 1/2 κιλό μούρα
• 2-3 κ.γλ. σπόροι chia (είναι ο πηκτικός παράγοντας)
• 2 κ.γλ. Ceylon Coconut Honey Gluten Free, Organic

Εκτέλεση

  • Σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά προσθέστε το γάλα καρύδας, το αλάτι και το μέλι και ανακατέψτε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  • Προσθέστε το agar-agar ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι το μείγμα να πάρει βράση και αποσύρετε.
  • Βάλτε το μείγμα σε σκεύη σερβιρίσματος και αφήστε το να κρυώσει για περίπου 4-6 ώρες.
  • Σερβίρετε με λίγη μαρμελάδα, τα φρούτα του δάσους κομμένα σε μικρά κομμάτια και τα chips καρύδας.Για τη μαρμελάδα:
  • Βάλτε όλα τα υλικά στην κατσαρόλα και ανακατέψτε καλά.
  • Μαγειρέψτε σε πολύ χαμηλή φωτιά για περίπου 2 ώρες, προσέχοντας να μην εξατμιστούν τελείως τα υγρά που θα βγάλουν τα φρούτα.
Goto Top