Συνταγή

COCONUT RED CURRY SHRIMP SOUP

Η βελούδινη καρύδα είναι η τέλεια βάση για το κάρυ σε αυτή τη σούπα που έχει τη γεύση της θαλπωρής.

Υλικά

6 τμχ Black Tiger Shrimps
4 τμχ Aizakku Dried Mushroom Whole 4-5cm
25gr Cock Curry Paste Red
150ml Cardinal Coconut Milk
1,5 κ.σ. Thai Heritage Tamarind Paste
2 κ.γλ. Cock Fish Sauce
2 κ.γλ. Golden Chef Palm Sugar
15gr Κρεμμύδι ξερό σε φέτες
15gr Καρότο κομμένο καρέ
15gr Φρέσκο κρεμμυδάκι
ψιλοκομμένο
1 κ.σ. Ηλιέλαιο
100ml Ζωμός λαχανικών

Εκτέλεση

  • Σε ένα wok ζεστάνετε το λάδι, σοτάρετε τις γαρίδες και συνεχίστε με τα λαχανικά.
  • Προσθέστε την πάστα κάρι και ανακατέψτε πολύ καλά. Προσοχή να μην καεί, αν χρειαστεί χαμηλώστε την ένταση της φωτιάς.
  • Σιγά σιγά προσθέστε το coconut milk ανακατεύοντας συνεχώς.
  • Προσθέστε τη fish sauce, την tamarind paste, τη ζάχαρη, τον ζωμό και ανακατέψτε
    πολύ καλά. Αφήστε να σιγοβράσει για 4 λεπτά.

  • Συνοδεύστε με ρύζι ατμού.
  • Goto Top