Μετράμε αντίστροφα για την πιο όμορφη γιορτή του χρόνου με εορταστικές συνταγές. Ζουμερή πάπια με πλούσια σάλτσα teriyaki πλημυρίζει τα εορταστικά dinner με πλούσια αρώματα και γεμάτες γεύσεις
Τα προϊόντα μας
- Pickled Ginger
- Duck Half
- Rice Vinegar
- Hoi Sin
- Peanut Oil
- Soy Sauce Lite
- Sesame Oil
- Teriyaki Sauce
- Cooking Wine
Όλα τα προϊόντα μας θα τα βρείτε στο Wok Shop ή κάνοντας κλικ στο προϊόν που επιθυμείτε
Υλικά
- 300-350gr φιλέτο πάπιας
- 4 κ.σ. σάλτσα teriyaki
- 4 κ.σ. σάλτσα teriyaki γλασαρίσματος
- 1 κ.σ. ρυζόκρασο
- 2 κ.σ. ρυζόξιδο
- 1 κ.σ. φρέσκο τζίντζερ ψιλοκομμένο
- 1 κ.σ. μουστάρδα
- 1½ κ.σ. hoi sin
- 1 κ.σ. φυστικέλαιο
- 1½ κ.σ. σάλτσα σόγιας λάιτ
- 1 κ.σ. σησαμέλαιο
Εκτέλεση
- Χαράζουμε την πέτσα σε διαγώνιες γραμμές και ξαναχαράζουμε με αντίθετη φορά ώστε νασχηματιστούν ρόμβοι. Αλατοπιπερώνουμε το φιλέτο.
- Ζεσταίνουμε το γουόκ και ψήνουμε το φιλέτο με τη μεριά της πέτσας να ακουμπάει κάτω για 5-10 λεπτά. Αν πάρει χρώμα αμέσως χαμηλώνουμε τη φωτιά. Γυρνάμε το φιλέτο και ψήνουμε για 15 λεπτά.
- Βγάζουμε το φιλέτο από το γουόκ. Χύνουμε το λίπος σε ένα μπόλ και ξαναψήνουμε το φιλέτο προσθέτοντας 4 κουταλιές σάλτσα μαριναρίσματος teriyaki με σκεπασμένο καπάκι για 5 λεπτά.Βάζουμε το φιλέτο σε πιάτο και αφήνουμε να ξεκουραστεί.
- Βάζουμε στο γουόκ τις 4 κουταλιές teriyaki γλασαρίσματος και το ρυζόκρασο και ανακατεύουμε μέχρι να πάρει βράση. Κόβουμε το φιλέτο σε λεπτές φέτες και περιχύνουμε με τη σάλτσα. Σερβίρουμε με πράσινη σαλάτα κατά προτίμηση με hoi sin βινεγκρέτ.
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα μπόλ και ρίχνουμε στη σαλάτα.