H egg drop spup (蛋花湯, Egg flower soup, Dànhuātāng), είναι μια από τις κύριες σούπες στην κινέζικη κουζίνα. Όπως προκύπτει και από το όνομα της, παραδοσιακά στην Κίνα φτιάχνεται από αυγά που αφού χτυπηθούν ρίχνονται σιγά σιγά σε ζεστό ζωμό σχηματίζοντας ένα σχήμα λουλουδιού (εξ ου και η ονομασία egg flower soup). Αν και απλή στην προετοιμασία της, θα τη συναντήσεις σε διάφορες παραλλαγές ανάλογα με τα υλικά που χρησιμοποιούνται. Συνήθως ο ζωμός είναι από κοτόπουλο αλλά μπορεί να γίνει και με ζωμό λαχανικών. Επίσης μπορεί να εμπλουτιστεί γευστικά με διάφορα υλικά όπως σησαμέλειο, tofu ή λαχανικά όπως τα μπιζέλια ή το καλαμπόκι. Εμείς ετοιμάσαμε μια συνταγή με κρέμα καλαμποκιού εξασφαλίζοντας πιο δεμένη, κρεμώδη υφή αντίστοιχη με το πιάτο που συνήθως βρίσκουμε στα κινέζικα εστιατόρια της δύσης. Προσθέσαμε σπόρους από γλυκό καλαμπόκι και κοτόπουλο και γαρνίραμε με φρέσκο κρεμμυδάκι. Δοκίμασε τη σαν πρώτο πιάτο ή σαν κύριο γεύμα όποτε έχεις διάθεση για μια comfort soup.
Υλικά
- 300gr φιλέτο κοτόπουλο στήθος
- 1lt ζωμός κοτόπουλου
- 380gr Cardinal Corn Cream Style
- 100gr Cardinal Sweet Corn
- 1 κ.σ. Takara Alc 15% Sake (Medium Dry +3)
- 4 κ.σ. Aizakku Soy Sauce 40% Less Salt
- 2 τμχ αυγά χτυπημένα
- 1 κ.σ. Cock Tapioca Starch
- 1 κ.σ. Lee Kum Kee Pure Sesame Oil
- 2 τμχ φρέσκα κρεμμυδάκια
- Λίγο λευκό πιπέρι
- Αλάτι
Εκτέλεση
- Κόβουμε το κοτόπουλο σε μικρά κομμάτια.
- Τοποθετούμε σε κατσαρόλα τον ζωμό κοτόπουλο και βάζουμε στη φωτιά (μέτρια ένταση).
- Μόλις αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε το κτόπουλο, το Cream Style Corn, τους σπόρους καλαμποκιού, τη soy sauce, το sake, το αλάτι και το πιπέρι και βράζουμε έως ότου μαγειρευτεί το κοτόπουλο. Ανακατεύουμε την tapioca σε λίγο νερό και την προσθέτουμε σιγά σιγά στη σούπα, ανακατεύοντας μέχρι να αποκτήσει βελούδινη υφή.
- Ρίχνουμε τα αυγά κυκλικά, χωρίς να ανακατέψουμε. Ρίχνουμε το sesame oil και ανακατεύουμε ελαφρώς.
- Σερβίρουμε γαρνίροντας με ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι.