Συνταγή

LUK CHIN PING

Το Luk chin ping πωλείται από πολλούς πλανόδιους πωλητές στην Ταϊλάνδη και είναι το αγαπημένο street food παιδιών και ενηλίκων. Πρόκειται για ταϊλανδέζικο σνακ από ψητά ή τηγανητά κεφτεδάκια, φτιαγμένα από κιμά (συνήθως βοδινού ή χοιρινού κρέατος) σε συνδυασμό με βότανα και καρυκεύματα. Το πιάτο σερβίρεται σε σουβλάκι μπαμπού και συνήθως συνοδεύεται από μια γλυκιά και πικάντικη σάλτσα. 

Τα προϊόντα μας

  • Tapioca Starch
  • Cardinal Soy Sauce Light
  • Minced Garlic
  • Palm Sugar
  • Tamarind Paste
  • Potato Starch
  • Yakitori Skewers
Όλα τα προϊόντα μας θα τα βρείτε στο Wok Shop ή κάνοντας κλικ στο προϊόν που επιθυμείτε

Υλικά

  • 1 tbsp Thai Pride Tapioca Starch
  • 2 tsp Cardinal Soy Sauce Light Naturally Fermented
  • 5 tbsp Thai Heritage Minced Garlic
  • 3 tbsp Golden Chef Palm Sugar τριμμένη
  • 3 tbsp Thai Heritage Tamarind Paste
  • 2 tsp Jade Leaf Potato Starch
  • 8 pcs Jade Temple Yakitori Skewers/Sticks
  • 320gr Χοιρινός Κιμάς
  • 1/2 tsp Baking Powder
  • 100gr Παγάκια
  • 1 tbsp Oil
  • 1 tsp Αλάτι
  • 1 pcs Chili ψιλοκομμένο
  • 2 tsp Νερό

Εκτέλεση

  • Τοποθετήστε σε ένα μούλτι τον κιμά, την tapioca, το baking powder, τη σάλτσα σόγιας, 1 tbsp garlic, το ηλιέλαιο και το αλάτι και αλέστε πολύ καλά, προσθέτοντας σιγά σιγά τον πάγο.
  • Όταν ο κιμάς αποκτήσει λεία υφή και αφρατέψει θα είναι έτοιμος.
  • Τοποθετήστε τον κιμά σε ένα μπολ στο ψυγείο.
  • Τοποθετήστε τα υπόλοιπα υλικά σε ένα μπόλ, ανακέψτε και αφήστε στην άκρη, προκειμένου να ετοιμάσετε την dipping sauce.
  • Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, προσθέστε νερό μέχρι τη μέση.
  • Ζεστάνετε στη συνέχεια το νερό σε υψηλή θερμοκρασία μέχρι να βγει ατμός, αλλά χωρίς να δημιουργηθούν φυσαλίδες. Έπειτα χαμηλώστε τη θερμοκρασία και διατηρήστε την.
  • Σχηματίστε ένα ένα τα κεφτεδάκια και τοποθετήστε τα στο ζεστό νερό.
  • Μόλις όλα τα κεφτεδάκια βρίσκονται στο νερό, αφήστε τα να μαγειρευτούν για 10 λεπτά.
  • Αφαιρέστε στη συνέχεια με μια τρυπητή κουτάλα.
  • Περάστε τα κεφτεδάκια στα ξυλάκια bamboo.
  • Ψήστε τα σε μέτρια φωτιά, στη σχάρα ή στο τηγάνι, αναποδογυρίζοντάς τα όταν χρειάζεται, μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές.
  • Εναλλακτικά, τοποθετήστε τα στον φούρνο (σε υψηλή θερμοκρασία) μέχρι να ροδίσουν και στη συνέχεια γυρίστε τα για να ροδίσουν και από την άλλη πλευρά. Για να μην καούν τα σουβλάκια, μπορείτε να καλύψετε το εκτεθειμένο μέρος τους με αλουμινόχαρτο.
  • Σερβίρετε με την dipping sauce που φτιάξατε.

 

 

Goto Top