Συνταγή

Yaki Udon Noodles

Ένα γρήγορο stir fry που ικανοποιεί την όρεξη της τελευταίας στιγμής! “Yaki” στα Ιαπωνικά σημαίνει «ψητό» ή «τηγανιτό» και “Udon” είναι τα χοντρά noodles με chewy υφή που έχουν την ιδιότητα να απορροφούν γεύσεις και αρώματα. Το ψητό κοτόπουλο μπερδεύεται γλυκά με τα crunchy λαχανικά και τα noodles και σε κάθε μπουκιά αναδύουν τα αρώματα από τζίντζερ, σκόρδο, σάλτσα σόγιας, mirin, σάλτσα στρειδιού.

Τα προϊόντα μας

  • Sushi Nori (5Sht)
  • Mirin
  • Chili Oil
  • Bean Sprouts
  • Minced Garlic
  • Peanut Oil
  • Udon Noodle
  • Tapioca Starch
  • Soy Sauce Lite
  • Oyster Sauce
  • Sake Premium Junmai Tokubetsu
  • Sesame Seed Black
  • Pickled Ginger Sliced
Όλα τα προϊόντα μας θα τα βρείτε στο Wok Shop ή κάνοντας κλικ στο προϊόν που επιθυμείτε

Υλικά

  • 4 κ.σ. φυστικέλαιο
  • 600g udon νούντλς
  • 500gr φιλέτο στήθος κοτόπουλο κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 1/2 ξερό κρεμμύδι
  • 1 κ.γλ. πάστα σκόρδου
  • 1/2 κινέζικο λάχανο κομμένο σε λεπτές λωρίδες
  • 2 καρότα κομμένα σε 4 διαγώνια κομμάτια, τα οποία κόβουμε σε λωρίδες
  • 200gr φύτρες φασολιού
  • 1 κ.γλ. άμυλο ταπιόκας διαλυμένο σε λίγο νερό

Υλικά για τη σάλτσα

  • 4 κ.σ. σάλτσα σόγιας
  • 2 κ.σ. σάλτσα στρειδιού
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • 1 κ.σ. σάκε
  • 1 κ.γλ. mirin
  • 1 κ.γλ. λάδι τσίλι

Yλικά γαρνίρισματος

  • 2 κλωνάρια φρέσκο κρεμμυδάκι κομμένο σε λεπτά διαγώνια κομμάτια
  • 2 φύλλα nori κομμένα σε λεπτές λωρίδες
  • 1 κ.σ. μαύρο σουσάμι
  • 50gr ψιλοκομμένη πίκλα τζίντζερ

Εκτέλεση

  1. Μουσκεύουμε τα νούντλς για 3-4 λεπτά σε ζεστό νερό και στραγγίζουμε.
  2. Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε όλα τα υλικά της σάλτσας.
  3. Στο wok ζεσταίνουμε το φυστικέλαιο και τσιγαρίζουμε την πάστα σκόρδου.
  4. Προσθέτουμε το κοτόπουλο και τσιγαρίζουμε μέχρι να μαγειρευτεί.
  5. Βάζουμε το κρεμμύδι και τα υπόλοιπα λαχανικά μας και ανακατεύουμε για 3 λεπτά.
  6. Ρίχνουμε το μείγμα της σάλτσας και ανακατεύουμε καλά για 2-3 λεπτά.
  7. Προσθέτουμε τα νούντλς κι ανακατεύουμε.
  8. Τέλος ρίχνουμε το άμυλο ταπιόκας για να δέσει η σάλτσα.
  9. Σερβίρουμε γαρνίροντας με το nori, το κρεμμυδάκι, το μαύρο σουσάμι και το τζίντζερ.
Goto Top