Φτιάξαμε τα πιο yummy spare ribs που έχετε δοκιμάσει ποτέ, με γλάσο από Hoisin Sauce! Για 13 κόκαλα (1 πλευρά spare ribs), ανακατεύουμε 50gr αλάτι ψιλό με 30gr κρυσταλλική ζάχαρη και στη συνέχεια καλύπτουμε τα spare ribs και τα αφήνουμε για 24 ώρες στο ψυγείο. Σε φούρνο που έχουμε προθερμάνει, ψήνουμε για 10 λεπτά στους 200οC με τα κόκαλα να κοιτάνε προς τα κάτω και συνεχίζουμε για μια ώρα ακόμη, χαμηλώνοντας στους 150 οC. Παράλληλα, ετοιμάζουμε το γλάσο μας, ανακατεύοντας σε ένα μπολ: 100gr Hoisin Sauce, 30ml Rice Vinegar, 30gr ζάχαρη μελάσα, 30ml χλιαρό νερό και 30ml Soy Sauce. Βγάζουμε τα spare ribs από το φούρνο και καλύπτουμε καλά τη μια τους πλευρά με το μισό μείγμα από το γλάσο που φτιάξαμε. Συνεχίζουμε το ψήσιμο για μισή ώρα ακόμη. Βγάζουμε πάλι από το φούρνο, καλύπτουμε με το υπόλοιπο γλάσο Hoi Sin και αφήνουμε να πέσει η θερμοκρασία τους για 10 λεπτά. Κόβουμε και σερβίρουμε!
Tip