Tip

Hon-Gaeshi Japanese Sauce

Το Hon-Gaeshi είναι το ιαπωνικό διάσημο γλυκό και αλμυρό seasoning που χρησιμοποιείται κατά κόρον από τους chef σε πολλές κλασικές συνταγές όπως yakitori, ψάρι στον ατμό και λαχανικά. Για να το παρασκευάσεις και εσύ στην κουζίνα σου, θα χρειαστεί απλά να αναμείξεις σε μια μικρή κατσαρόλα και σε δυνατή φωτιά, σάλτσα σόγιας, mirin και λίγη ζάχαρη, αφήνοντας τα υλικά να πάρουν βράση για 2 με 3 λεπτά, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Αν σε αυτό το μείγμα προσθέσεις και λίγο ζωμό dashi, τότε έχεις έτοιμο το ζωμό για να φτιάξεις την πιο αυθεντική και νόστιμη udon noodle soup ή soba noodle soup, ανάλογα με το ποια noodles που προτιμάς.

Αναλογίες: για 1 κούπα Soy Sauce, προσθέτουμε 2 1/2 κ.σ. Mirin & 2 1/2 κ.σ. ζάχαρη.

Goto Top