Tips

ΚΡΟΥΤΟΝ ΜΕ CHILI OIL

Με το καυτερό αρωματικό λάδι με τσίλι, Lee Kum Kee Chili Oil, τα croutons αποκτούν άλλη γευστική διάσταση και τέλειο χρώμα! Αντί να χρησιμοποιήσουμε βούτυρο ή κάποια άλλη λιπαρή ουσία για να τελειώσουμε τα croutons στο τηγάνι, χρησιμοποιούμε Chili Oil και παίρνουμε και το πικάντικο αποτέλεσμα και ένα «κόκκινο» τελείωμα.

Dressing σαλάτας με Miso

Χτυπάµε στο µπλέντερ 60gr Μiso Shiro, 200ml ελαιόλαδο έξτρα παρθένo, 100ml νερό, 60ml χυµό λεµονιού, 20gr κρεµµύδι φρέσκο ψιλοκοµµένο (το άσπρο µέρος), 20gr ζάχαρη και 2gr αλάτι µέχρι να οµογενοποιηθεί το µίγµα. Περιχύνουμε σε ανάμικτα πράσινα λαχανικά με tofu και πασπαλίζουμε με σουσάμι.

Φωλιές από Bean Vermicelli (glass noodles)

Μπορούν τα glass noodles να γίνουν τραγανιστές φωλιές σερβιρίσματος;
Για ένα διαφορετικό και σούπερ γευστικό brunch αντικαθιστούμε τα κλασικά ψωμάκια με φωλιές από crispy glass noodles και σερβίρουµε µε µελάτο ή ποσέ αυγό!

Shitake Soup & Furikake

Προσθέτουμε extra umami γεύση στην κλασική βελουτέ σούπα μανιταριών με το μείγμα από σπόρους σησαμιού, φύκι, αλάτι και ζάχαρη.

Cardinal Sriracha – Spicy Pop Corn

To snack που έχουμε ταυτίσει με ταινίες του σινεμά αποκτά έναν πικάντικο και αρωματικό χαρακτήρα με την καυτερή Ταϊλάνδέζικη σάλτσα τσίλι. Η Sriracha κάνει ακόμα πιο POP τα pop corn! Σε µια κατσαρόλα ρίχνουµε το βούτυρο µε τη sriracha και το καλαµπόκι µας. Μόλις σκάσει το καλαµπόκι έχουµε πικάντικα, καυτερά pop corn.

Kimchi Mayo (Spicy Mayo)

Αναμειγνύουμε 25gr Sempio Pepper Hot Paste (την παραδοσιακή κορεάτικη πάστα από καυτερές πιπεριές, πάστα ρυζιού και πάστα σόγιας), με 200gr μαγιονέζα, 10ml σάλτσα σόγιας και 10ml lime και δημιουργούμε τη δική μας εκδοχή Kimchi Mayo. Μία πικάντικη μαγιονέζα γεμάτη αρώματα!

Cardinal Sweet Chili

Στη βάση πίτσας αντί για την κλασική σάλτσα ντοµάτας χρησιµοποιούµε την Cardinal Sweet Chili Sauce για εξαιρετική γεύση και υφή. Συνδυάζεται ιδανικά µε κοτόπουλο, γαλοπούλα, µοτσαρέλα κλπ.

Unagi Sauce – Brushing

H unagi sauce είναι ιδανική για BBQ καθώς δίνει έξτρα γεύση στα κρέατα και ειδικά σε χοιρινό και κοτόπουλο. Μαρινάρουμε για 4 ώρες φιλέτα κοτόπουλου σε ελαιόλαδο και unagi. Δεν ξεχνάμε να βρέξουμε τα ξυλάκια με νερό για να μην καούν, περνάμε τα κομμάτια κοτόπουλο στα στικ (υπολογίζουμε σε κάθε στικ 110gr κοτόπουλο) και ψήνουμε. Κάθε φορά που γυρίζουμε το κοτόπουλο προσθέτουμε με ένα πινέλο έξτρα unagi για ακόμα πιο πλούσια γεύση.

Dip Miso

To πρωτοσυναντήσαμε στην κλασική σούπα miso και πλέον είναι το αγαπημένο υλικό με την ντελικάτη γεύση που πρωταγωνιστεί στις πιο απλές συνταγές. Ιδανικό και ως βάση για dip. Συνοδεύει ιδανικά οποιοδήποτε πλατό ή σερβίρεται ως starter µε φρυγανισµένο ψωµί. Χρειάζονται μόλις 4 υλικά και είναι έτοιμο! Ανακατεύουµε µε ένα φουέ 70gr Μiso Shiro, 20gr ελαιόλαδο έξτρα παρθένο, 20gr Rice Vinegar, 2gr σχοινόπρασο ψιλοκοµµένο και 10ml νερό.

Άλειμμα με miso & πάστα σόγιας

H παραδοσιακή πάστα σόγιας της Sempio μεταμορφώνεται στο πιο αρωματικό άλειμμα για αραβικές πίτες. Χρειάζονται μόνο 3 υλικά (Soybean Paste Sempio, Μiso Shiro & Λεµόνι) και μόλις 2 λεπτά! Ζεσταίνουµε για 2 λεπτά τα υλικά για να οµογενοποιηθούν τα αρώµατα και στίβουµε λεµόνι. Μπορούµε να αλείψουµε κατευθείαν σε αραβικές πίτες και να το σερβίρουµε ως starter.

Won Ton Δίπλες

Πουδράρουμε φύλλα για wonton με ζάχαρη άχνη και τα πιέζουμε με ένα πλάστη να κολλήσει η ζάχαρη. Τα τηγανίζουμε, τα στραγγίζουμε και τα καλύπτουμε με κανέλλα, μέλι και καρύδια. Η δική μας εκδοχή για δίπλες.

Goto Top