Tip

Siu Haau Sauce

Να σου συστήσουμε την Siu Haau, μια από τις πιο διάσημες BBQ sauces της Κίνας και συγκεκριμένα της Καντονέζικης κουζίνας. Ελαφρώς πικάντικη, παχύρρευστη σε υφή και ιδιαίτερα νόστιμη, είναι το τέλειο brushing για γλασάρισμα σε κρέας, κατά τη διάρκεια του ψησίματος. Πως να την ετοιμάσεις; Μέσα σε μια μικρή κατσαρόλα, πρόσθεσε σάλτσα σόγιας, σάλτσα στρειδιού, hoisin sauce, κρασί shao shing, καστανή ζάχαρη, πολτοποιημένο σκόρδο, αλάτι, μέλι καρύδας, five spices και πιπέρι. Ανακάτεψε και βράσε σε χαμηλή θερμοκρασία για 5-7 λεπτά, έως ότου διαλυθεί η ζάχαρη και η σάλτσα σου αρχίζει να πυκνώνει. Απομάκρυνε από τη φωτιά και άφησε την σάλτσα να κρυώσει. Χρησιμοποίησε την κατά τη διάρκεια του BBQ, αλείφοντας το κρέας με ένα πινέλο.

Αναλογίες: 23gr Soy Sauce Aizakku | 19gr Oyster Sauce LKK | 25gr Hoisin Sauce LKK | 10gr Shao Shing | 40 gr καστανή ζάχαρη | 10gr Minced Garlic Thai | 2gr αλάτι | 70gr Coconut Honey | 0,4gr Five Spices | 1gr πιπέρι

 

 

 

Goto Top