Tip

ΖΩΜΟΣ DASHI

Το Dashinomoto είναι σκόνη ψαριού με έντονη θαλασσινή γεύση και παραδοσιακά χρησιμοποιείται είτε ως seasoning σε διάφορα stir fries είτε για να φτιάξεις το ζωμό Dashi και να δώσεις extra umami γεύση σε ιαπωνικές σούπες, όπως είναι για παράδειγμα η miso soup. Εναλλακτικά, μπορείς να φτιάξεις το διάσημο ιαπωνικό ζωμό και να τον χρησιμοποιήσεις για να ενισχύσεις τη θαλασσινή γεύση σε μια bisque σούπα. Μπορείς επίσης να χρησιμοποιήσεις το ζωμό dashi για να βράσεις μέσα ζυμαρικά που προορίζονται για μακαρονάδες θαλασσινών. Η παρασκευή είναι απλή. Για 700ml νερό χρησιμοποίησε 20gr Dashinomoto. Αναμειγνύεις τη σκόνη στο νερό και αφήνεις να βράσουν μαζί για 10 λεπτά. Έπειτα ο ζωμός σου είναι έτοιμος προς χρήση.

Goto Top