Tips

SRIRACHA GRILLED TOFU

Φτιάξε ψητό πικάντικο tofu με sriracha για γεύση στο φουλ. Είναι πανεύκολο. Απλά κόψε το tofu σε μικρούς κύβους και στέγνωσε το καλά με απορροφητικό χαρτί. Μέσα σε ένα blender πρόσθεσε sriracha, σουσάμι, σάλτσα σόγιας, λευκό miso, 3 ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμύδια και σκόρδο. Χτύπησε τα προσθέτοντας 1/4 της κούπας νερό, μέχρι να αποκτήσουν μαλακή υφή. Στη συνέχεια, κράτα λίγο από το μείγμα, μέσα σε ένα μικρό μπολ για dip και με το υπόλοιπο μαρινάρισε τα κομμάτια tofu για ένα βράδυ, στο ψυγείο. Ψήσε τέλος το tofu, αφού αφαιρέσεις την παραπανίσια sauce πάνω από τα κομμάτια. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος, άλειφε χρησιμοποιώντας πινέλο μαγειρικής τα κομμάτια tofu με τη sauce που κράτησες στην άκρη.

Αναλογία: 1 πακέτο tofu, 3/4 κούπας Cardinal Sriracha Sauce, 1 κ.σ. roasted sesame seeds, 1 κ.σ. soy sauce, 1 κ.σ. miso paste λευκό, 3 κρεμμύδια φρέσκα, 2 σκελίδες σκόρδο. 

 

Panko Cookies

Θες να φτιάξεις τα πιο νόστιμα cookies που έχεις δοκιμάσει ποτέ; Απλά πρόσθεσε σε μια κλασική ζύμη για χειροποίητα μπισκότα λίγο Panko. Τα ιαπωνικά θρύμματα ψωμιού για πανάρισμα, θα δώσουν ένα extra τραγανό αποτέλεσμα που θα κάνει τη διαφορά. Αναλογία: Για 160gr αλεύρι, συμπλήρωσε 130gr Cardinal Panko.

Lychee Soda

Φτιάξε ένα δροσερό, τροπικό virgin ποτό για το καλοκαίρι. Απλά συνδύασε lychee με σόδα και μέντα και είναι έτοιμο. Αναλογία για 4 μερίδες: Σε ένα μικρό σκεύος, βράσε 100ml νερό μαζί με 3 κ.σ. ζάχαρη και άσε στην άκρη να κρυώσει καλά. Για κάθε ποτήρι γέμισε κατά 1/4 με lychee και το σιρόπι τους και πρόσθεσε 4 φύλλα μέντας. Πρόσθεσε στο ποτήρι σόδα και μερικές κουταλιές από το σιρόπι που έφτιαξες. Ρίξε πάγο και σέρβιρε απευθείας.

 

 

 

Kimchi Miso Dressing

Το κορεάτικο τουρσί από λάχανο, γνωστό ως kimchi, συναντά το διάσημο ιαπωνικό miso και ενώνουν τις δυνάμεις τους για το πιο γευστικό dressing που έχουμε δοκιμάσει τελευταία. Απλά συνδύασε 6 κ.σ. kimchi, 4 κ.σ. λευκό miso, μισή κούπα tofu, μισή κούπα φυτικό λάδι, 1 κ.σ. rice vinegar και αλάτι κατά βούληση. Διατηρείται στο ψυγείο αεροστεγώς έως και τέσσερις ημέρες, αρκεί να αραιώσει με λίγο νερό πριν τη χρήση.

 

 

 

ΨΗΤΕΣ ΦΤΕΡΟΥΓΕΣ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ LEE KUM KEE PLUM SAUCE

Η σωστή μαρινάδα απογειώνει τη γεύση στο κρέας. Φτιάξε τις πιο νόστιμες, ζουμερές και sticky ψητές φτερούγες κοτόπουλου, μαρινάροντας το κρέας σε mix από Lee Kum Kee Plum Sauce και Oyster Sauce. Πρόσθεσε λίγο σουσάμι για ακόμη περισσότερη γεύση.  Αναλογία: Για 1.5kg φτερούγες κοτόπουλου, προσθέστε 30gr Oyster Sauce LKK & 75gr Plum Sauce LKK. Ψήσε σε αντικολλητικό χαρτί, στους 180 βαθμούς.

Aglio e Olio με Lee Kum Kee Premium Oyster Sauce

Θα χρησιμοποιούσες την oyster sauce στην κλασική συνταγή aglio e olio; Εμείς το δοκιμάσαμε και το αποτέλεσμα ήταν εξαιρετικό. Βράσε 1kg σπαγγέτι al dente και κράτησε μια κούπα από το νερό. Σε ένα σκεύος, λιώσε 250gr βούτυρο σε μέτρια φωτιά και σόταρε λίγο σκόρδο και μαύρο πιπέρι. Πρόσθεσε 150gr oyster sauce και αφού ανακατέψεις καλά, ρίξε τα βρασμένα ζυμαρικά και το νερό που κράτησες από το βράσιμο τους, και συνέχιζε να ανακατεύεις μέχρι να απορροφηθεί το νερό. Ολοκλήρωσε συμπληρώνοντας 120gr παρμεζάνα.

 

SPICY ΜΕΛΙΤΖΑΝΟΣΑΛΑΤΑ

Αυτήν την εβδομάδα σου μαθαίνουμε το μυστικό για να απογειώσεις τη γεύση σε ένα all time classic ελληνικό spread. Δώσε τέλειο twist σε μια μελιτζανοσαλάτα, προσθέτοντας λίγη LKK Chili Bean Sauce! Σάλτσα τσίλι με φασόλια γνωστή και ως Τόμπαν Τζάν. Είναι Sichuan-style πάστα από μείγμα αλμυρών chilli peppers, κύαμων σόγιας και φασολιών. Ακολούθησε τα παρακάτω βήματα. Καλή απόλαυση! Εμείς το λατρέψαμε.

Υλικά

  • 350gr έτοιμη μελιτζανοσαλάτα
  • 30gr ηλιέλαιο
  • 15gr minced ginger
  • 15gr εσαλότ ψιλοκομμένα
  • 5gr minced garlic
  • 30gr LKK Spicy Bean Sauce (Toban sauce)

Για το γαρνιρίσμα:

  • 10gr φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
  • 20gr πιπεριά κόκκινη ψιλοκομμένη

Εκτέλεση 

  • Τοποθετήστε τη μελιτζανοσαλάτα σε ένα μπολ.
  • Ζεστάνετε το λάδι σε ένα μικρό τηγάνι.
  • Προσθέστε το ginger και τα εσαλότ και σοτάρετε ελαφρώς. Ρίξτε το σκόρδο και σοτάρετε για άλλα 30 δευτερόλεπτα.
  • Προσθέστε την Lee Kum Kee Τoban Sauce και ανακατέψτε καλά για ένα λεπτό.
  • Ρίξτε την σάλτσα στη μελιτζανοσαλάτα και ανακατέψτε πολύ καλά.
  • Γαρνίρετε με το φρέσκο κρεμμυδάκι και την πιπεριά πριν σερβίρετε.

Bolognese με Shio-koji

To Liquid Shio Koji είναι το παραδοσιακό Ιαπωνικό καρύκευμα σε υγρή μορφή από ρύζι που έχει υποστεί ζύμωση με koji, νερό και αλάτι. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να μαρινάρετε κρέας ή ψάρι αλλά και ως seasoning για κλασικές συνταγές ή stir fries. Αυτήν την εβδομάδα το δοκιμάσαμε σε μια κλασική bolognese, προσθέτοντας μια μικρή ποσότητα μέσα στον κιμά, πριν προετοιμάσουμε τη σάλτσα μας. Αν θες λοιπόν να μάθεις πως με μια κίνηση μπορείς να αναβαθμίσεις την κλασική ιταλική μακαρονάδα, δοκίμασε το και εσύ!

SHIITAKE MUSHROOM RISOTTO

Τα μανιτάρια Λεντινούλα κυκλοφορούν σε αποξηραμένη μορφή και είναι γνωστά και ως shiitake. Είναι εξαιρετικά γευστικά, έχουν σαρκώδη υφή και καλλιεργούνται στην Ασία εδώ και αιώνες. Δίνουν ξεχωριστό πλούσιο άρωμα σε συνταγές stir-fry αλλά και σε κλασικές συνταγές. Δοκίμασε να αντικαταστήσεις τα ιταλικά porcini με μανιτάρια shiitake για ένα κλασικό ριζότο. Το αποτέλεσμα θα σε ανταμείψει τόσο με το άρωμα όσο και με τη γεύση του. Enjoy!

 

 

Dressing για Σαλάτες με Yuzu Kosho

Έχεις δοκιμάσει το Yuzu Kosho στην κουζίνα σου; Κατάγεται από την Ιαπωνία και τελευταία όλοι μιλάνε για τον versatile χαρακτήρα του. Δεν είναι τίποτα άλλο από το μείγμα chili πιπεριών, αλατιού και αρωματικού εσπεριδοειδούς yuzu. Κι όμως η γεύση του έχει πολλά να πει. Δοκίμασε το σε μαρινάδες, στη μαγειρική αλλά και για να φτιάξεις ένα super αρωματικό dressing για πράσινες σαλάτες. Συνδύασε μισή κούπα rice vinegar, 2 κ.σ. ζάχαρη, αλάτι, μαύρο πιπέρι, μισή κούπα extra παρθένο ελαιόλαδο και 2 κ.γλ. yuzu kosho. Ανακάτεψε καλά και ρίξε πάνω από σαλάτα της επιλογής σου. Enjoy!

PASTA ME CHILI & GARLIC SAUCE ΤΗΣ LKK

Έχει καυτερή, ελαφρώς αλμυρή και σκορδάτη γεύση. Γνωρίζαμε ότι η σάλτσα από σκόρδο και πιπεριές chili της Lee Kum Kee είναι εξαιρετική για να μαρινάρεις κρέας και για να φτιάξεις asian stir fries. Ξέραμε επίσης ότι μπορεί να αντικαταστήσει το σκόρδο και το chili σε συνταγές που τα περιέχουν. Δοκιμάσαμε όμως πρόσφατα να τη χρησιμοποιήσουμε και ως έτοιμη σάλτσα για γρήγορες μακαρονάδες και το αποτέλεσμα μας ενθουσίασε. Πρόσθεσε την απλά στα ζυμαρικά σου και θα καταλάβεις τι εννοούμε.

Goto Top