Food Stories

ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ SAKE

Όλα ξεκίνησαν όταν έφτασε στην Ιαπωνία από την Κίνα το διάσημο ρόφημα που προερχόταν από ζύμωση ρυζιού και σύντομα εξελίχθηκε σε ένα μοναδικό και ντελικάτο ποτό. Το sake, όπως και το κρασί χαρακτηρίζεται από μια ποικιλία γεύσεων.

CARDINAL & KIKKOMAN PRESENT JAPAS

Σίγουρα έχετε δοκιμάσει tapas, τις κλασικές Ισπανικές προτάσεις σε μικρές μερίδες. Αυτό που ίσως δεν ξέρετε είναι ότι στην Ιαπωνική κουλτούρα το να σερβίρεις σε μικρά πιάτα ή μπωλ διαφορετικές γεύσεις είναι διαδεδομένο εδώ και αιώνες.

ASIAN BREAKFAST / BRUNCH

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ τι περιλαμβάνει το πρωινό και το brunch προς Ασία μεριά; Οι προτάσεις ανάλογα με τη χώρα διαφέρουν. Σίγουρα στο τραπέζι δεν θα δεις τα κλασικά ποσέ αυγά με το avocado και κάποιο ψωμί για βάση ή burgers ή κρουασάν.

ΕΣΥ ΤΙ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΙΑΠΩΝΙΚΑ SOBA NOODLES;

Είναι από τα διασημότερα είδη γιαπωνέζικων noodles και η ιστορία τους φτάνει αρκετά πίσω στο χρόνο, γύρω στα μέσα του 5ου αιώνα. Τα soba noodles, είναι ένα ζυμαρικό που παρασκευάζεται από τους κόκκους του φαγόπυρου.

Yuzu Kosho – το υλικό που πρέπει να δοκιμάσεις

Ο πικάντικος, αλμυρός και ολίγον ξινός χαρακτήρας της πιπεριάς τσίλι συναντά την ισχυρή γεύση του εσπεριδοειδούς yuzu μέσα σε ένα ολοένα και πιο δημοφιλές καρύκευμα που κυκλοφορεί σε μορφή πάστας. 

5 πράγματα που ίσως δεν γνωρίζεις για την πάστα miso

Το miso αποτελεί ένα από τα πιο hot υλικά της παγκόσμιας πλέον γαστρονονομίας, κατάγεται από την Ιαπωνία και είναι το απόλυτο συνώνυμο της γεύσης umami. Εσύ πόσα πράγματα γνωρίζεις για την αγαπημένη πάστα φασολιών σόγιας των chef και των απανταχού foodies;  

KIRIN ICHIBAN. ΔΟΚΙΜΑΣΕ ΤΗΝ ΝΟ.1 ΙΑΠΩΝΙΚΗ ΜΠΥΡΑ

Premium μπύρα με 100% malt χαρακτήρα και βύνη που παράγεται σύμφωνα με τη μέθοδο First-Press. Απαλή και πλούσια ντελικάτη γεύση με έμφαση στη λεπτομέρεια. 

Σε αντίθεση με τις άλλες μπύρες, η KIRIN χρησιμοποιεί ζύθο που παράγεται μόνο από την πρώτη συμπίεση πριν το βρασμό του, ως εκ τούτου και το όνομα ICHIBAN, που στα ιαπωνικά σημαίνει πρώτος και καλύτερος.

 

 

Η μέθοδος First Press ή όπως αποκαλείται στα Ιαπωνικά «Ichiban Shibori», εξασφαλίζει την παρασκευή μπύρας στο πιο αγνό στάδιο και στην καλύτερη γεύση, επιλέγοντας μόνο τα πιο γευστικά από τα καλύτερα υλικά που χρησιμοποιούνται στην παραγωγή της.

Η εταιρία Ιαπωνική Ζυθοποιία, ο πρόδρομος της KIRIN, ιδρύθηκε από Γερμανούς το 1885 και μέχρι το 1888 είχε ήδη αρχίσει την παρασκευή της σημερινής μπύρας. Η αγορά καλωσόρισε την KIRIN, αναγνωρίζοντας τότε τους έμπειρους Γερμανούς ζυθοποιούς που χρησιμοποιούσαν για την παρασκευή της συστατικά με προέλευση από τη χώρα τους. Το 1907, η Ιαπωνική Ζυθοποιία μετονομάστηκε σε ζυθοποιία KIRIN, συνεχίζοντας να κρατά υψηλά τα πρότυπα στην εξασφάλιση της καλύτερης βύνης και λυκίσκου και επενδύοντας σε νέες εγκαταστάσεις.

Αυτή η έμφαση στην ποιότητα οδήγησε την KIRIN να συγκαταλέγεται στην λίστα με τις κορυφαίες ιαπωνικές μπύρες, καταλαμβάνοντας μάλιστα το 60% της αγοράς μέχρι το 1972. Η κυκλοφορία της KIRIN ICHIBAN το 1990, που ακολουθούσε τη μοναδική μέθοδο παρασκευής First – Press, εκτόξευσε τις πωλήσεις και την έκανε ένα από τα πιο επιτυχημένα προϊόντα της εταιρίας. Σήμερα, η KIRIN ICHIBAN κατέχει πλέον ιδιαίτερη θέση στις καρδιές εκατομμυρίων φίλων της μπύρας στην Ιαπωνία αλλά και σε όλο τον κόσμο.

Η ιαπωνική κουζίνα φημίζεται για τις λεπτές γεύσεις που εστιάζουν στη λεπτομέρεια και ακριβώς το ίδιο καταφέρνει και η KIRIN ICHIBAN. Συνήθως, μια μπύρα 100% malt έχει δυνατή και βαριά γεύση αλλά με τη διαδικασία ζύμωσης που ακολουθεί η KIRIN, είναι η τέλεια συνοδεία για ιαπωνική κουζίνα, η οποία είναι γνωστή για τις λεπτές και απαλές της γεύσεις.

Θα την βρεις εδώ.

All About Ramen

Σίγουρα έχεις δοκιμάσει τα ramen noodles σε διάφορες εκδοχές τους. Αυτό που ίσως δεν γνωρίζεις είναι ότι ταξίδεψαν από την Κίνα στην Ιαπωνία το 1860, την εποχή που η Ιαπωνία έδωσε τέλος στην εθνική απομόνωση και άνοιξε και πάλι τα λιμάνια της. Έτσι η κινέζικη παράδοση για το πως φτιάχνεις και μαγειρεύεις noodles εξελίχθηκε σε μια μοναδική ιαπωνική τεχνική που έγινε στην πορεία γνωστή ως «ramen».

Goto Top