Food Stories

Chopsticks – Eat with a symbol

Σίγουρα έχεις δοκιμάσει να φας τα noodles σου με chopsticks. To savoir-faire τους σε γοητεύει. Λογικό, αφού τα ταπεινά κλαδάκια με τα οποία οι μάγειρες ανακάτευαν το φαγητό στην αρχαία Κίνα εξελίχθηκαν όχι μόνο σε λειτουργικό εργαλείο αλλά και σε σύμβολο της ασιατικής κουλτούρας. Σήμερα το 1/3 του παγκόσμιου πληθυσμού τρώει με chopsticks.

Η Χρονιά του Δράκου – Happy Chinese New Year

Αυτή είναι η χρονιά των δυναμικών αλλαγών και των μεγαλόπνοων σχεδίων, η χρονιά των πιο φιλόδοξων στόχων και της ασυγκράτητης αυτοπεποίθησης, η ιδανική χρονιά για καινούργιες αρχές και επιτυχίες.

Happy Veganuary

Η παγκόσμια τάση του vegan Γενάρη μάς χτυπά την πόρτα κι εμείς δεν μπορούμε να αγνοήσουμε αυτή τη λαχταριστή πρόκληση, να γίνουμε, έστω για έναν μήνα, αυστηρά χορτοφάγοι. Ειδικά όταν η ασιατική κουζίνα έχει τόσες γευστικές vegan προτάσεις, όλα γίνονται πολύ πιο εύκολα!

Η Μαγεία του Loy Krathong: Μια απόδραση στον κόσμο της Ταϊλάνδης

Το Loy Krathong (ลอยกระทง) είναι ένα από τα πιο γνωστά φεστιβάλ της Ταϊλάνδης και είναι πάντα μία αφορμή για χαρά, ευγνωμοσύνη και νέα ξεκινήματα. Γιορτάζεται τη νύχτα της πανσελήνου του δωδέκατου μήνα του σεληνιακού ημερολογίου της Ταϊλάνδης. Στο σύγχρονο ημερολογιακό σύστημα, αυτό το γεγονός συμβαίνει συνήθως τον μήνα Νοέμβριο, αν και η ημερομηνία διαφέρει από έτος σε έτος.

Koji: Ο μαγικός μύκητας που μεταμορφώνει τη γεύση της κουζίνας

Η ζύμωση στην εποχή μας έχει εξελιχθεί από το απλό ψωμί και το τουρσί σε μια διαδικασία που βρίσκει εφαρμογές σε υλικά που δεν είχαμε φανταστεί στον χώρο της γαστρονομίας.
Οι σεφ ανακαλύπτουν νέες διαστάσεις στο χώρο της ζύμωσης, χρησιμοποιώντας ένζυμα και μύκητες για τη δημιουργία πλούσιων γεύσεων, με έμφαση στο umami.

CHUSEOK – KOREAN THANKSGIVING DAY CELEBRATION MENU

Το Chuseok (추석,”choo-suhk”) είναι μια από τις μεγαλύτερες γιορτές στην Κορέα. Κατά λέξη σημαίνει Mid-Autumn και δεν είναι άλλη από την Ασιατική εκδοχή της Thanks Giving Day. Μια ιδιαίτερη μέρα όπου όλη η οικογένεια συγκεντρώνεται για να εκφράσει την ευγνωμοσύνη της προς τη ζωή, την οικογένεια και τους φίλους. εκφράζοντας της ευγνωμοσύνη της για Πολλές φορές αναφέρεται ως “Κορεάτικη Ημέρα των Ευχαριστιών” επειδή είναι μια ιδιαίτερη στιγμή για οικογένεια, φίλους και φαγητό.  To φαγητό είναι σημαντικό για τον εορτασμό του Chuseok και ο περισσότερος χρόνος που αφιερώνεται κατά τη διάρκεια των διακοπών είναι συνήθως για την προετοιμασία του. Διαλέξαμε τα 8 πιο αντιπροσωπευτικά πιάτα που πρωταγωνιστούν σε κάθε εορταστικό τραπέζι.

Mid-Autumn Festival – Η μαγική ιστορία πίσω από το φεστιβάλ της σελήνης

Το Mid – Autumn festival, γνωστό και ως moon festival ή mooncake festival, είναι το δεύτερο μεγαλύτερο φεστιβάλ στην Κίνα μετά την κινέζικη πρωτοχρονιά και πρόκειται για μία μοναδική εμπειρία για όποιον βρίσκεται εκεί. Λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο τη 15η ημέρα του όγδοου μήνα στο κινεζικό ημερολόγιο και γιορτάζεται σε πολλές άλλες ασιατικές χώρες, όπως η Σιγκαπούρη, η Μαλαισία, το Χονγκ Κονγκ και οι Φιλιππίνες. Πώς όμως ξεκίνησαν όλα; Και γιατί το γιορτάζουμε;

14 + 1 ZERO FOOD WASTE TIPS

Πως μπορούμε να αξιοποιήσουμε υλικά και πρώτες ύλες που περίσσεψαν από τη μαγειρική, ή και φαγητό που έχει περισσέψει;

Οι σεφ της Cardinal μοιράζονται τα δικά τους zero food waste tips.

Dango – ένα γλυκό με ιστορία χρόνων

Tο Dango (団子) είναι ένα από τα πιο εμβληματικά wagashi (ιαπωνικά γλυκά), που έχει υπάρξει ποτέ. Πρόκειται για στρογγυλά cake ρυζιού φτιαγμένα από mochiko rice (κολλώδες ρυζάλευρο – το ιαπωνικό αδερφάκι του thai glutinous rice) που σερβίρονται σε ξυλάκια μπαμπού. Έχουν μαλακή και λαστιχωτή υφή και είναι ένα από τα πιο διάσημα street food που θα συναντήσεις στους πάγκους στις γειτονιές της Ιαπωνίας.

Goto Top