Tips

ΔΡΟΣΕΡΟ SHRUB ΜΕ ΡΟΔΑΚΙΝΟ, GINGER & RICE VINEGAR

Το ρυζόξιδο αφήνει για λίγο το ρόλο του στο sushi και έρχεται να δώσει ένα ξεχωριστό twist σε ένα απόλυτα καλοκαιρινό και δροσερό shrub με ροδάκινο και ginger. Απλά προσθέστε στο blender ψιλοκομμένα ροδάκινα, rice vinegar, gin, ζάχαρη και ginger και χτυπήστε για 30 δευτερόλεπτα μέχρι να αποκτήσουν απαλή υφή. Ανακατέψτε με σόδα και σερβίρετε με πάγο και μια φέτα ροδάκινο για γαρνιτούρα.

Αναλογία: 1 μέτριο ροδάκινο (ξεφλουδισμένο και ψιλοκομμένο), ⅓ της κούπας Rice Vinegar,  ⅓ της κούπας τζιν, 1 κ.σ.  κοκκοποιημένη ζάχαρη, ½ κ.γλ. τριμμένο ξεφλουδισμένο φρέσκο ​​τζίντζερ, ½ της κούπας σόδα & φέτες ροδάκινου για τη γαρνιτούρα.

 

FISH SAUCE ΣΕ ΜΠΟΛΟΝΕΖ

Μια μικρή ποσότητα fish sauce ενισχύει το γευστικό αποτέλεσμα σε sauté λαχανικά, pasta, ψητό κοτόπουλο, dressing ή ζωμούς. Δοκίμασε τη στην αγαπημένη σου συνταγή μπολονέζ και απογείωσε την γεύση της κλασικής αυτής pasta. 5’ πριν ολοκληρωθεί το ψήσιμο της σάλτσας, πρόσθεσε fish sauce και δες τη διαφορά.

Sandwich με Pecan-Miso Butter & Μαρμελάδα

Δεν έχουμε σταματήσει να μιλάμε για το miso και τον απόλυτα versatile χαρακτήρα του. Δοκίμασε να φτιάξεις αυτό το spread με καρύδια πεκάν και πάστα miso. Απλά ψήσε σε προθερασμένο φούρνο τα πεκάν πάνω σε φύλλο ψησίματος, για 18 – 25 λεπτά, γυρνώντας τα στα μισά, μέχρι να βγάλουν το άρωμά τους και να πάρουν σκούρο χρώμα. Άφησε τα να κρυώσουν και και έπειτα θρυμμάτισε τα μέσα σε multi, μέχρι να αποκτήσουν απαλή υφή. Πρόσθεσε και το miso και συνέχισε το ανακάτεμα. Μόλις το μείγμα ομογενοποιηθεί, αποθήκευσε την πάστα σε βάζο που κλείνει αεροστεγώς. Συνδύασε τη με μαρμελάδα σταφυλιού και ψωμί από προζύμι για ένα απολαυστικό snack!

Αναλογία: για 2 κούπες pecans, χρησιμοποιούμε 2 κ.σ. λευκή ή κόκκινη πάστα miso.

Lychee Popsicles

Ένα δροσερό νέο TIP, ότι πρέπει για τον Ιούλιο. Φτιάξε το πιο εύκολο παγωτό με κρέμα καρύδας και τροπικά lychee. Αναλογίες: 1 κονσέρβα Cardinal Lychee καλά στραγγισμενα και κομμένα σε μικρά κομμάτια, 3/4 κούπας Coconut Cream Cardinal, 1 κούπα χυμό Lychee (από την κονσέρβα), 1 κούπα Raspberries κομμένα στη μέση (προαιρετικά) και 1 κ.σ. μέλι. Ανακάτεψε όλα τα υλικά σε ένα μπολ. Μοίρασε το μείγμα σε φόρμες για ξυλάκια παγωτό και τοποθέτησε στην κατάψυξη ώστε να παγώσουν καλά. Enjoy!

SRIRACHA GRILLED TOFU

Φτιάξε ψητό πικάντικο tofu με sriracha για γεύση στο φουλ. Είναι πανεύκολο. Απλά κόψε το tofu σε μικρούς κύβους και στέγνωσε το καλά με απορροφητικό χαρτί. Μέσα σε ένα blender πρόσθεσε sriracha, σουσάμι, σάλτσα σόγιας, λευκό miso, 3 ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμύδια και σκόρδο. Χτύπησε τα προσθέτοντας 1/4 της κούπας νερό, μέχρι να αποκτήσουν μαλακή υφή. Στη συνέχεια, κράτα λίγο από το μείγμα, μέσα σε ένα μικρό μπολ για dip και με το υπόλοιπο μαρινάρισε τα κομμάτια tofu για ένα βράδυ, στο ψυγείο. Ψήσε τέλος το tofu, αφού αφαιρέσεις την παραπανίσια sauce πάνω από τα κομμάτια. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος, άλειφε χρησιμοποιώντας πινέλο μαγειρικής τα κομμάτια tofu με τη sauce που κράτησες στην άκρη.

Αναλογία: 1 πακέτο tofu, 3/4 κούπας Cardinal Sriracha Sauce, 1 κ.σ. roasted sesame seeds, 1 κ.σ. soy sauce, 1 κ.σ. miso paste λευκό, 3 κρεμμύδια φρέσκα, 2 σκελίδες σκόρδο. 

 

Panko Cookies

Θες να φτιάξεις τα πιο νόστιμα cookies που έχεις δοκιμάσει ποτέ; Απλά πρόσθεσε σε μια κλασική ζύμη για χειροποίητα μπισκότα λίγο Panko. Τα ιαπωνικά θρύμματα ψωμιού για πανάρισμα, θα δώσουν ένα extra τραγανό αποτέλεσμα που θα κάνει τη διαφορά. Αναλογία: Για 160gr αλεύρι, συμπλήρωσε 130gr Cardinal Panko.

Lychee Soda

Φτιάξε ένα δροσερό, τροπικό virgin ποτό για το καλοκαίρι. Απλά συνδύασε lychee με σόδα και μέντα και είναι έτοιμο. Αναλογία για 4 μερίδες: Σε ένα μικρό σκεύος, βράσε 100ml νερό μαζί με 3 κ.σ. ζάχαρη και άσε στην άκρη να κρυώσει καλά. Για κάθε ποτήρι γέμισε κατά 1/4 με lychee και το σιρόπι τους και πρόσθεσε 4 φύλλα μέντας. Πρόσθεσε στο ποτήρι σόδα και μερικές κουταλιές από το σιρόπι που έφτιαξες. Ρίξε πάγο και σέρβιρε απευθείας.

 

 

 

Kimchi Miso Dressing

Το κορεάτικο τουρσί από λάχανο, γνωστό ως kimchi, συναντά το διάσημο ιαπωνικό miso και ενώνουν τις δυνάμεις τους για το πιο γευστικό dressing που έχουμε δοκιμάσει τελευταία. Απλά συνδύασε 6 κ.σ. kimchi, 4 κ.σ. λευκό miso, μισή κούπα tofu, μισή κούπα φυτικό λάδι, 1 κ.σ. rice vinegar και αλάτι κατά βούληση. Διατηρείται στο ψυγείο αεροστεγώς έως και τέσσερις ημέρες, αρκεί να αραιώσει με λίγο νερό πριν τη χρήση.

 

 

 

ΨΗΤΕΣ ΦΤΕΡΟΥΓΕΣ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ LEE KUM KEE PLUM SAUCE

Η σωστή μαρινάδα απογειώνει τη γεύση στο κρέας. Φτιάξε τις πιο νόστιμες, ζουμερές και sticky ψητές φτερούγες κοτόπουλου, μαρινάροντας το κρέας σε mix από Lee Kum Kee Plum Sauce και Oyster Sauce. Πρόσθεσε λίγο σουσάμι για ακόμη περισσότερη γεύση.  Αναλογία: Για 1.5kg φτερούγες κοτόπουλου, προσθέστε 30gr Oyster Sauce LKK & 75gr Plum Sauce LKK. Ψήσε σε αντικολλητικό χαρτί, στους 180 βαθμούς.

Aglio e Olio με Lee Kum Kee Premium Oyster Sauce

Θα χρησιμοποιούσες την oyster sauce στην κλασική συνταγή aglio e olio; Εμείς το δοκιμάσαμε και το αποτέλεσμα ήταν εξαιρετικό. Βράσε 1kg σπαγγέτι al dente και κράτησε μια κούπα από το νερό. Σε ένα σκεύος, λιώσε 250gr βούτυρο σε μέτρια φωτιά και σόταρε λίγο σκόρδο και μαύρο πιπέρι. Πρόσθεσε 150gr oyster sauce και αφού ανακατέψεις καλά, ρίξε τα βρασμένα ζυμαρικά και το νερό που κράτησες από το βράσιμο τους, και συνέχιζε να ανακατεύεις μέχρι να απορροφηθεί το νερό. Ολοκλήρωσε συμπληρώνοντας 120gr παρμεζάνα.

 

SPICY ΜΕΛΙΤΖΑΝΟΣΑΛΑΤΑ

Αυτήν την εβδομάδα σου μαθαίνουμε το μυστικό για να απογειώσεις τη γεύση σε ένα all time classic ελληνικό spread. Δώσε τέλειο twist σε μια μελιτζανοσαλάτα, προσθέτοντας λίγη LKK Chili Bean Sauce! Σάλτσα τσίλι με φασόλια γνωστή και ως Τόμπαν Τζάν. Είναι Sichuan-style πάστα από μείγμα αλμυρών chilli peppers, κύαμων σόγιας και φασολιών. Ακολούθησε τα παρακάτω βήματα. Καλή απόλαυση! Εμείς το λατρέψαμε.

Υλικά

  • 350gr έτοιμη μελιτζανοσαλάτα
  • 30gr ηλιέλαιο
  • 15gr minced ginger
  • 15gr εσαλότ ψιλοκομμένα
  • 5gr minced garlic
  • 30gr LKK Spicy Bean Sauce (Toban sauce)

Για το γαρνιρίσμα:

  • 10gr φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
  • 20gr πιπεριά κόκκινη ψιλοκομμένη

Εκτέλεση 

  • Τοποθετήστε τη μελιτζανοσαλάτα σε ένα μπολ.
  • Ζεστάνετε το λάδι σε ένα μικρό τηγάνι.
  • Προσθέστε το ginger και τα εσαλότ και σοτάρετε ελαφρώς. Ρίξτε το σκόρδο και σοτάρετε για άλλα 30 δευτερόλεπτα.
  • Προσθέστε την Lee Kum Kee Τoban Sauce και ανακατέψτε καλά για ένα λεπτό.
  • Ρίξτε την σάλτσα στη μελιτζανοσαλάτα και ανακατέψτε πολύ καλά.
  • Γαρνίρετε με το φρέσκο κρεμμυδάκι και την πιπεριά πριν σερβίρετε.
Goto Top