Tips

ΣΟΥΠΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΠΑΣΤΑ ΚΟΚΚΙΝΟΥ ΦΑΣΟΛΙΟΥ

Τη γλυκιά πάστα από κόκκινο φασόλι οι Ιάπωνες την αποκαλούν Anko και τη χρησιμοποιούν σε συνταγές για γλυκά με τη συχνότητα που εμείς χρησιμοποιούμε τη σοκολάτα. Θρεπτική, νόστιμη με απαλή υφή, μπορείς να τη χρησιμοποιήσεις ως γέμιση σε cakes και pancakes, ως άλειμμα ή όπως κάναμε εμείς αυτήν την εβδομάδα, μέσα σε μια γλυκιά κρύα σούπα για ένα διαφορετικό επιδόρπιο. Συνδύασε σοκολάτα και πάστα κόκκινου φασολιού και πρόσθεσε μικρές μαρέγκες ή κρουτόν από κρουασάν ή mochi. Το αποτέλεσμα είναι super yummy!

 

 

CHUTNEY ΜΕ MANGO

Μας αρέσουν τόσο πολύ τα chutney, είτε όταν συνοδεύουν πλατώ τυριών, είτε μέσα σε sandwiches ή και μέσα σε κλασικές συνταγές για ινδικό και επειδή το Mango είναι το αγαπημένο μας τροπικό φρούτο σας προτείνουμε ένα #TIP που να τα συνδυάζει μαζί. Ψιλοκόψτε το Cardinal Mango in Syrup και συνδυάστε το μαζί με διάφορα μπαχαρικά και μυρωδικά μέσα σε συνταγές για χειροποίητο chutney. Διατηρήστε στο ψυγείο και κάθε φορά που θέλετε ένα νόστιμο dip που δεν θα απογοητεύσει κανέναν σερβίρετε το!

 

TLT SANDWICH

Ξέχνα το BLT και δοκίμασε το TLT. Το φτιάξαμε και σου προτείνουμε ανεπιφύλακτα την vegan και γεμάτη με πρωτεΐνη εκδοχή του κλασικού BLT sandwich που γίνεται TLT εάν αλλάξεις το πρώτο γράμμα και αντικαταστήσεις το bacon με tofu. Το μαρούλι (lettuce) και η ντομάτα (tomato), παραμένουν σταθερά. Εάν σκεφτείς κιόλας πόσοι τρόποι υπάρχουν για να μαρινάρεις και να ψήσεις το tofu οι γευστικές παραλλαγές που σηκώνει το #TIP της εβδομάδας πλησιάζουν το αμέτρητο των επιλογών.

ΔΙΠΛΕΣ ΜΕ ΙΑΠΩΝΙΚΗ ΖΑΧΑΡΗ KUROZATO

Οι γιορτές σημαίνουν στολισμένο σπίτι, χριστουγεννιάτικα λαμπάκια και πολλά γλυκά που γεμίζουν το χώρο με τις καλύτερες μυρωδιές. Τι καλύτερο από το να δοκιμάζεις λοιπόν αγαπημένες κλασικές συνταγές με νέα υλικά, δίνοντας αυτό που λέμε γευστικό twist. Χρησιμοποιήσαμε την ιαπωνική 100% μαύρη ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο που ακούει στο όνομα Kurozato για να φτιάξουμε το σιρόπι στις δίπλες, αντικαθιστώντας την κλασική κρυσταλλική ζάχαρη. Το αποτέλεσμα μαγικό. Δοκίμασε το!

ΓΕΜΙΣΗ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑΣ ΜΕ ΝΕΡΟΚΑΣΤΑΝΑ

Κάνε τη διαφορά! Φέτος τα Χριστούγεννα πρόσθεσε στη γέμιση γαλοπούλας και νεροκάστανα, δίνοντας έτσι μια ασιατική νότα στο αγαπημένο ψητό των γιορτών. Τα νεροκάστανα έχουν χαρακτηριστική ήπια και γλυκιά γεύση και παραμένουν τραγανά ακόμη και όταν ψηθούν. Δοκίμασε το και θα μας θυμηθείς.

ΓΕΜΙΣΤΟ ΨΑΡΟΝΕΦΡΙ ΜΕ LYCHEE

Δώσε εξωτικό άρωμα στο γιορτινό τραπέζι. Φτιάξε το κλασικό γεμιστό ψαρονέφρι και στη γέμιση χρησιμοποίησε τα τροπικά μικροσκοπικά Lychee της Cardinal σε συνδυασμό με δαμάσκηνα. Το ψητό σου θα πάρει μια γλυκιά τροπή που δεν την περιμένει κανένας. Δοκίμασε το!

Sweet Jackfruit Balls

Το jackfruit είναι το εθνικό φρούτο της Ινδίας και αυτήν την εβδομάδα μαθαίνουμε να φτιάχνουμε μαζί του ένα πεντανόστιμο γλυκό με εξωτική γεύση και πανεύκολη προετοιμασία. Μικρές μπουκιές με μέλι, jackfruit και άρωμα κανέλας. Στην Ινδία τις λατρεύουν. Σέρβιρε τις μετά από το dinner και δεν θα μείνει ούτε μια. Θα χρειαστείς λίγα μόνο λεπτά για να τις φτιάξεις στην κουζίνα σου.

 

Εκτέλεση:

  • Σουρώνουμε 250gr jackfuit από το σιρόπι.
  • Τα τοποθετούμε μαζί με 2 κ.σ. μέλι, 2 κ.γλ. αλάτι, 1/2 κ.σ. ελαιόλαδο και 1/4 κ.γλ. κανέλα στο μπλέντερ και τα πολτοποιούμε μέχρι να γίνουν πουρές.
  • Βάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ μαζί με 50gr αλεύρι και το πλάθουμε να γίνει σα ζύμη.
  • Πλάθουμε μικρά μπαλάκια και τα τηγανίζουμε από όλες τις μεριές σε δυνατή φωτιά σε ηλιέλαιο.
    Εάν θέλουμε, μπορούμε να σερβίρουμε με μέλι από πάνω. Enjoy!

GARLIC-WASABI YOGHURT

Φτιάξε ένα δροσερό και spicy ταυτόχρονα dip με wasabi. Ανακάτεψε μέσα σε ένα μπολ 200gr γιαούρτι, 1 κ.γλ. Wasabi Powder, 2 κ.σ. χυμό λεμόνι και 1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο. Τέλειο για να συνοδέψεις ψητό ψάρι ή κρέας. Δοκίμασε το!

 

Nori Salt

Ενίσχυσε τη γεύση umami σε διάφορες συνταγές ετοιμάζοντας ένα μείγμα από χοντρό αλάτι και τριμμένο Nori για να καρυκεύεις τελευταία στιγμή διάφορα πιάτα όπως σαλάτες, ρύζι ατμού, ψάρι ή κρέας. Άλεσε σε ένα μύλο μπαχαρικών μικρά κομμάτια nori και έπειτα ανακάτεψε τα καλά μαζί με αλάτι σε ένα μικρό σκεύος. Κράτησε το μείγμα σε ένα βάζο και χρησιμοποίησε το κάθε φορά που θες να δώσεις ξεχωριστό τελείωμα στα πιάτα σου.

PIZZA SAUCE WITH KEWPIE MAYONAISE

Σου αρέσει να φτιάχνεις τη δική σου pizza και να πειραματίζεσαι με διαφορετικά υλικά αλλά και σάλτσες για τη βάση; Αυτήν την εβδομάδα σου έχουμε το #TIP που θα δώσει άλλη γεύση στο αγαπημένο σου ιταλικό πιάτο που ταιριάζει σε κάθε στιγμή της ημέρας και σε κάθε περίσταση. Φτιάξε την τέλεια βάση με αυθεντική ιαπωνική μαγιονέζα Kewpie. Σε ένα μπολ πρόσθεσε 1/2 κούπα ketchup, 2 κ.σ. πάστα ντομάτας, 2 κ.σ. Hot Mango Chutney , λίγο Chili Powder και 1/2 κούπα μαγιονέζα Kewpie. Πρόσθεσε στη συνέχεια τα υλικά που επιθυμείς και ψήσε στο φούρνο. Το δοκιμάσαμε και δεν έμεινε ούτε μισό κομμάτι.

 

Ponzu Roasted Kale

Ένα από τα πιο υγιεινά λαχανικά, το Kale, γεμάτο με βιταμίνη A και C, γίνεται τραγανό topping στη σαλάτα σου ή σε πιάτα με noodles. Δώσε extra νοστιμιά και άρωμα από εσπεριδοειδή φρούτα ψήνοντάς το μαζί με σάλτσα Poznu της Kikkoman. Έχει το εφέ των chips αλλά όχι τις θερμίδες τους.

 

STEPS:

  • Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 150 βαθμούς.
  • Σε ένα μπολ ανακατεύεις 400gr Kale, 1 κ.σ. Sesame Oil και 1 κ.σ. Kikkoman Ponzu.
  • Τοποθετείς σε μια λαμαρίνα αντικολλητικό χαρτί και απλώνεις το Kale. Ψήνεις στο φούρνο για 15 λεπτά και αφήνεις να κρυώσει.

Εμάς μας αρέσει να το τρώμε και σκέτο, σαν snack. Δοκίμασε το!

Goto Top