Tips

Five Spice Syrup

Το Five Spice Powder είναι παραδοσιακό κινέζικο μείγμα 5 μπαχαρικών που χρησιμοποιείται κατά κύριο λόγο στην Ασιατική κουζίνα και λέγεται ότι ο σκοπός που δημιουργήθηκε ήταν για να ενσωματώσει τις πέντε βασικές γεύσεις. Γλυκό, πικρό, αλμυρό, ξινό και umami. Πέραν από τις άπειρες εφαρμογές του σε συνταγές μαγειρικής, εμείς το δοκιμάσαμε για να φτιάξουμε ένα αρωματικό σιρόπι για coctails. Το αποτέλεσμα τέλειο! Σε μια μικρή κατσαρόλα, σιγοβράζουμε 500ml νερό, 150gr ginger και 20gr Five Spice Powder για περίπου 20 λεπτά. Αφήνουμε να κάτσει για 15 λεπτά, σουρώνουμε από λεπτό σινουά σε ένα δοσομετρητή, προσθέτουμε αντίστοιχη σε όγκο ζάχαρη (400gr) demerara, ανακατεύουμε καλά να λιώσει και είναι έτοιμο. Cheers!

 

 

Red Bean Pancakes

Ασιατικά pancakes με φύλλο για Spring Rolls, γλυκιά πάστα κόκκινου φασολιού, μέλι και λευκό σουσάμι. Στη μακρινή Shanghai τα συναντάει κανείς σε όλα τα εστιατόρια, ενώ στην Ιαπωνία υπάρχουν διάφορες εκδοχές τους, ανάλογα με τη ζύμη που χρησιμοποιείται. Τρώγονται οποιαδήποτε ώρα της ημέρας, είτε ως snack είτε ως dessert. Σε ένα φύλλο για Spring Rolls, απλώστε μια γενναιόδωρη ποσότητα Red Bean Paste και διπλώστε όπως βλέπετε στο video. Τοποθετήστε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με λίγο λάδι το pancake και ψήστε το σε μέτρια φωτιά και από τις δύο πλευρές, μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα. Απομακρύνετε από τη φωτιά και απλώστε με τη βοήθεια ενός πινέλου μέλι, ρίχνοντας από πάνω καβουρδισμένο λευκό σουσάμι. Κόψτε σε 6 μικρότερα κομμάτια και σερβίρετε πλάι σε τσάι ή καφέ.

PANNA COTTA ΜΕ ΓΑΛΑ ΚΑΡΥΔΑΣ

Νηστεύεις αλλά θες να φας το γλυκό σου; Δοκίμασε να αντικαταστήσεις το ζωικό γάλα με γάλα καρύδας στις πιο αγαπημένες σου συνταγές! Φτιάξτε μια ελαφριά Panna Cotta με φίνο άρωμα καρύδας, αντικαθιστώντας το κανονικό γάλα με Coconut Milk Aroy – D. Δοκίμασε το tip και σε ρυζόγαλο, γαλακτομπούρεκο, cakes, κρέπες, παγωτό ή και δροσερά smoothies!

Hoisin Dipping Sauce

Φτιάξτε μέσα σε 5 λεπτά ένα υπέροχο και πεντανόστιμο dip από σάλτσα Hoisin για να συνοδέψετε Spring Rolls, Samosa και Money Bags. Μέσα σε μια κανάτα blender, χτυπήστε μέχρι να γίνουν μια ομοιόμορφη sauce: 80gr Hoisin Sauce, 20ml ηλιέλαιο, 1/2 σκελίδα σκόρδου, 20gr ginger φρέσκο τριμμένο, 20 ml Dark Soy Sauce, 40ml νερό παγωμένο, 3gr αλάτι, 10ml Sesame Oil, 10gr Gochujang και 10gr ψημένα φιστίκια. Γαρνίρετε με ψημένο σουσάμι και ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιανδρο.

Canape Delights

Φτιάχνουμε την πιο γρήγορη, νόστιμη και εύκολη βάση για καναπεδάκια με φύλλα για Spring Rolls. Απλώστε 3 φύλλα πάνω σε μια ξύλινη επιφάνεια κοπής και κόψτε τα στα 4, δημιουργώντας μικρά, ίσα σε μέγεθος, τετράγωνα κομμάτια. Σε μια φόρμα για muffins απλώστε λίγο λάδι με ένα πινέλο. Αλείψτε τα φύλλα με χτυπημένο αυγό και τοποθετήστε τα ανά τριάδες στη φόρμα ψησίματος, όπως βλέπετε στο video. Ψήστε για 10 λεπτά στους 190 βαθμούς, μέχρι να ροδίσουν. Γεμίστε τα καναπεδάκια με υλικά της επιλογής σας και σερβίρετε. Enjoy!

Peanut Butter & Jelly

Τρώγεται στην Αμερική εδώ και χρόνια γιατί είναι αξεπέραστα νόστιμο και super γρήγορο. Comfort breakfast με φυστικοβούτυρο, μαρμελάδα της επιλογής σας και ψημένο ψωμί του toast. Το PCD Peanut Butter είναι το τέλειο άλειμμα για κάθε sandwich αλλά και τέλειο συστατικό για stir fries, dressing και σάλτσες. Αλμυρό και ελαφρώς γλυκό, ταιριάζει άψογα με οποιαδήποτε μαρμελάδα πάνω σε ζεστό ψωμάκι. Φτιάξτε το! Θα μας θυμηθείτε.

PIZZA PARCELS

Pizza όχι αλά Ιταλικά. Pizza αλλιώς! Λαχταριστά Parcels με φύλλο για Spring Rolls της Spring Home. Κόψτε κάθε φύλλο σε 4 μικρά και ίσα τετράγωνα κομμάτια. Ψιλοκόψτε το κοτόπουλο, τον ανανά και τα μανιτάρια. Στο κέντρο κάθε φύλλου τοποθετήστε τα υλικά σας και προσθέστε πάστα ντομάτας και mozzarella. Σφραγίστε περιμετρικά με χτυπημένο αυγό, δημιουργώντας μικρά πουγκιά. Τηγανίστε για 2 λεπτά στους 185 βαθμούς και σερβίρετε κατευθείαν. Είναι Yummy!

STEAK ΜΑΡΙΝΑΡΙΣΜΕΝΑ ΣΕ ΙΑΠΩΝΙΚΗ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ KARASHI

Φτιάχνουμε μια νόστιμη μαρινάδα για Steak με την πικάντικη Ιαπωνική πάστα μουστάρδας Karashi. Για τέσσερις μερίδες (ribeye 250gr το κάθε ένα), ανακατεύουμε καλά μέσα σε ένα μπολ: 15gr Hachi Mustard Paste Nama, 5gr αλάτι ψιλό, 30ml ξίδι βαλσάμικο, 100ml Soy Sauce και 20gr κρυσταλλική ζάχαρη. Αφήνουμε τα steak να μαριναριστούν για 2 ώρες και ψήνουμε σε δυνατό grill κατά προτίμηση, αλείφοντας με τη μαρινάδα καθώς τα γυρίζουμε. Σερβίρουμε σε σαλάτα της επιλογής μας. Δοκιμάστε το!

NACHO CHIPS

Nacho Chips έτσι όπως δεν τα έχετε φανταστεί. Τα φύλλα για Spring Rolls της Spring Home μετατρέπονται πανεύκολα σε τέλεια τραγανά chips. Κόψτε τα σε 4 μικρά κομμάτια όπως θα δείτε στο video και τηγανίστε τα για 1 λεπτό στους 185οC μέχρι να γίνουν τραγανά και να πάρουν χρυσαφί χρώμα. Προσθέσετε bacon γαλοπούλας, ζεστό τυρί cheddar, sour cream και φρέσκο κρεμμύδι. Αποφασίσατε τι ταινία θα δείτε απόψε;

CARDINAL WOK SAUCE NOODLE SOUP

Δημιουργήστε την πιο αρωματική και χορταστική σούπα με Noodles με μια μόνο σάλτσα. Τσιγαρίστε πρώτα στο Wok λαχανικά της αρεσκείας σας, προσθέστε Cardinal Wok Sauce ανακατέψτε καλά και έπειτα προσθέστε νερό, ετοιμάζοντας τον πιο γευστικό ζωμό που έχετε φάει. Προσθέσετε στο τέλος και τα noodles που έχετε ήδη ετοιμάσει από πριν και σερβίρετε κατευθείαν. Φτιάξτε ένα καθαρά Ασιατικό πιάτο με τη σάλτσα 5 σε 1 της Cardinal.

KIMCHEE MAYO

Μαγιονέζα με βάση για Κορεάτικο τουρσί Kimchee σημαίνει ξεκάθαρα Mayo with a Twist! Το Kimchee Base δίνει χαρακτηριστική έντονη και φλογερή γεύση σε stir fries, μαρινάδες, toppings ακόμη και cocktails. Εδώ, το δοκιμάσαμε για να κάνουμε ένα τέλειο dip. Προσθέστε απλά σε ένα μπολ 80gr Kewpie Mayo, 15gr Kimchee Base και 5 ml λεμόνι και ανακατέψτε καλά χρησιμοποιώντας ένα φουέ. Απλώστε την Kimchee Mayo σε φρυγανισμένο ψωμί και προσθέστε φέτες avocado. Εναλλακτικά, δοκιμάστε το tip όπου αλλού ταιριάζει και η μαγιονέζα. Είναι yummy!

Goto Top