Tips

ΒΟΥΤΥΡΟ ΜΕ ΠΑΣΤΑ MISO

Θες να μάθεις ένα #TIP που έχει πραγματική γεύση Umami, φυλάσσεται στο ψυγείο σου και αναβαθμίζει το κρέας και το ψάρι ανά πάσα στιγμή; Πάρε χαρτί και γράψε. Ανακάτεψε 4 κ.σ. βούτυρο που βρίσκεται σε θερμοκρασία δωματίου με 2 κ.σ. Shiro Miso, λίγο πιπέρι Sansho και ξύσμα από ένα lime. Τύλιξε σφιχτά με μεμβράνη το βούτυρο ώστε να δημιουργήσεις ένα ρόλο. Τοποθέτησε έπειτα στο ψυγείο και κάθε φορά που ψήνεις ψάρι ή κρέας, κόψε μια λεπτή ροδέλα βούτυρο και σέρβιρε την πάνω στο ζεστό κομμάτι κρέας ή ψαριού ώστε να λιώσει. Enjoy!

STICKS ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ TERIYAKI

Αυτήν την εβδομάδα σου έχουμε ένα TIP που ταιριάζει τέλεια με sticks λαχανικών. Χρησιμοποιήσαμε την απόλυτη ιαπωνική BBQ σάλτσα  Τeriyaki της Kikkoman, εμπλουτισμένη με μέλι, για να κάνουμε ένα DIP με μαγιονέζα και το αποτέλεσμα ήταν πραγματικά απίθανο. Καθάρισε και κόψε σε sticks: 100gr σέλερι, 100gr αγγούρι, 100gr καρότα, 100gr ρέβα και 100gr κόκκινη πιπεριά. Σε ένα μπολ ανακάτεψε καλά 150ml Kikkkoman Teriyaki Sauce με 150gr μαγιονέζα. Σέρβιρε τα λαχανικά σου μαζί με το dip σε μια πιατέλα. Enjoy! Ταιριάζει τέλεια δίπλα από cocktails.

CHILI MAYO DIP

Φτιάξε τέλειο #DIP με 4 μόνο υλικά για να συνοδεύεις κρέας, finger foods, ψητά λαχανικά και τηγανιτές πατάτες. Μέσα σε ένα μπολ αναμειγνύεις 200gr μαγιονέζα της επιλογής σου, 4 κ.σ. Cardinal Sriracha, 3 κ.σ. Cardinal Sweet Chili Sauce και λίγο σχοινόπρασο που έχεις πρώτα ψιλοκόψει καλά. Εξισορροπεί τέλεια την πικάντικη αρωματική γεύση της Sriracha με τη γλυκιά και σκορδάτη γεύση της Sweet Chili. Δοκίμασε το!

 

TOFU ΜΑΡΙΝΑΡΙΣΜΕΝΟ ΣΕ ΣΑΛΤΣΑ ΣΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΡΙΖΟΞΥΔΟ

Μας αρέσει τόσο πολύ το tofu. Θες γιατί είναι γεμάτο πρωτεΐνη και αποτελεί μια super healthy επιλογή για κάθε γεύμα; Θες γιατί έχει απαλή ιδιαίτερη υφή; Μήπως επειδή έχει την ιδιότητα να απορροφάει τέλεια τις μαρινάδες, παίρνοντας κάθε φορά τη γεύση τους; Μάλλον όλα αυτά μας οδηγούν να το δοκιμάζουμε συνέχεια μέσα σε συνταγές. Φτιάξε μια απλή μαρινάδα με σάλτσα σόγιας και ρυζόξιδο και τοποθέτησε τα κυβάκια tofu μέσα. Κατόπιν μπορείς είτε να τα ψήσεις στο φούρνο είτε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και να τα προσθέσεις μέσα σε σαλάτες, vegan curry πιάτα, ρύζι, noodles και όπου αλλού μπορείς να φανταστείς. Επειδή το tofu έχει πολλή υγρασία, εάν πρόκειται να το χρησιμοποιήσεις σε παρασκευές που δεν θες να διαλυθεί, μπορείς να το πιέσεις απαλά ανάμεσα σε δύο πιάτα που έχεις καλύψει με απορροφητικό χαρτί υγείας, αφαιρώντας την επιπλέον υγρασία. Φυσικά οι μαρινάδες και οι πειραματισμοί δεν έχουν τέλος. Είναι να μην κάνεις την αρχή.

DIP ME ΣΑΛΤΣΑ HOISIN & ΜΕΛΙ ΓΙΑ SPRING ROLLS

Κάτι που δεν λείπει ποτέ από το Πρωτοχρονιάτικο Κινέζικο τραπέζι είναι τα spring rolls που έχουν άλλωστε πάρει και το όνομά τους από από το «Φεστιβάλ της Άνοιξης», δηλαδή τους εορτασμούς για την αλλαγή του χρόνου. Το χρυσό τους χρώμα συμβολίζει τον πλούτο. Για τη γέμιση υπάρχουν αμέτρητες συνταγές και φυσικά πάντα τα συνοδεύεις με μια μοναδική dipping sauce. Αυτήν την εβδομάδα δοκιμάσαμε το αγαπημένο μας Ασιατικό ορεκτικό με το πιο νόστιμο dip που μπορείς να φτιάξεις και μόνος σου μέσα σε 2 λεπτά. Πως; Αναμειγνύοντας 1 κ.σ. Hoisin Sauce με 2 κ.σ. Cardinal Spring Roll Sauce και μια κ.σ. μέλι. Πραγματικά απίθανο. Ψήσε μερικά spring rolls και συνόδεψε τα με αυτή τη γλυκιά σάλτσα για να γιορτάσεις και εσύ το 2019 για δεύτερη φορά, μαζί με τους Κινέζους.

3 ΤΕΛΕΙΟΙ ΤΡΟΠΟΙ ΝΑ ΦΑΣ ΤΑ EDAMAME

Τα edamame είναι γεμάτα πρωτεΐνη, super healthy και πεντανόστιμα. Αυτήν την εβδομάδα σου προτείνουμε 3 υπέροχους τρόπους να τα ετοιμάσεις, εάν θες να τα δοκιμάσεις και με κάτι άλλο, πέραν από το χοντρό αλάτι που τους ταιριάζει απίστευτα. Βράσε μια ποσότητα από Edamame Kernels (χωρίς περίβλημα) σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Σούρωσε τα και άστα να κρυώσουν. Στη συνέχεια ψήσε τα φασόλια στους 180 βαθμούς για περίπου 10 λεπτά επιλέγοντας ένα από τα παρακάτω toppings:

  • Panko, βούτυρο και χοντρό αλάτι, για τον απόλυτο εθισμό.
  • Σουμάκ και σιρόπι ρόδι για γλυκόξινη γεύση.
  • Wasabi paste, ρυζόξιδο, σουσάμι λευκό και μαύρο κύμινο για πιο spicy αποτέλεσμα.

Και οι τρεις εκδοχές είναι super yummy και μπορούν να γίνουν τέλειο snack για τον καναπέ.

 

ΣΟΥΠΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΠΑΣΤΑ ΚΟΚΚΙΝΟΥ ΦΑΣΟΛΙΟΥ

Τη γλυκιά πάστα από κόκκινο φασόλι οι Ιάπωνες την αποκαλούν Anko και τη χρησιμοποιούν σε συνταγές για γλυκά με τη συχνότητα που εμείς χρησιμοποιούμε τη σοκολάτα. Θρεπτική, νόστιμη με απαλή υφή, μπορείς να τη χρησιμοποιήσεις ως γέμιση σε cakes και pancakes, ως άλειμμα ή όπως κάναμε εμείς αυτήν την εβδομάδα, μέσα σε μια γλυκιά κρύα σούπα για ένα διαφορετικό επιδόρπιο. Συνδύασε σοκολάτα και πάστα κόκκινου φασολιού και πρόσθεσε μικρές μαρέγκες ή κρουτόν από κρουασάν ή mochi. Το αποτέλεσμα είναι super yummy!

 

 

CHUTNEY ΜΕ MANGO

Μας αρέσουν τόσο πολύ τα chutney, είτε όταν συνοδεύουν πλατώ τυριών, είτε μέσα σε sandwiches ή και μέσα σε κλασικές συνταγές για ινδικό και επειδή το Mango είναι το αγαπημένο μας τροπικό φρούτο σας προτείνουμε ένα #TIP που να τα συνδυάζει μαζί. Ψιλοκόψτε το Cardinal Mango in Syrup και συνδυάστε το μαζί με διάφορα μπαχαρικά και μυρωδικά μέσα σε συνταγές για χειροποίητο chutney. Διατηρήστε στο ψυγείο και κάθε φορά που θέλετε ένα νόστιμο dip που δεν θα απογοητεύσει κανέναν σερβίρετε το!

 

TLT SANDWICH

Ξέχνα το BLT και δοκίμασε το TLT. Το φτιάξαμε και σου προτείνουμε ανεπιφύλακτα την vegan και γεμάτη με πρωτεΐνη εκδοχή του κλασικού BLT sandwich που γίνεται TLT εάν αλλάξεις το πρώτο γράμμα και αντικαταστήσεις το bacon με tofu. Το μαρούλι (lettuce) και η ντομάτα (tomato), παραμένουν σταθερά. Εάν σκεφτείς κιόλας πόσοι τρόποι υπάρχουν για να μαρινάρεις και να ψήσεις το tofu οι γευστικές παραλλαγές που σηκώνει το #TIP της εβδομάδας πλησιάζουν το αμέτρητο των επιλογών.

ΔΙΠΛΕΣ ΜΕ ΙΑΠΩΝΙΚΗ ΖΑΧΑΡΗ KUROZATO

Οι γιορτές σημαίνουν στολισμένο σπίτι, χριστουγεννιάτικα λαμπάκια και πολλά γλυκά που γεμίζουν το χώρο με τις καλύτερες μυρωδιές. Τι καλύτερο από το να δοκιμάζεις λοιπόν αγαπημένες κλασικές συνταγές με νέα υλικά, δίνοντας αυτό που λέμε γευστικό twist. Χρησιμοποιήσαμε την ιαπωνική 100% μαύρη ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο που ακούει στο όνομα Kurozato για να φτιάξουμε το σιρόπι στις δίπλες, αντικαθιστώντας την κλασική κρυσταλλική ζάχαρη. Το αποτέλεσμα μαγικό. Δοκίμασε το!

ΓΕΜΙΣΗ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑΣ ΜΕ ΝΕΡΟΚΑΣΤΑΝΑ

Κάνε τη διαφορά! Φέτος τα Χριστούγεννα πρόσθεσε στη γέμιση γαλοπούλας και νεροκάστανα, δίνοντας έτσι μια ασιατική νότα στο αγαπημένο ψητό των γιορτών. Τα νεροκάστανα έχουν χαρακτηριστική ήπια και γλυκιά γεύση και παραμένουν τραγανά ακόμη και όταν ψηθούν. Δοκίμασε το και θα μας θυμηθείς.

Goto Top