Tip

ΣΑΛΤΣΑ VERDE ΜΕ ΦΥΚΙ HIJIKI

Το φύκι Hijiki φυτρώνει στην Ιαπωνία, στην Κορέα και στην Κίνα. Έχει αλμυρή και ιωδιούχα γεύση και είναι το υλικό που ψάχνεις κάθε φορά που θες να δώσεις ένα twist σε συνταγές με ψάρια, θαλασσινά ή και σε σαλάτες. Δοκίμασε το πάνω από ψητό ξιφία και θα μας θυμηθείς. Για να φτιάξεις λοιπόν μια super γευστική σάλτσα verde, κάλυψε τη ποσότητα που θέλεις να χρησιμοποιήσεις με νερό και άφησε να περάσουν 20 λεπτά ή μέχρι το φύκι σου να ενυδατωθεί. Στράγγισε το καλά και ανακάτεψε το, μέσα σε ένα μεσαίο μπολ,  με ψιλοκομμένο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο γαύρο διατηρημένο σε λάδι, μαϊντανό, παρθένο ελαιόλαδο, κάπαρη, ξύσμα λεμονιού και νιφάδες πιπεριού. Όταν το ψάρι σου είναι έτοιμο σέρβιρε απευθείας με τη σάλτσα από πάνω.

Goto Top