Food Story

Η Χρονιά του Δράκου – Happy Chinese New Year

Αυτή είναι η χρονιά των δυναμικών αλλαγών και των μεγαλόπνοων σχεδίων, η χρονιά των πιο φιλόδοξων στόχων και της ασυγκράτητης αυτοπεποίθησης, η ιδανική χρονιά για καινούργιες αρχές και επιτυχίες.

Τα χαρακτηριστικά του Δράκου

Ο Δράκος είναι το πέμπτο στη σειρά ζώδιο στο κινέζικο ωροσκόπιο, κάτι που, σύμφωνα με τον σχετικό μύθο, οφείλεται στο γεγονός ότι ο δράκος σταμάτησε να σώσει τους κατοίκους ενός χωριού που καιγόταν και έφτασε στον προορισμό του (για να αποχαιρετήσει τη θεότητα που είχε καλέσει όλα τα ζώα) μετά τον αρουραίο, τον βούβαλο, την τίγρη και τον λαγό, ενώ φυσικά όλοι ήξεραν ότι θα μπορούσε να φτάσει πρώτος. Και αυτή η λεπτομέρεια του μύθου αποκαλύπτει την προσωπικότητα όσων έχουν γεννηθεί τις χρονιές του Δράκου, δηλαδή το 1928, το 1940, το 1952, το 1964, το 1976, το 1988, το 2000, το 2012 και βέβαια το 2024. (Μια μικρή σημείωση εδώ για όσους προσπαθούν να βρουν τι ζώδιο είναι στο κινέζικο ωροσκόπιο: η χρονιά ξεκινά μετά την κινέζικη Πρωτοχρονιά, στα τέλη Ιανουαρίου ή αρχές Φεβρουαρίου.)

Τον Δράκο χαρακτηρίζουν η μεγαλοπρέπεια, ο δυναμισμός και η ένταση, αλλά έχει πάντα και ένα στοιχείο καλοσύνης, ευσυνειδησίας και φιλανθρωπίας, που τον κάνει τόσο δημοφιλή. Η παράδοση λέει ότι όσοι είναι γεννημένοι τις χρονιές του Δράκου είναι χαρισματικοί ηγέτες, με προβλέψεις για επιτυχία, πλούτο και καλή τύχη. Είναι όμως και γεμάτοι ενσυναίσθηση και έχουν τη δική τους εσωτερική πυξίδα δικαιοσύνης. Δεν τους αρέσει η υποκρισία, δεν διστάζουν να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις που παρουσιάζονται στον δρόμο τους, αλλά εύκολα μπορεί να θυμώσουν και να εκτοξεύσουν φωτιές, ειδικά αν νιώσουν ότι κάποιος προσπαθεί να τους εκμεταλλευτεί. Ίσως αυτό είναι το μεγαλύτερο μειονέκτημά τους, το γεγονός ότι εύκολα εκδηλώνουν τα αρνητικά συναισθήματά τους και γίνονται επικριτικοί με τους γύρω τους. Με λίγα λόγια, είναι οι καλύτεροι φίλοι – αρκεί να μην τους προδώσεις.

Τι να περιμένουμε από τη χρονιά του Δράκου

Αυτή είναι η χρονιά των δυναμικών αλλαγών και των μεγαλόπνοων σχεδίων, η χρονιά των πιο φιλόδοξων στόχων και της ασυγκράτητης αυτοπεποίθησης, η ιδανική χρονιά για καινούργιες αρχές και επιτυχίες. Αλλά είναι και η χρονιά της έντασης, του θυμού, του αυθορμητισμού και της παρορμητικότητας, και αυτό είναι κάτι που πρέπει να έχουμε πάντα στο πίσω μέρος του μυαλού μας. Οι προβλέψεις θέλουν… σεισμικές συγκρούσεις και παρεξηγήσεις, διεθνείς εξελίξεις που θα μας επηρεάσουν όλους, ραγδαίες αλλαγές σε ηγετικές θέσεις. Κάθε χρονιά του Δράκου συνδέεται και με ένα από τα στοιχεία της φύσης και φέτος έχουμε το ξύλο ως μεγάλη επιρροή. Και είναι αυτό ακριβώς το στοιχείο που μας βοηθά να μείνουμε γειωμένοι, σε αρμονία με τη φύση, και μπορεί να απαλύνει τις πιο έντονες επιρροές του Δράκου, ειδικά για όσους είναι επιρρεπείς στις ακραίες αντιδράσεις. Παραδόξως, το ζώδιο για το οποίο θα είναι τυχερή αυτή η χρονιά (μαζί με τους Δράκους φυσικά) είναι ο Αρουραίος, το μικρότερο πλάσμα στον ζωδιακό κύκλο, αλλά, τελικά, και το πιο δυναμικό. Ο Δράκος θαυμάζει τον Αρουραίο για την ευελιξία και την εξυπνάδα του και μαθαίνει από αυτόν. Παραδοσιακά τα πάει καλά και με τη Μαϊμού και τον Κόκορα, οπότε όσοι ανήκουν στα παραπάνω ζώδια θα έχουν μια ευνοϊκή χρονιά. Ποιοι πρέπει να διπλοτσεκάρουν σημαντικά emails για λάθη και να αποφύγουν τα ρίσκα; Όσοι ανήκουν στο ζώδιο του Σκύλου. Γενικά πρόκειται για μια χρονιά όπου όλα θα βρίσκονται στα άκρα, τόσο οι φιλοδοξίες και η αποφασιστικότητα όσο και ο παρορμητισμός, αλλά και η καλοσύνη, η ευγένεια και η κατανόηση. Ο Δράκος, πάνω απ’ όλα, είναι το ζώδιο της τιμής και του καθήκοντος, οπότε μάλλον μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι. Και σίγουρα… φαντασμαγορικοί. Δεν είναι τυχαίο που η λίστα με τους διάσημους Δράκους περιλαμβάνει, ανάμεσα σε άλλους, την Adele, τον Christian Dior, τον Andy Warhol, τον Martin Luther King Jr., όπως και τον Al Pacino. Αν μη τι άλλο, θα είναι μια ενδιαφέρουσα χρονιά! ●

Πηγή: www.fortune-cookie.gr/?cardinal

Goto Top