Food Story

Όταν το sando γίνεται τέχνη

Το fruit sando (フルーツサンド), ή διαφορετικά το σάντουιτς φρούτων της Ιαπωνίας, πρόκειται για το πιο πολύχρωμο, νόστιμο και φωτογενές σνακ.
Εξωτερικά έχει φέτες μαλακού λευκού ψωμιού shokupan (φέτες του τοστ) και εσωτερικά έχει σαντιγί και κομμάτια φρέσκων φρούτων εποχής όπως φράουλα, σταφύλι, ακτινίδιο, μπανάνα, mikan satsuma, ροδάκινο ή πεπόνι.

Ένας γευστικός συνδυασμός ελαφρώς γλυκών και ξινών γεύσεων για το πιο ξεχωριστό σνακ της ημέρας.
Το fruit sando δεν είναι κάτι νέο αν και πλέον πρωταγωνιστεί στο social media χάρη στους πολύχρωμους συνδυασμούς του. Η ιστορία του ξεκινά το 1920 όπου πρωτοεμφανίζεται σε ιαπωνικά καφέ ως ένα κλασικό σάντουιτς με λεπτές φέτες φρούτων. Σήμερα περιλαμβάνουν ολόκληρα κομμάτια φρούτων και τραβούν τα βλέμματα και τις φωτογραφικές κάμερες τόσο όσο και τη γεύση μας.
Στην Ιαπωνία το fruit sando πλέον πωλείται σχεδόν παντού συμπεριλαμβανομένων καφετεριών, αρτοποιείων, super market και πολυκαταστημάτων.
Κάποιοι χρησιμοποιούν ελαφριά, όχι πολύ γλυκιά σαντιγί, για να μην καλύψουν τη φυσική γλυκύτητα του φρούτου, ενώ άλλα γεμίζουν τα σάντουιτς με κρέμα ή και μασκαρπόνε.
Το σίγουρο είναι ότι το fruit sando ήρθε για να μείνει καθώς προσαρμόζεται συνεχώς στις τάσεις της αγοράς και κερδίζει τις εντυπώσεις και προτιμήσεις των καταναλωτών. Οι νέες προτάσεις περιλαμβάνουν και vegan εκδοχές καθώς και τη χρήση ψωμιού σοκολάτας αντί για το παραδοσιακό λευκό ψωμί.
Είναι γεγονός, το fruit sando συνεχίζει να ευχαριστεί και να εκπλήσσει σε οποιαδήποτε μορφή. Θες να το γευτείς και να το φωτογραφήσεις!

Πηγή: https://www.kikkoman.com/en/foodforum/trends-in-taste/36-2.html

Goto Top