Βασίλης Σπόρος

GUA BAO

Βασίλης Σπόρος
(Chef στην Cardinal)

Χειροποίητα αφράτα ψωμάκια BAO με σιγοψημένο pork belly, γλυκιά Ασιατική BBQ Hoisin Sauce και topping από πίκλες αγγουριού, φρέσκο κρεμμύδι, τριμμένο φιστίκι και μαύρη ζάχαρη. Το Gua Bao είναι ένα πιάτο που έρχεται κατευθείαν από την Ταϊβάν και στην κυριολεξία σημαίνει “η τίγρης που δαγκώνει το γουρούνι”.

PHO BO

Βασίλης Σπόρος
(Chef στην Cardinal)

Είναι το πιο διάσημο βιετναμέζικο street food με ζωμό από βοδινή ουρά, carpaccio από μοσχαρίσια κόντρα, fish sauce, καυτερή και αρωματική Cardinal Sriracha Sauce, Hoisin sauce και Noodles ρυζιού. Δοκίμασε το στην πιο απολαυστική εκδοχή του.

PANCAKES ΜΕ ΓΑΛΑ ΚΑΡΥΔΑΣ & ΑΜΥΛΟ ΤΑΠΙΟΚΑΣ

Βασίλης Σπόρος
(Chef στην Cardinal)

Κυριακάτικο Brunch; Σου έχουμε μια διαφορετική πρόταση για φουλ αρωματικά αφράτα pancakes με γάλα καρύδας, ρυζάλευρο, άμυλο ταπιόκας και ζάχαρη από φοίνικα. Λίγο πιο healthy, λίγο πιο ελαφριά και με ξεχωριστή νοστιμιά. Σέρβιρε τα με spread από anko, τη γλυκιά πάστα από κόκκινα φασόλια που οι Ιάπωνες χρησιμοποιούν στα γλυκά τους όπως εμείς χρησιμοποιούμε τη σοκολάτα.

ΣΟΥΠΑ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΠΑΣΤΑ TOM YUM

Βασίλης Σπόρος
(Chef στην Cardinal)

Ξεκίνησε από την Ταϊλάνδη και έγινε διάσημη σε όλον τον κόσμο. Έχεις δοκιμάσει ποτέ τη σούπα Tom Yum; Σου έχουμε την καλύτερη και πιο εύκολη συνταγή για να γευθείς το πικάντικο και ολίγον ξινό μεγαλείο της τώρα που ακόμη έχει κρύο και ταιριάζει γάντι στο μενού. Το γάλα καρύδας έρχεται και αντισταθμίζει τον spicy χαρακτήρα της. Είναι και συνταγή one-pot, για εσένα που βαριέσαι το καθάρισμα μετά το μαγείρεμα. Enjoy!

RED BEAN DONUTS

Βασίλης Σπόρος
(Chef στην Cardinal)

Και σε ποιόν δεν αρέσουν τα donuts. Πρωί, μεσημέρι, απόγευμα μέχρι και το βράδυ μπορούν να γίνουν το τέλειο γλυκό που θα ταιριάξει με τον καφέ, με το τσάι ή το γάλα. Τα παιδιά επίσης τα λατρεύουν. Αναμενόμενο. Δοκίμασε λοιπόν την παρακάτω συνταγή γιατί τα donuts σου θα βγουν super αφράτα αλλά και για τη ξεχωριστή γέμιση από γλυκιά πάστα κόκκινου φασολιού. Οι Ιάπωνες την αποκαλούν Anko και εάν έπρεπε να μιλήσουμε με αντιστοιχίες, είναι για αυτούς ότι είναι για εμάς η σοκολάτα.

Glutinus Rice Balls Pudding (παραλλαγή από ρυζόγαλο)

Βασίλης Σπόρος
(Chef στην Cardinal)

Φτιάξε ένα πανεύκολο ελαφρύ επιδόρπιο που μπαίνει στο ψυγείο και βρίσκεται εκεί για εσένα που θες κάτι γλυκό για να βγάλεις την ημέρα (ή τη νύχτα). Δοκίμασε αυτήν την υπέροχη παραλλαγή για το κλασικό ρυζόγαλο με μπάλες ρυζιού με γέμιση φυστικιού, γνωστές και ως glutinous rice balls, το ασιατικό ελαφρύ επιδόρπιο που έχει chewy υφή. Εμείς το λατρέψαμε!

ΠΟΥΡΕ ΠΑΤΑΤΑΣ ΜΕ ΚΑΡΥ (Vegan)

Βασίλης Σπόρος
(Chef στην Cardinal)

Αγαπημένο vegan comfort food που γίνεται πανεύκολα οποιαδήποτε στιγμή στην κουζίνα σου. Η σάλτσα από γάλα καρύδας και πάστα κάρυ του δίνει ένα thai twist, ενώ ο γλυκάνισος, το σκόρδο, το ginger και ο φρέσκος κόλιανδρος προσθέτουν extra άρωμα. Ο πουρές πατάτας στην καλύτερη εκδοχή του. Μια δοκιμή θα σε πείσει.

COOKIES ΜΕ ΜΑΥΡΗ ΙΑΠΩΝΙΚΗ ΖΑΧΑΡΗ KUROZATO

Βασίλης Σπόρος
(Chef στην Cardinal)

Βουτυράτα, αφράτα και πανεύκολα! Τα Χριστούγεννα λατρεύουμε να τρώμε γλυκά και ειδικά cookies ή μελομακάρονα που συνοδεύουν τέλεια το ζεστό μας καφέ. Αυτά τα μπισκότα έχουν κάτι διαφορετικό όμως. Φτιάχνονται από Ιαπωνική ζάχαρη Kurozato. Ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο δηλαδή, στην πιο φυσική και ακατέργαστη μορφή που μπορεί να τη δοκιμάσει κανείς. Δίνει άλλη γεύση στα γλυκά.

Potato Croquettes with Red Curry Paste

Βασίλης Σπόρος
(Chef στην Cardinal)

Αυτές οι πατατοκροκέτες έχουν άρωμα Ταϊλάνδης και τραγανή κρούστα που δεν έχεις ξαναδοκιμάσει. Πανεύκολη συνταγή που ετοιμάζεται με απλά βήματα για να μην επαναλαμβάνεσαι φτιάχνοντας τα ίδια και τα ίδια στην κουζίνα. Λεπτή γεύση από πάστα κόκκινου curry και γάλα καρύδας και φρυγανιά Panko για το πανάρισμα. Εάν δεν είσαι οπαδός του spicy αντί για Sriracha, συνόδεψε τις με Sweet Chili Sauce.

Tofu Noodle Salad

Βασίλης Σπόρος
(Chef στην Cardinal)

Άψογη για dinner. Τέλεια για lunch box την επόμενη ημέρα στη δουλειά. Φτιάξε μια super χορταστική σαλάτα με noodles, φύτρες φασολιού και tofu που έχει μαριναριστεί σε σησαμέλαιο, σάλτσα σόγιας, ginger και σκόρδο. Γιατί να παραγγείλεις πάλι απ’ έξω αν μπορείς να κάνεις ένα τόσο νόστιμο και εύκολο πιάτο με υλικά που εσύ επιλέγεις; Δοκίμασε το!

Goto Top