Oι Chef & οι Βloggers προτείνουν

Blue Corn Tacos με Black Cod, Γαρίδες Panko & Wasabi Mayo

Βασίλης Σπόρος
(Chef στην Cardinal)

Χειροποίητες τορτίγιες από καλαμπόκι με Black cod, γαρίδες Panko, Red tobiko, gourmet καρύκευμα XO Sauce της εταιρίας Lee Kum Kee και Wasabi Mayo.

Τα προϊόντα μας

  • Red Miso
  • Soy Sauce
  • Tobiko Red
  • Shrimp Torpedo
  • Black Cod
  • Cardinal Panko
  • Wasabi Powder
  • Mirin
  • XO Sauce
  • Mayonnaise Kewpie
Όλα τα προϊόντα μας θα τα βρείτε στο Wok Shop ή κάνοντας κλικ στο προϊόν που επιθυμείτε

Υλικά

  • 20 μαλακές τορτίγιες καλαμποκιού
  • 10gr αλάτι ψιλό
  • 200gr wasabi mayo
  • 1,5kg φιλέτο black cod
  • 60gr Red Miso
  • 100ml Soy Sauce
  • 20 γαρίδες Panko
  • 100gr Tobiko Red
  • 10 ραπανάκια κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 2 lime
  • Διάφορες φύτρες για γαρνιτούρα

για τις τορτίγιες καλαμποκιού:

  • 2 κούπες masa harina
  • 1,5 κούπα ζεστό νερό
  • 4gr αλάτι ψιλό

για τη Wasabi Mayo:

  • 200gr mayo
  • 250ml Soy Sauce
  • 10gr Wasabi Powder
  • 15ml νερό
  • 10ml mirin
  • χυμό από μισό lime

Εκτέλεση

για τις τορτίγιες καλαμποκιού:

  • Σε μία μπασίνα ανακατεύουμε τη masa με το ψιλό αλάτι και προσθέτουμε το ζεστό νερό ανακατεύοντας με το χέρι μέχρι να σχηματιστεί μία μπάλα ζύμης.
  • Καλύπτουμε με μια πετσέτα και αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 1 ώρα.
  • Χωρίζουμε τη ζύμη σε μπαλάκια διαμέτρου 4cm, τα ανοίγουμε στη πρέσα για τορτίγιες και ψήνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι και από τις 2 πλευρές για 30 δευτερόλεπτα.
  • Τις διατηρούμε τυλιγμένες σε μία πετσέτα μέχρι να σερβίρουμε.

για τη Wasabi Mayo:

  • Ενυδατώνουμε τη σκόνη Wasabi με το νερό. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά.

για την υπόλοιπη συνταγή:

  • Μεριδοποιούμε το φιλέτο σε 20 κομμάτια.
  • Τα τοποθετούμε σε μια σχάρα και αλατίζουμε.
  • Όπως είναι πάνω στη σχάρα, τα ψήνουμε σε ένα ρεσό για 4 λεπτά στους 200 βαθμούς.
  • Ανακατεύουμε το Miso με τη Soy sauce.
  • Mε το που βγάλουμε τον μπακαλιάρο από το φούρνο αλείφουμε το κάθε κομμάτι με το μίγμα Miso-Soy sauce.
  • Τηγανίζουμε τις γαρίδες deep fry.
  • Ζεσταίνουμε τις τορτίγιες και από τις 2 πλευρές και γεμίζουμε αντίστοιχα με όλα τα υλικά, τελειώνοντας με το lime, τη ΧΟ Sauce και τις φύτρες.
Goto Top