Oι Chef & οι Βloggers προτείνουν

Buttermilk Fried Chicken Burger

Βασίλης Σπόρος
Chef & Owner PO'BOYS BBQ

Buttermilk Fried Chicken Burger – ένα signature πιάτο από το Po Boys.

Υλικά

Για το πανάρισμα

60gr Cardinal Bread Crumbs (Panko)
180gr αλεύρι για όλες τις χρήσεις
15gr αλάτι ψιλό
1gr θυμάρι ξερό
1gr βασιλικός ξερός
1gr ρίγανη ξερή
3gr πιπέρι μαύρο τριμμένο
2gr μουστάρδα σκόνη
13gr πάπρικα γλυκιά
6gr σκόρδο σκόνη
2gr κρεμμύδι σκόνη
1gr πιπέρι άσπρο τριμμένο

Για το κοτόπουλο
250ml ξινόγαλο
2 αβγά
2 φιλέτα μπούτι κοτόπουλο

Για την Dijonnaise mayo
180gr μαγιονέζα
15gr μουστάρδα Dijon
25gr μέλι
15ml μηλόξιδο
3gr αλάτι ψιλό

Για την τελική συναρμολόγηση
4 πατατόψωμα (90gr το καθένα)
4 φέτες αμερικάνικο τυρί
80gr κέτσαπ
4 φέτες ντομάτα (30gr η καθεμία)
80gr iceberg ψιλοκομμένο
Ηλιέλαιο για τηγάνισμα

Εκτέλεση

Για το πανάρισμα
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά.

Για το κοτόπουλο
Κόβουμε τα δύο φιλέτα στη μέση. Ανακατεύουμε το ξινόγαλο με τα αβγά και μαρινάρουμε το κοτόπουλο στο μείγμα για 4 ώρες στο ψυγείο.

Για την Dijonnaise mayo
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά μέχρι να λιώσει το αλάτι.

Για την τελική συναρμολόγηση
Περνάμε τα φιλέτα κοτόπουλου από το μείγμα γάλα-αβγό στο μείγμα panko-μπαχαρικά και επαναλαμβάνουμε άλλη μια φορά. Τηγανίζουμε απευθείας στους 170ο C για περίπου 8 λεπτά. Αφού τα βγάλουμε από το λάδι, τα αφήνουμε να ξεκουραστούν για 3 λεπτά σε μια σχάρα και προσθέτουμε το αμερικάνικο τυρί, για να αρχίσει να λιώνει. Ζεσταίνουμε τα ψωμάκια σε ένα αντικολλητικό τηγάνι. Στη βάση προσθέτουμε 30gr Dijonnaise mayo, μετά 20gr iceberg, τη φέτα ντομάτας, το κοτόπουλο με το τυρί και τελειώνουμε με 20gr κέτσαπ και το καπάκι από το πατατόψωμο. Τα απολαμβάνουμε καυτά.

Goto Top