Oι Chef & οι Βloggers προτείνουν

Yakisoba Udon Noodles with Miso

Σωτήρης Κοκιούσης
Chef στα WokShop

Ένα από τα πιο κλασσικά ιαπωνικά stir- fries είναι αναμφίβολα τα yakisoba.
Aλλάξαμε την παραδοσιακή συνταγή με udon noodles with miso.

Υλικά

70gr Hakubaku Udon Noodle Organic
• 1 Καρότο κομμένο julien
30gr Aizakku Dried Mushroom Shiitake Whole [4-5 cm] Ψιλοκομμένο
• 30gr Φρέσκα μανιτάρια λεπτά κομμένα
• 1 Φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2κ.σ. Aizakku Soy Sauce Japanese Style, Naturally Fermented
1κ.σ Noda Miso Paste Regural
1κ.γ. Lee Kum Kee Chili & Garlic Sauce
1κ.σ. Aizakku Mirin Fu Seasoning Japanese Style
• 5κ.σ. Ζωμό shiitake
2κ.σ. Daily Wok Oil

Εκτέλεση

1. Προετοιμάστε τα λαχανικά. Βράστε τα noodles όπως αναγράφει η συσκευασία και έπειτα σουρώστε τα και κρυώστε τα με κρύο νερό.
2. Σε ένα μπολ ανακατέψτε το miso soy sauce, το mirin, το chili garlic και το ζωμό έως ότου να ομογενοποιηθούν.
3. Σε ένα wok σε μέτρια θερμοκρασία προσθέστε το λάδι και σοτάρετε τα μανιτάρια μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα. Στη συνέχεια προσθέστε το καρότο και συνεχίστε το μαγείρεμα μέχρι να μαλακώσει.
4. Ρίξτε μέσα στο wok τα noodles, προσθέστε τη σάλτσα και μαγειρέψτε για ακόμη ένα λεπτό.
5. Σερβίρετε με το φρέσκο κρεμμύδι.

Goto Top