Oι Chef & οι Βloggers προτείνουν

CRISPY DUCK SALAD

Βασίλης Σπόρος
(Chef στην Cardinal)

Τραγανό κρέας πάπιας μαγειρεμένο sous vide, εσκαρόλ, πράσινα λαχανικά, φράουλες και σιρόπι ροδιού. Τώρα που το καλοκαίρι είναι εδώ, αναζητάμε διαρκώς την πιο δροσερή και χορταστική σαλάτα. Η συνταγή που ακολουθεί περιγράφεται άψογα με τρία μόνο hashtags: #gourmet, #healthy #supertasty.

Τα προϊόντα μας

  • Sesame Seed White
  • Duck Half Roasted
Όλα τα προϊόντα μας θα τα βρείτε στο Wok Shop ή κάνοντας κλικ στο προϊόν που επιθυμείτε

Υλικά

  • 1 τμχ. Duck Half Roasted
  • 80gr πράσινα λαχανικά της επιλογής σας
  • 15gr εσκαρόλ
  • 20gr φράουλες κομμένες φέτες
  • 30ml σιρόπι ρόδι
  • 5gr σουσάμι
  • 30ml ελαιόλαδο έξτρα παρθένο
  • 3gr αλάτι ψιλό

Εκτέλεση

  • Αναθερμαίνουμε την πάπια sous vide στους 70 βαθμούς για 40 λεπτά.
  • Στη συνέχεια, περιχύνουμε το δέρμα της με καυτό λάδι, μέχρι να πάρει σκούρο καφέ χρώμα και τελειώνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς, μέχρι να τραγανίσει.
  • Κόβουμε σε φέτες του ενός εκατοστού το κρέας της πάπιας.
  • Σε μία μπασίνα ανακατεύουμε τα πράσινα λαχανικά με το εσκαρόλ, τις φράουλες, το σιρόπι ρόδι, το ελαιόλαδο και το αλάτι.
  • Στήνουμε σε ένα πιάτο, με τις φέτες τραγανής πάπιας και συνοδεύουμε με τη σαλάτα.
Goto Top