Oι Chef & οι Βloggers προτείνουν

Φιλέτο τόνου με πουρέ σελινόριζας και σάλτσα Μirin.

Αντώνης Κουρκούτας
(Chef στο εστιατόριο Ιθάκη)

Ο chef Αντώνης Κουρκούτας μας παρουσιάζει φιλέτο τόνου με βελούδινο πουρέ σελινόριζας και αρωματική σάλτσα με Mirin.

Υλικά

ΠΟΥΡΕΣ

  • 500gr καθαρισμένη σελινόριζα
  • 30ml ηλιέλαιο
  • 100gr βούτυρο
  • αλάτι

    ΣΑΛΤΣΑ MIRIN

  • 150gr καρότο τριμμένο στη λεπτή πλευρά του τρίφτη
  • 70gr ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 40gr σκόρδο τριμμένο στη λεπτή πλευρά του τρίφτη
  • 300ml Aizakku Hon Mirin
  • 100ml Hakutsuru Sake
  • 200gr Aizakku Soy Sauce Premium Traditional
  • 70ml ηλιέλαιο

    TONOΣ

  • 500gr φρέσκο φιλέτο τόνου
  • αλάτι, πιπέρι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Εκτέλεση

  • Τρίβουμε τη σελινόριζα στη χοντρή πλευρά του τρίφτη. Σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά μαζί με το ηλιέλαιο, μέχρι να μαλακώσει. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε ελάχιστο νερό.
  • Πολτοποιούμε στο μπλέντερ μαζί με βούτυρο και αλάτι, μέχρι να γίνει ένας λείος πουρές.
  • Λαδώνουμε και αλατοπιπερώνουμε τον τόνο. Σοτάρουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ανάλογα με τον βαθμό ψησίματος που επιθυμούμε. Αφήνουμε να ξεκουραστεί για 5 λεπτά και κόβουμε σε φιλέτα.
  • Σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει και στη συνέχεια ρίχνουμε το σκόρδο και συνεχίζουμε για 2 λεπτά το σοτάρισμα. Προσθέτουμε το καρότο και σοτάρουμε άλλα 2 λεπτά. Σβήνουμε με sake και mirin και βράζουμε για 5 λεπτά.
  • Τέλος, προσθέτουμε τη σόγια και βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να αρχίσει να πήζει η σάλτσα.
  • Goto Top