Τραγανά μπισκότα με miso paste και φυστικοβούτυρο.
Υλικά
- 225gr Aλεύρι για όλες τις χρήσεις
- ¾κ.γλ. Mαγειρική Σόδα
- ½κ.γλ. Baking Powder
- 115gr Aνάλατο Βούτυρο
- 220gr Kαστανή Ζάχαρη
- 100gr Κρυσταλλική Zάχαρη
- 4κ.σ. Noda Miso Paste Regural 400gr
- 3κ.σ. Diamond Peanut Butter Crunchy 350gr
- 1 Μεγάλο Αυγό
- 1½κ.γλ. Εκχύλισμα Βανίλιας
Εκτέλεση
- Σε ένα μεσαίο μπολ ανακατέψτε το αλεύρι, τη σόδα και το μπέικιν πάουντερ με ένα σύρμα χειρός μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά και αφήστε στην άκρη.
- Στον κάδο ενός ηλεκτρικού μίξερ με το φτερό, ανακατέψτε το βούτυρο, την καστανή ζάχαρη και την κρυσταλλική ζάχαρη σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει για περίπου 5 λεπτά.
- Προσθέστε miso paste και φυστικοβούτυρο στο μπολ ανάμειξης και συνεχίστε να ανακατεύετε σε μέτρια ταχύτητα περίπου 1 λεπτό. Bεβαιωθείτε ότι όλα τα υλικά έχουν ενσωματωθεί ομοιόμορφα και ανακατέψτε λίγο περισσότερο αν χρειαστεί. Προσθέστε το αυγό και το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Προσθέστε το 1/3 από το μείγμα του αλευριού στον κάδο και ανακατέψτε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ενσωματωθεί. Επαναλάβετε με το υπόλοιπο μείγμα αλευριού σε δύο δόσεις μέχρι να ενσωματωθούν όλα.
- Μόλις το μείγμα είναι έτοιμο, ρολάρετέ το σε μικρούς κυλίνδρους διαμέτρου 3-4εκ. και τοποθετήστε το στο ψυγείο μέχρι να παγώσει καλά.
- Κόψτε σε ροδέλες πάχους 1εκ. και ψήστε σε προ θερμασμένο φούρνο σε ταψί με λαδόκολλα, στους 170 βαθμούς, για 12-15 λεπτά. Όταν έχουν πάρει χρυσαφί χρώμα βγάλτε τα και αφήστε τα να κρυώσουν.