Oι Chef & οι Βloggers προτείνουν

PEANUT BUTTER MISO COOKIES

Σωτήρης Κοκιούσης
Chef στα WokShop

Τραγανά μπισκότα με miso paste και φυστικοβούτυρο.

Υλικά

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μεσαίο μπολ ανακατέψτε το αλεύρι, τη σόδα και το μπέικιν πάουντερ με ένα σύρμα χειρός μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά και αφήστε στην άκρη.
  2. Στον κάδο ενός ηλεκτρικού μίξερ με το φτερό, ανακατέψτε το βούτυρο, την καστανή ζάχαρη και την κρυσταλλική ζάχαρη σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει για περίπου 5 λεπτά.
  3. Προσθέστε miso paste και φυστικοβούτυρο στο μπολ ανάμειξης και συνεχίστε να ανακατεύετε σε μέτρια ταχύτητα περίπου 1 λεπτό. Bεβαιωθείτε ότι όλα τα υλικά έχουν ενσωματωθεί ομοιόμορφα και ανακατέψτε λίγο περισσότερο αν χρειαστεί. Προσθέστε το αυγό και το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  4. Προσθέστε το 1/3 από το μείγμα του αλευριού στον κάδο και ανακατέψτε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ενσωματωθεί. Επαναλάβετε με το υπόλοιπο μείγμα αλευριού σε δύο δόσεις μέχρι να ενσωματωθούν όλα.
  5. Μόλις το μείγμα είναι έτοιμο, ρολάρετέ το σε μικρούς κυλίνδρους διαμέτρου 3-4εκ. και τοποθετήστε το στο ψυγείο μέχρι να παγώσει καλά.
  6. Κόψτε σε ροδέλες πάχους 1εκ. και ψήστε σε προ θερμασμένο φούρνο σε ταψί με λαδόκολλα, στους 170 βαθμούς, για 12-15 λεπτά. Όταν έχουν πάρει χρυσαφί χρώμα βγάλτε τα και αφήστε τα να κρυώσουν.
Goto Top