Oι Chef & οι Βloggers προτείνουν

FRIED RICE WITH NUTS

Κατερίνα Χανιώτη
(Chef στο Wokshop)

Σπυρωτό ρύζι basmati, μανιτάρια shiitake, ψημένα cashews, αυγό, μπρόκολο Soy Sauce και ένα super γευστικό και απολαυστικό dressing από Peanut Flavored Sauce LKK. Αυτό το τηγανιτό ρύζι γίνεται πανεύκολα, είναι ελαφρύ και θα σου αρέσει τόσο, που θα το φτιάχνεις και θα το ξαναφτιάχνεις!

Τα προϊόντα μας

  • Sesame Oil
  • Aef Mushrooms Whole Po Ku
  • Basmati Rice
  • Soy Sauce Lite
  • White Sesame Seeds
  • Lee Kum Kee Peanut Flavored Sauce
Όλα τα προϊόντα μας θα τα βρείτε στο Wok Shop ή κάνοντας κλικ στο προϊόν που επιθυμείτε

Υλικά

(6 μερίδες)

  • 3 κ.σ. Pure Sesame Oil
  • 200gr μπρόκολο (μόνο τις φουντίτσες)
  • 1 κονσέρβα μανιτάρια Shiitake κομμένα σε λωρίδες
  • 240gr Basmati Rice (το οποίο θα βράσετε και θα αφήσετε να κρυώσει καλά)
  • 150gr cashews ψημένα
  • 2 αυγά χτυπημένα
  • 3 κ.σ. Soy Sauce Less Salt
  • ¼ κ.γλ. μαύρο πιπέρι
  • 1 κ.σ. σουσάμι καβουρδισμένο
  • 200gr Peanut Flavored Sauce LKK

Εκτέλεση

  • Ζεσταίνετε σε μέτρια φωτιά ένα αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνετε 1 κ.σ. Sesame Oil.
  • Προσθέστε το μπρόκολο και τα μανιτάρια και μαγειρέψτε για 5 λεπτά. Τοποθετήστε τα έπειτα σε ένα πιάτο.
  • Ρίξτε στο τηγάνι 2 κ.σ. Sesame Oil και προσθέστε τα αυγά ανακατεύοντας συνέχεια, μέχρι να αφρατέψουν και να ψηθούν. Προσθέστε έπειτα το ρύζι με τα cashews και μαγειρέψτε για 2 λεπτά.
  • Προσθέστε τα λαχανικά, τη Soy Sauce και το πιπέρι και ανακατέψτε πολύ καλά για 3 λεπτά.
  • Σερβίρετε το ρύζι σε 6 μπολ. Προσθέστε για dressing 1 κ.σ. Peanut Flavored Sauce, αφού πρώτα την έχετε ελαφρώς ζεστάνει.
  • Ρίξτε του λευκό σουσάμι και απολαύστε!
Goto Top