Η αγαπημένη μας ιαπωνική σούπα με ramen noodles σε μια απίθανη γευστικά veggie εκδοχή. Γάλα καρύδας, σησαμέλαιο, τρυφερό καλαμπόκι, καυτερή πάστα από πράσινο κάρυ και φύτρες φασολιού, γίνονται η αφορμή για τέσσερα ζευγάρια chopsticks να δουλέψουν non-stop! Δοκιμάστε και εσείς το γλυκό μπέρδεμα διαφορετικών υλικών του Βασίλη Σπόρου.
Όλα τα προϊόντα μας θα τα βρείτε στο Wok Shop ή κάνοντας κλικ στο προϊόν που επιθυμείτε
Υλικά
Για 4 μερίδες:
- 1l ζωμό λαχανικών
- 40gr green curry paste
- 250ml γάλα καρύδας
- 60ml Μartini dry
- 5gr κιτρινόριζα
- 30ml σησαμέλαιο
- 10gr αλάτι ψιλό
- 30ml σιρόπι καλαμποκιού
- 80gr καρότα καθαρισμένα και κομμένα μισοφέγγαρα
- 4 μερίδες ramen noodles
- 2 αβγά
- 120gr baby corn
- 120gr φύτρες φασολιού
- 4 πιπερίτσες chili φρέσκες
- Μισό ματσάκι φρέσκο κόλιαντρο
Εκτέλεση
- Σε μία κατσαρόλα προσθέτουμε ζωμό λαχανικών, green curry paste, martini dry, κιτρινόριζα, σησαμέλαιο, αλάτι και σιρόπι καλαμποκιού. Σιγοβράζουμε τα υλικά μας για 15 λεπτά.
- Προσθέτουμε καθαρισμένα και κομμένα τα καρότα και τα βράζουμε για άλλα 10 λεπτά.
- Ρίχνουμε το γάλα καρύδας. Αφήνουμε να πάρει ο ζωμός μια βράση και ελέγχουμε τη γεύση στο αλάτι κατά προτίμηση.
- Σε βραστό νερό προσθέτουμε τα αβγά και τα βράζουμε για 4,5 λεπτά ακριβώς. Τα αφαιρούμε και τα ρίχνουμε απευθείας σε νερό με πάγο. Καθαρίζουμε και κόβουμε τα αβγά στη μέση με μία χορδή.
- Τοποθετούμε τα ramen noodles σε τέσσερα μπολ.
- Μοιράζουμε περιμετρικά σε κάθε μπολ τα αβγά, τα καρότα και τις φύτρες φασολιού. Συνεχίζουμε μοιράζοντας το ζωμό μέχρι να καλύψει τα noodles.
- Γαρνίρουμε με το baby corn, τις πιπερίτσες chili – ολόκληρες ή ψιλοκομμένες, το φρέσκο κόλιαντρο και σταγόνες από σησαμέλαιο.