Oι Chef & οι Βloggers προτείνουν

HOISIN PORK & SNOW PEAS STIR FRY

Κατερίνα Χανιώτη
(Chef στο Wokshop)

Η Hoisin Sauce είναι μια all time classic ασιατική σάλτσα για την ιστορία της οποίας δεν γνωρίζουμε πάρα πολλά. Χρησιμοποιείται σε αμέτρητες συνταγές αλλά κανένας δεν είναι σίγουρος πότε πρωτοεμφανίστηκε στις κουζίνες της Ασίας. Παραμένει ένα απίθανο γευστικό μυστήριο. Σε αυτή τη συνταγή δένει υπέροχα με τρυφερά κομμάτια από ψαρονέφρι και Snow Peas!

Τα προϊόντα μας

  • Rice Noodles
  • Light Soy Sauce
  • Hoi Sin Sauce
  • Peas Pods
  • Pure Sesame Oil
  • Minced Ginger
  • Minced Garlic
Όλα τα προϊόντα μας θα τα βρείτε στο Wok Shop ή κάνοντας κλικ στο προϊόν που επιθυμείτε

Υλικά

(4 μερίδες)

  • 150gr Rice Vermicelli Bihoon Noodles
  • 4 κ.σ. Soy Sauce Light
  • 700gr χοιρινό ψαρονέφρι κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • 3/4 της κούπας ζωμό κοτόπουλο χωρίς αλάτι
  • 100gr Hoisin Sauce
  • 1 κ.σ. κορν φλάουρ
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 4 κ.γλ. Pure Sesame Oil
  • 260gr Snow Peas
  • 1 κόκκινη πιπεριά σε λωρίδες
  • 1 κ.σ. Minced Ginger
  • 1 κ.γλ. Minced Garlic
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

Εκτέλεση

  • Προετοιμάστε τα Rice Vermicelli Noodles σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και κρατήστε τα ζεστά.
  • Κόψτε το ψαρονέφρι, τοποθετήστε το σε ένα μπολ και προσθέστε 2 κ.σ. Soy Sauce. Ανακατέψτε καλά και αφήστε το στην άκρη.
  • Σε ένα μπολ ανακατέψτε πολύ καλά 2 κ.σ. Soy Sauce, το ζωμό, τη Hoisin, το κορν φλάουρ και το μέλι.
  • Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίξτε 2 κ.γλ. Sesame Oil. Προσθέστε το χοιρινό και σοτάρετε καλά μέχρι να ψηθεί το κρέας. Μεταφέρετε το ψαρονέφρι σε ένα πιάτο.
  • Στο ίδιο τηγάνι ρίξτε 2 κ.γλ. Sesame Oil, το ginger, το σκόρδο, τις πιπεριές και τα Snow Peas και σοτάρετε για μισό λεπτό.
  • Ρίξτε το κρέας και το μείγμα της σάλτσας και ανακατέψτε πολύ καλά μέχρι να δέσουν τα υλικά. Προσθέστε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και ανακατέψτε ξανά.
  • Μοιράστε τα Noodles σε 4 μπολ και σερβίρετε από πάνω το stir fry. Εναλλακτικά, μπορείτε να συνοδέψετε το φαγητό σας με ρύζι ατμού.
Goto Top