Oι Chef & οι Βloggers προτείνουν

Khao Soi Gai

Κωστής Μωραΐτης
Chef στο Mr. Danton, Lindian Village Hotel, Rhodes

All time classic Thai πιάτο με έντονο άρωμα από πικάντικη πάστα curry και γλυκιά γεύση από γάλα καρύδας και ζάχαρη φοίνικα. Γίνεται πανεύκολα και γρήγορα στο wok σας, αρκεί να ακολουθήσετε κατά γράμμα τα βήματα της συνταγής παρακάτω. Enjoy!

Τα προϊόντα μας

  • Cardinal Coconut Milk
  • Curry Paste Matsaman
  • Egg Noodles
  • Fish Sauce
  • Palm Sugar
Όλα τα προϊόντα μας θα τα βρείτε στο Wok Shop ή κάνοντας κλικ στο προϊόν που επιθυμείτε

Υλικά

  • 200gr κοτόπουλο στήθος κομμένο σε κύβους, σε μέγεθος μπουκιάς
  • 1 κούπα Cardinal Coconut Milk
  • 1 κούπα ζωμό κοτόπουλο
  • 2 κ.σ. Curry Paste Matsaman
  • 100gr Egg Noodles βρασμένα
  • 1 κ.σ. φρέσκο κόλιανδρο ψιλοκομμένο
  • 1 κ.γ. Fish Sauce
  • 1 κ.σ. Palm Sugar
  • Χυμό από 1/2 lime

Εκτέλεση

  • Σε ένα wok που καίει σε χαμηλή φωτιά προσθέτουμε μισή κούπα γάλα καρύδας.
  • Μόλις αρχίσει να βράζει στο κέντρο και έχει μειωθεί η αρχική ποσότητα, προσθέτουμε το Curry Paste και με σύντομες κινήσεις ανακατεύουμε για 30 δευτερόλεπτα και αφήνουμε.
  • Μόλις δούμε στην επιφάνεια να εμφανίζονται κόκκινα έλαια, ρίχνουμε 2 κ.σ. γάλα καρύδας και ανακατεύουμε ξανά για 30 δευτερόλεπτα, αφήνοντας μέχρι εμφανιστούν ξανά έλαια.
  • Επαναλαμβάνουμε 3 φορές μέχρι να τελειώσει όλο το γάλα καρύδας.
  • Σε αυτό το σημείο στο wok μας έχουμε μία πάστα curry που έχει βγάλει όλο το άρωμα της και τα έλαια από την καρύδα. Προσθέτουμε το κοτόπουλο και το γυρνάμε όταν πάρει χρώμα από την κάτω πλευρά.
  • Μόλις πάρει χρώμα και από την άλλη πλευρά προσθέτουμε fish sauce και ζάχαρη φοίνικα.
  • Προσθέτουμε το ζωμό κοτόπουλου και βράζουμε 4 με 5 λεπτά, ανάλογα το μέγεθος που κόψαμε το κρέας μας.
  • Προσθέτουμε τα noodles και βράζουμε για 1 λεπτό ακόμα.
  • Σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο, ρίχνουμε το χυμό από το lime και γαρνίρουμε με τον κόλιανδρο.
Goto Top