Oι Chef & οι Βloggers προτείνουν

POKE BOWL

Κατερίνα Χανιώτη
(Chef στο Wokshop)

Έρχονται από τη Χαβάη! Σίγουρα τα έχεις συναντήσει τελευταία ως πρόταση σε Street Food. Τα poke bowls έχουν γίνει πλέον διάσημα σε ολόκληρο τον πλανήτη. Επηρεασμένα εμφανώς από την Ιαπωνική κουζίνα, έχουν βάση από ρύζι και toppings από διαφορετικά seasonings όπως rice vinegar και sriracha, φρέσκα λαχανικά αλλά και ωμό φιλεταρισμένο ψάρι. Δες τη δική μας εκδοχή και πειραματίσου με διαφορετικά toppings κάθε φορά. Είναι ένα πιάτο που θα φτιάχνεις και θα ξαναφτιάχνεις.

Τα προϊόντα μας

  • Soy Sauce Tamari Gluten Free
  • Cardinal Sriracha
  • Sesame Seeds
  • Rice Vinegar
  • Sesame Oil
  • Short Grain Rice
Όλα τα προϊόντα μας θα τα βρείτε στο Wok Shop ή κάνοντας κλικ στο προϊόν που επιθυμείτε

Υλικά

  • 220gr φιλέτο σολομού
  • 220gr φιλέτο τόνου
  • 2 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 κ.σ. άσπρο και μαύρο ψημένο σουσάμι
  • 3 μπολ μαγειρεμένο κοντόκοκκο ρύζι
  • 1/4 κ.γλ. αλάτι
  • 80ml Gluten Free Soy Sauce (Tamari)
  • 2 κ.σ. Sesame Oil
  • 1 κ.σ. Rice Vinegar
  • Cardinal Sriracha Sauce
  • 2 εσαλότ ψιλοκομμένα

Εκτέλεση

  • Κόψτε τον τόνο και το σολομό σε κύβους και τοποθετήστε σε ένα μπολ. Προσθέστε το αλάτι, το εσαλότ και τα φρέσκα κρεμμύδια.
  • Προσθέστε την Soy Sauce, το Sesame Oil, το Rice Vinegar και το σουσάμι.
  • Ανακατέψτε πολύ καλά και για spicy γεύση προσθέστε Sriracha.
  • Σερβίρετε το ρύζι σας σε τρία μπολ και αφήστε να κρυώσει.
  • Σερβίρετε πάνω από το ρύζι το poke
  • Aν θέλετε χρησιμοποιήστε extra toppings όπως: Masago ή Tobiko, Nanami Togarashi ή Sansho Pepper, Lime Juice ή Yuzu και τέλος Pickled Ginger ή Takuan.
Goto Top