Oι Chef & οι Βloggers προτείνουν

Satay Beef

Κατερίνα Χανιώτη
(Chef στο Wokshop)

Κλασικό ταϊλανδέζικο πιάτο με πλούσια αρώματα! Τα straw μανιτάρια, τα καρότα, οι πιπεριές – μαζί με τη σάλτσα satay – ανυψώνουν το χοιρινό σε νέο γαστρονομικό επίπεδο. Το μυστικό κρύβεται στη spicy σάλτσα φυστικοβούτυρου με λεμομονόχορτο, σκόρδο, κόκκινο τσίλι, κρεμμύδι & μπαχαρικά.

Όλα τα προϊόντα μας θα τα βρείτε στο Wok Shop ή κάνοντας κλικ στο προϊόν που επιθυμείτε

Υλικά

  • 500gr μοσχάρι χωρίς λίπος σε μικρές λεπτές φέτες
  • 1 κονσέρβα μανιτάρια straw κομμένα στη μέση
  • 200gr bamboo sliced
  • 2 καρότα μεγάλα κομμένα σε φέτες
  • 2 κρεμμύδια ξερά κομμένα σε κύβους
  • 2 πράσινες πιπεριές κομμένες σε κύβους
  • 2 κ.σ. σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 6 κ.σ. peanut oil
  • 3 κ.σ. sake
  • 3 κ.σ. oyster sauce
  • 8 κ.σ. satay sauce
  • 1 κ.σ. sesame oil

Εκτέλεση

  1. Σε ένα wok ζεσταίνουμε το λάδι καλά, προσθέτουμε το κρέας κι ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να σωταριστεί καλά.
  2. Ρίχνουμε το σκόρδο και όλα τα λαχανικά, ανακατεύουμε και προσθέτουμε το sake, την oyster και τη satay sauce.
  3. Ανακατεύουμε και αφήνουμε το φαγητό να πάρει μια βράση.
  4. Προσθέτουμε το sesame oil και ανακατεύουμε.
  5. Σερβίρουμε με ρύζι ή noodles.
Goto Top