Oι Chef & οι Βloggers προτείνουν

Spicy Noodles

Κατερίνα Χανιώτη
(Chef στο Wokshop)

Tα noodles έχουν την τιμητική τους στο τραπέζι της Κινέζικης Πρωτοχρονιάς γιατί συμβολίζουν την ευτυχία και τη μακροζωία. Η μόνη διαφορά τους είναι ότι στα παραδοσιακά μενού, συνήθως το μήκος τους είναι πολύ μεγαλύτερο από τα κλασικά noodles και σερβίρονται είτε τηγανητά σε πιάτο είτε βραστά με το ζωμό τους σε μπολ.

Όλα τα προϊόντα μας θα τα βρείτε στο Wok Shop ή κάνοντας κλικ στο προϊόν που επιθυμείτε

Υλικά

  • 500gr wok vegetables
  • ½ πακέτο quick egg noodles
  • 3 κ.σ. φυστικέλαιο
  • 1 κ.σ. Cooking Wine Shao Hsing

    Για τη sauce:

  • 1 κ.γλ. πάστα σκόρδου
  • ½ κ.γλ. πάστα τζίντζερ
  • 3 κ.σ. γλυκιά σάλτσα σόγιας
  • 3 κ.σ. σάλτσα σόγιας Υamasa
  • 1 κ.σ. sriracha
  • 1 κ.σ. σάλτσα στρειδιών
  • 1 κ.γλ. σησαμέλαιο

    Για το γαρνίρισμα:

  • Φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
  • Σουσάμι με σκόρδο

Εκτέλεση

  1. Ξεπαγώνουμε τα λαχανικά και προετοιμάζουμε τα noodles σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  2. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της σάλτσας σε ένα μπολ.
  3. Σε ένα wok ζεσταίνουμε το φυστικέλαιο, ρίχνουμε τα λαχανικά και σωτάρουμε καλά.
  4. Προσθέτουμε το κρασί και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε τη σάλτσα, τα noodles και ανακατεύουμε καλά.
  5. Σερβίρουμε γαρνίροντας με το σουσάμι και το φρέσκο κρεμμυδάκι.
Goto Top